Mama & Copilul

Uleiurile vegetale in alimentatia copilului

Uleiurile de gatit ale marcilor obisnuite de la supermarket sunt procesate la temperaturi inalte, si contin substante chimice adaugate.

Acestea nu sunt deloc naturale si au fost procesate, rafinate, deodorizate si inalbite. Evitati-le. Acelasi lucru este valabil si pentru margarinele care contin uleiuri partial  hidrogenate..

Cititi cu atentie eticheta si evitati orice uleiuri care contin  BHT sau BHA.

Semintele de in si uleiul din seminte de in de la magazinul naturist sunt ingrediente care trebuie incluse in regimul bebelusului.

In ceea ce priveste alte uleiuri, cumparati doar sortimente presate la rece, nerafinate, de la magazinul naturist. Uleiul de masline are cea mai redusa posibilitate de a rancezi.

Uleiurile naturale, neprocesate trebuie pastrate in permanenta la frigider, pentru a nu rancezi; ele vor deveni mai tulburi, din cauza lecitinei pe care o contin.

Sunt doua tabere atunci cand vine vorba de folosirea grasimii pentru gatit si prajit.

Unii experti sustin ca uleiurile vegetale nu trebuie folosite niciodata pentru gatit sau prajit, deoarece caldura le face carcinogene. Ei va sugereaza sa folositi mai degraba unt.

Alti experti nu sunt de acord cu folosirea untului, din cauza continutului ridicat de grasimi.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...