Mama & Copilul

Utilizarea sarii in casa

In afara de gustul special ce il confera mancarurilor, sarea poate fi utilizata in bucatarie in numeroase forme.

Sarea poate fi adauga in apa, atunci cand o fierbem. Sarea face ca apa sa fiarba la o temperatura mai mare, reducand astfel timpul de gatit.

Cu ajutorul sarii poti testa prospetimea oualor. Pui doua lingurite de sare intr-o ceasca si adauga oul. Daca e proaspat, oul se scufunda, iar daca e mai vechi va pluti.

Sarea previne oxidarea fructelor. Majoritatea folosim lamaie sau otet pentru a preveni aparitia petelor maro pe coaja merelor sau perelor. Pentru a-si pastra culoarea, tine fructele intr-o solutie din apa si sare.

Sarea indeparteaza si mirosul neplacut de pe maini. Pe langa sapun, spala-te si cu o solutie din otet si sare. Sarea pote fi intrebuintata si pentru prepararea bezelei, ce devine mai pufoasa.

Sarea poate ajuta pentru curatarea petelor de pe mobilier

Sarea e eficienta si ca agent de curatare. E un catalizator pentru alte ingrediente, precum otetul, avand proprietati de curatare si deodorizare. Pentru a curata obiectele sanitare sau din bucatarie poti prepara o solutie din sare, bicarbonat de sodiu si sapun lichid.

Sarea ajuta la curatarea chiuvetelor, prevenind depunerea de grasimi. Sarea indeparteaza si petele de apa de pe mobilier. Tigaile cu multe depuneri de grasime pot fi curatate foarte usor cu putina sare.

Sarea e utila si pentru a curata frigiderul si pentru a indeparta mirosul neplacut. Pentru a indeparta rugina prepara o solutie din sare si amidon.

Sarea poate ajuta la curatarea rufelor

Sarea indeparteaza petele de vin de pe haine. Acopera pata proaspata de vin cu sare si lasa cateva minute sa actioneze. Lasa apoi haina scufundata in apa rece timp de 30 de minute, inainte de a o spala.

Sarea poate fi folosita si pentru a usca mai repede rufele. Daca locuiesti la curte, in sezonul rece poti folosi putina sare in ultima clatire a rufelor pentru a preveni inghetarea.

Sarea indeparteaza si petele de transpiratie sau de sange de pe haine. Sarea poate fi folosita si pentru a curata talpa masinii de calcat.

Alte intrebuintari ale sarii

Sarea se foloseste pentru a impiedica furnicile sa patrunda in casa. Presara sare la intrarea in casa sau la ferestre. Furnicilor nu le place sa paseasca pe sare.

Sarea poate stinge si micile incendii din bucatarie. Tine mereu la indemana o cutie cu sare. Aplica sare de fiecare data cand o scanteie sare de la aragaz sau cuptor.

Sarea pastreaza florile taiate mai mult timp proaspete. Adauga un praf de sare in apa din vaza cu flori.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...