Vitel Orloff

Timp de preparare pentru Vitel Orloff: 120 minute

Ingrediente pentru Vitel Orloff:

– 1,5kg pulpa de vitel

– 1 ceapa

– 1 morcov

– 2 tulpini de telina

– 600g ciuperci proaspete

– 3 linguri faina

– 700ml lapte

– 200g unt

– 1 lingurita nucsoara rasa proaspata

– 250ml vin alb

– 2-3 foi de dafin

– 1 legatura patrunjel

– 4-5 fire cimbru verde

– sare, piper

Mod de preparare pentru Vitel Orloff:

Curatati carnea de pielite si tendoane, ungeti-o cu ulei, presarati-o cu sare si piper si rumeniti-o 10 minute in 100g unt, intorcand-o pe toate partile. Scoateti carnea pe un platou, acoperit-o si pastrati-o la clad. Pentru marinata in care fierbeti carnea, caliti, 5 minute, in 50g unt, ceapa, morcov si tulpina de telina, tocate marunt sau date pe razatoarea mare. Puneti apoi in cratita patrunjelul, cimbrul si foile de dafin. Adaugati vinul si supa, iar cand acestea incep sa fiarba in clocot puneti bucata de carne. Potriviti sa sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic circa 90 minute. Scoateti carnea din oala si dupa ce se raceste putin taiati-o in felii de circa 1cm grosime. Strecurati marinata. Topiti untul ramas si caliti in aceasta ciupercile. Dupa ce se evapora toata zeama pe care acestea o lasa puneti faina si nucsoara. Cand faina incepe sa se rumeneasca putin adaugati laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu. Daca sosul este prea gros adaugati in marinata in care a fiert carnea si potriviti de sare si piper. Serviti feliile de carne calde peste care puneti sosul cu ciuperci si ornati cu patrunjel.

Share this Story
  • Culinar

    Vitel Orloff

    Timp de preparare pentru Vitel Orloff: 120 minute Ingrediente pentru Vitel Orloff: – 1,5kg pulpa de vitel – 1 ceapa – ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...