Mama & Copilul

Trucuri pentru a-l face sa te ajute in bucatarie

Treburile casnice sunt o problema ce trebuie rezolvata permanent.

Dar cum sa faci sa fii gata la timp cu toate, si cu gatitul, si cu lustruitul, si cu spalatul rufelor, nu mai vorbim de calcat, si sa mai ai timp sa-ti mai intinzi si o crema de fata si sa ajungi si la coafor? Nu mai zic si de serviciu!

Ei bine, e timpul sa il implici si pe el in treburile casnice.

Iata cateva metode de folosit:

1. Impartirea treburilor: tu esti responsabila de gatit, el de pus si de strans masa; el pregateste rufele pentru masina de spalat, si le intinde dupa scoatere, tu le calci; el da cu aspiratorul, tu stergi praful, samd. Pana la urma, sunteti o echipa, nu?

2. Daca nu se baga, atunci aplici planul B: in momentele in care nu faci treaba, te ingrijesti de tine, chiar daca el are chef sa petreceti timpul impreuna.

Motivezi ca nu ai avut timp si de tine, ramanand singura pe metereze, si ca doar in momentul respectiv ai sansa sa iti faci ritualul de infrumusetare.

3. Daca te ajuta, ii spui ca vei avea grija sa fie pe deplin recompensat, si te si tii de cuvant! Fii cat mai dulce si adorabila cu el, si pe viitor va fi la fel de dornic sa te ajute !

4. Planul C, in cazul in care A si B nu dau rezultate: il lasi de izbeliste pentru cateva zile, cu toate treburile casnice pe cap, ca sa vada cum este, apoi apari ca o zana salvatoare si ii preiei jumatate din responsabilitati, aratand ca esti marinimoasa si ca il ajuti la ananghie, spre deosebire de…altii, care nu au facut-o pana atunci. Dar care speri sa o faca pe viitor!

5. Planul D – mai exista unul, de rezerva, pentru ca e bine sa fii pregatita pentru toate: in cazul in care barbatelul tau este asa soi rau, din acest punct de vedere, atunci nu-ti ramane decat sa angajezi pe cineva care sa vina, din cand in cand, sa te ajute la treburi.

Il pedepsesti in felul acesta pe el, pentru ca tai de pe lista cateva cheltuieli de distractii pentru a o plati pe doamna care face curatenie, si, in acelasi timp, te ajuti pe tine.

Sa speram ca in felul acesta va intelege ca va sta mai bine cu banii aceia in portofel, si va incepe el sa devina mai harnicut!

Mare atentie la cine apelezi sa vina sa-ti faca menajul- sa fie cineva de incredere!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...