Vitaminele prescrise pentru bebelus

Pediatrul v-a prescris, probabil, picaturile ACD, denumite astfel deoarece contin vitaminele A, C si D.

Cand bebelusul creste mai marisor, este posibil sa i se prescrie suplimente cu mai multe vitamine.

Bebelusul trebuie sa isi ia vitaminele din alimentele integrale, care contin, de asemenea, cofactori si alte substante necesare pentru a interactiona cu vitaminele.

Nu va bazati pe suplimentele cu vitamine pentru a compensa un regim alimentar necorespunzator. Suplimentele cu vitamine sunt denumite “suplimente” deoarece tocmai acest rol il au, sa suplimenteze adecvat regimul alimentar al bebelusilor, nu sa-l inlocuiasca.

Sunt recomandate suplimentele, deoarece pana si un regim alimentar bun poate avea deficiente de substante nutritive din cauza depozitarii incorecte a alimentelor, a recoltarii prea timpurii si a lipsei nutrientilor din solul tratat prin metode agricole de slaba calitate.

Bebelusilor care consuma exclusiv lapte li se prescrie adesea un supliment cu vitamina D.

Dati bebelusului suplimentele cu vitamine impreuna cu mesele, nu pe stomacul gol. Vitaminele actioneaza impreuna cu mancarea pentru a contribui la reactiile chimice din organism.

Vitaminele liposolubile (A, D, K, E) se folosesc cel mai bine atunci cand sunt consumate cu alimente care contin o oarecare concentratie de grasimi, cum ar fi laptele integral sau iaurtul, galbenusurile, boabele de soia, untul de arahide, tahini si nucile macinate.

Vitaminele nu trebuie administrate cu o gustare  formata doar din fructe, deoarece fructele nu contin aproape deloc grasimi.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...