Valoarea calorica a laptelui

Valoarea calorica a laptelui

Laptele si produsele lactate au o valoare calorica buna, spre exemplu valoarea calorica a unui litru de lapte de vaca furnizeaza 640-680 calorii, un litru de lapte de bivolita 1100 calorii, iar la laptele de oaie valoarea medie este de 1400 calorii.

Caloriile dintr-un litru de lapte au ca si echivalent tot atatea calorii cat 0,6 kg carne de vaca, 0,4 kg carne de porc, 8-9 oua, 2,6 kg varza, 1,4 kg mere, 2 kg fasole verde.

Laptele are o compozitie complexa, avand menirea sa suplineasca, lipsa unor substante dintr-un regim alimentar normal.

Multe persoane afirma ca laptele acopera greselile din alimentatia copiilor.

Alimentatia omului necesita astfel o cantitate adecvata de lapte si produse lactate, deoarece, proteinele din produsele lactate au o valoare biologica mare in raport cu celelalte alimente.

Laptele este considerat aliment de protectie deoarece are aportul de saruri minerale, precum si cel vitaminic adecvat. De asemenea, iaurtul, laptele batut, chefirul maresc rezistenta organismului la infectii si intoxicatii ridicand astefel nivelul de sanatate al populatiei, aceste produse lactate fiind acide dietetice.

Laptele are calitati nutritive prezentand interes in alimentatie deoarece ofera consumatorilor posibilitatea de a prepara, in casa sau in gospodariile, unele produse lactate pentru nevoiile proprii. Laptele si produsele lactate pot asigura o alimentatie rationala si o diversificare in ceea ce priveste meniul zilnic.

Branza de vaca datorita compozitiei sale poate fi considerat preparat dietetic fiind utilizat pentru alimentatia celor suferinzi de anumite boli digestive si de nutritie.

 

Share this Story
  • Sanatate

    Valoarea calorica a laptelui

    Valoarea calorica a laptelui Laptele si produsele lactate au o valoare calorica buna, spre exemplu valoarea calorica a unui litru de ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...