Mama & Copilul

Valeriana tratament natural sigur impotriva insomniei

Valeriana e o planta medicinala recunoscuta pentru efectul sau sedativ. In aceasta privinta, nicio planta nu atinge performantele valerianei, pentru ca ea rezolva aproape orice tulburare de somn.

Efectele benefice ale tratamentului natural cu tinctura de valeriana, preparata din radacina de valeriana, apar dupa 14-18 zile de tratament si consta in inghitirea a doua lingurite de extract alcoolic, diluat in putin ceai: prima lingurita cu tinctura se ia in jurul orei 19.00, iar a doua, chiar inainte de culcare.

Un studiu realizat in SUA, pe un grup de 102 voluntari, a demonstrat insa ca administrarea unor doze exagerate de valeriana seara poate sa afecteze capacitatea de a sofa si de a intreprinde alte activitati ce solicita o atentie sporita.

Mai multe studii au dovedit ca o crestere a dozei de valeriana (elemente active din planta) nu echivaleaza cu un efect terapeutic crescut.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Valeriana tratament natural sigur impotriva insomniei

    Valeriana e o planta medicinala recunoscuta pentru efectul sau sedativ. In aceasta privinta, nicio planta nu atinge performantele valerianei, pentru ca ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...