Mama & Copilul

Tratamente naturiste tuse

Remedii pentru tuse – Tratament natural pentru tuse

Cold and FluCeaiul de lămâie cu un strop de ghimbir s-a dovedi a fi unul dintre cele mai simple remedii pentru vindecarea tusei. Proprietățile medicinale ale ghimbirului suprimă diverse afecţiuni respiratorii, cum ar fi tusea și răceala. Are efect de calmant şi ajută la hidratarea corpului, care acționează ca un antidot pentru tuse. Acidul ascorbic din lămâi ajută la neutralizarea conținutului de flegmă. Frunzele de ceai pot fi fierte cu suc de ghimbir.

Mierea, cu proprietățile sale analgezice, este cunoscută din antichitate pentru efectele sale revigorante. O lingură de miere poate fi adăugată în orice băutură fierbinte (ceai sau lapte) pentru a se bea la intervale regulate. Dar mierea face minuni dacă este amestecată cu apă fierbinte şi lămâie.

Mierea acţionează ca un antibiotic, suprimând cauzele bacteriene ale tusei. Dacă cineva este predispus la tuse nocturne, două linguri de miere luate după cină vor reduce în mod semnificativ tusea.

Puteţi servi de două ori pe zi o lingură de miere cu piper.

Diluaţi sucul a patru sau cinci morcovi cu apă. Beţi amestecul cel puțin de trei ori pe zi pentru a vă calma tusea.

Două linguri de miere pot fi adăugate într-un pahar plin de suc de aloe vera luat de la farmacie. Amestecul ajută la reducerea tusei uscate.

Inhalarea aburilor vă va oferi un sentiment de revigorare, ceea ce va ajuta eliberarea de mucus. Dacă inhalaţi aburi în timp ce beţi compoziţia de lămâie, apă şi miere, veţi dubla efectul.

Şi strugurii vă ajută împotriva tusei, deoarece proprietatea de expectorant a strugurilor ajută nu numai la tonifierea plămâni, dar activează şi eliberarea de mucus din părțile afectate ale organelor respiratorii. Dacă tusea este declanşată de astm, strugurii joacă un rol benefic în procesul de vindecare, datorită conținutului său bogat în fitochimice.

Gargara cu apă sărată este benefică în ameliorarea durerii de gât, care poate fi înrăutăţită de tuse. Dar, pentru o schimbare eficientă, se poate recurge la gargară cu suc de spanac.

Ceaiul de plante îmbogățit cu busuioc şi seminţe de anason poate avea un efect liniştitor.

Migdalele joacă rol proactiv în vindecarea tusei. Pasta făcută din migdale înmuiate în apă poate fi servită cu un gram de unt pentru ameliorarea tusei.

Curcuma este cunoscută pentru efectul său terapeutic asupra tusei uscate. După prăjirea și pulverizarea rădăcinii sale, pudra poate fi servită de cel puțin două ori pe zi, după ce a fost combinată în mod corespunzător cu apă și miere.

Puteţi prepara un sos de stafide, apă și zahăr sau miere pentru a servi ca un expectorant de casă împotriva tusei.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste tuse

    Remedii pentru tuse – Tratament natural pentru tuse Ceaiul de lămâie cu un strop de ghimbir s-a dovedi a fi unul ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...