Mama & Copilul

Uleiul de porumb si infuzia de mesteacan alunga seboreea

Unul dintre cei mai aprigi dusmani ai frumusetii, de care se tem atat femeile, cat si barbatii, este, fara indoiala, aloplecia. Adoptarea unui  regim alimentar care sa asigure necesarul de nutrimente de care pielea capului si podoaba capilara au nevoie pentru a-si pastra sanatatea, evitarea factorilor poluanti, ingrijarea cu produse cat mai naturale, fara chimicale, sunt cele mai importante masuri pe care e intelept sa le luati pentru a stopa din vreme procesul caderii parului. Uleiul de porumb se recomanda cu precadere atunci cand chelirea are la origine o problema dermatologica, precum seboree, fiind un cicatrizant de notorietate.
Asadar, turnati putin ulei de porumb de buna calitate intr-un vas, incalziti-l usor, apoi masati-va cu el tot capul. Infasurati-va cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si bine stors. Ramaneti astfel o jumatate de ora. La final, spalati parul ou si clatiti-l cu infuzie de mesteacan . Repetati de cinci-sase ori pe saptamana.
Pentru uz intern, amestecati doua lingurite de miere, doua lingurite de otet de mere, 100 ml apa si o picatura de solutie iod-iodura sau Lugol (se
gaseste la farmacie); persoanele cu greutate peste 75 de kilograme trebuie sa puna doua picaturi din acest ultim produs. Se administreaza
cate o astfel de doza trei zile pe saptamana, iar restul de patru zile se ia numai miere, apa si otet. Terapia se urmeaza sase luni.
Crin

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Alina
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...