6:56 am - Thursday December 8, 2016

Virusul herpetic genital in timpul sarcinii

In momentul aparitiei unei sarcini, efectuarea de analize care sa inlature riscul aparitiei unor eventuale infectii este obligatorie.

Infectia herpetica reprezinta o problema de mare risc in timpul sarcinii. Desi, in cele mai multe cazuri este gresit diagnosticata, uneori fiind asimptomatica, poate produce dezechilibre grave la adresa mamei, dar si la adresa fatului aflat in dezvoltare.

Desi, in Marea Britanie se intalnesc cele mai multe persoane infectate cu virusul herpetic genital, acestea sunt deseori diagnosticate gresit, fiind tratate de obicei cu diverse crème si lotiuni, acestea facandu-si partial efectul.

Debutul unei astfel de infectii apare cu simptomatologia aparenta a unei gripe, ulterior aparand diverse leziuni vulvare extreme de dureroase. Primul debut al bolii e si cel mai dureros, afectand nervii spinali si putand reactiva atacuri ulterioare.

In general primul atac va trece in cateva zile, maxim o saptamana, dar simptomatologia infectiei va reactiva de cateva ori pe an, devenind extrem de periculoasa, atacurile ulterioare nemaifiind la fel de dureroase ca si cel initial.

Graviditatea reprezinta o perioada extreme de grea pentru tanara mamica, organismul acesteia nemaiputand lupta in fata oricaror infectii sau boli.

De aceea, daca infectia cu virusul herpetic genital va avea loc dupa saptamana a 28 de sarcina, acesta va afecta cu siguranta fatul, provocand o nastere premature, dar si o slaba dezvoltare a fatului.

Aparitia primului atac al virusului herpetic va afecta copilul in timpul nasterii, acesta nascandu-se cu o problema de sanatate destul de grava.

De aceea, in cazul unei asemenea infectari, dupa sapatamana 28 de sarcina, medicul va recomanda efectuarea unei operatii cezariene, pentru eliminarea tuturor factorilor de risc la care poate fi predispus fatul in mediul intrauterin.

Asadar, efectuarea unor analize de acest gen duce, cu siguranta, la evitarea tuturor factorilor de risc cu privire la infectarea bebelusului din burtica.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Virusul herpetic genital in timpul sarcinii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Articol din categoria: Sarcina

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
infectii sarcina
Sfaturi pentru a scapa de infectii in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, prezenta bacteriilor poate reprezenta un risc major pentru sanatatea fatului. In aceste... mai mult »

Close