Sanatate

Vitamina C in lapte

Vitamina C este specifica produselor de origine vegetala (fructe si legume), dar este prezenta si in lapte, in cantitati reduse. Imprtanta ei nu poate fi neglijata, in alimentarea cu lapte a organismelor tinere. Continutul in vitamina C este mai ridicat in laptele crud, proaspat deoarece este o substanta sensibila la actiunea caldurii.

Reducerea continutului de vitamine din lapte, dupa mulgere este influentata in special de tratamentul termic aplicat laptelui.

In timpul pasteurizarii sau fierberii laptelui, o parte din vitamine sunt distruse partial sau total, reducandu-se astfel din calitatile lui nutritive.

Distrugerea vitaminelor in timpul tratamentului termic aplicat laptelui nu este cauzata numai de actiunea caldurii ci si de prezenta oxigenului.

Daca laptele este in contact direct cu aerul in timpul incalzirii, la temperaturi de 80 grade celsius, are loc distrugerea partiala a vitaminei C cat si a celorlalte vitamine; pe cand, in lipsa aerului, incalzirea poate fi facuta pana la 100-110 grade celsius continutul de vitamine ramane aproape acelasi.

Vitamina C este influentata de lumina si caldura, sub influenta temperaturii ridicate descompunandu-se; cu cat creste temperatura, si viteza de descompunere a vitaminelor se mareste.

Share this Story
  • Sanatate

    Vitamina C in lapte

    Vitamina C este specifica produselor de origine vegetala (fructe si legume), dar este prezenta si in lapte, in cantitati reduse. Imprtanta ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...