Mama & Copilul

Tratamente naturiste raceala

Remedii pentru răceală – Tratament natural pentru răceală

tratamente naturiste racealaO astfel de opțiune include supa de afine. Încălziţi afinele în apă până când se deschid. După ce aţi dat printr-o sită amestecul, puteţi adăuga miere pentru gust. Puteţi îngroşa amestecul cu făină de porumb. În afară de a fi o sursă bogată de vitamina C, mierea ajuta la ameliorarea durerilor de cap care pot rezulta din cauza răcelii.

Puteți opta pentru un decoct făcut din ghimbir, lămâie, usturoi și apă. După ce aţi fiert ingredientele, daţi-le printr-o sită. Decoctul rezultat poate fi îndulcit cu miere de albine şi trebuie sorbit fierbinte.

Puteţi aplica pe piept un aluat făcut din o jumătate de ceaşcă de faină, o lingură de muștar de masă, împreună cu un pic de apă caldă. Acest lucru este extrem de eficient în ameliorarea simptomelor răcelii. Totuși, dacă pielea reacţionează la aluat, procedura trebuie să fie oprită.

Supa de pui este un alt remediu ușor accesibil care vă poate proteja împotriva efectelor devitalizante ale răcelii. În afară de a vă asigura o alimentație corespunzătoare, ea joacă un rol eficace în eliminarea flegmei şi q mucusului.

Ceaiul de plante îmbogățit cu ghimbir ajută în lupta împotriva cauzelor virale ale răcelii. Ceaiul din plante, fiert corespunzător, ar trebui să fie îmbogățit cu o lingură de ghimbir uscat. Decoctul poate fi băut de-a lungul zilei. Ghimbirul vă va scăpa de tuse.

Gargara cu lemn dulce și bezele acţionează împotriva inflamaţiei şi formării de mucus.

Masajul cu uleiuri pentru aromaterapie, cum ar fi cele de mentă şi levănţică, poate reduce stresul şi congestia. Levănţică sau coada şoricelului îmbunătăţesc sistemul imunitar şi poate activa un corp rupt de oboseală.

O dietă bogată în vitamina C sub formă de fructe citrice, pepeni, pătrunjel şi ardei reduce inflamaţia şi formarea de mucus şi va activa funcționarea globulelor albe din sânge. De asemenea, este cunoscută pentru stimularea sistemului imunitar.

Pentru a scăpa de efectele dureroase ale sinusurilor congestionate, puneţi apă la fiert cu șapte-opt picături de ulei de levănţică sau eucalipt şi inhalaţi aburii.

Ori de câte ori serviţi supă caldă, asigurați-vă că o serviţi cu mult piper. Conținutul de piper acționează ca un antidot împotriva răcelii. Acesta ajută în mod special la desfundarea nasului.

Pentru a vă scuti de povara unui nas înfundat, frecaţi nasul cu ulei de susan.

Un decoct de casă făcută din măsuri egale de oțet din cidru de mere și miere va fi eficient, dacă luaţi o lingură o dată la patru ore.

Iaurtul servit cu regularitate servește la prevenirea răcelii.

Usturoiul ne ajută să alungăm răceala pentru că ne îmbunătăţeşte sistemul imunitar și are proprietăţi antibiotice. Puteți să-l adăugați la supe sau puteţi să-l combinaţi cu oţet pentru a face un dressing de salată.

Echinacea, o altă plantă înzestrată cu calități antibacteriene şi antivirale, poate fi luată sub formă de tinctură pentru a vă scăpa de tuse şi strănuturi.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste raceala

    Remedii pentru răceală – Tratament natural pentru răceală O astfel de opțiune include supa de afine. Încălziţi afinele în apă până ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...