Mama & Copilul

Tratamente naturiste preeclampsie

Prevenirea preeclampsiei

Tratamente naturiste preeclampsieCe este preeclampsia?

Preeclampsia este o afecțiune în care femeile gravide experimentează o creștere bruscă a tensiunii arteriale după primele 20 de săptămâni de sarcină. Afecţiunea este, de asemenea, marcată de un nivel ridicat de proteine ​​în urină. Femeile cu preeclampsie pot avea şi retenţie de lichide.

Preeclampsia poate afecta rinichii, ficatul și creierul și poate duce la probleme de sănătate pe termen lung. Ea poate fi fatală atât pentru mamă cât şi pentru copil.

Semnele si simptome preeclampsiei

De multe ori, femeile cu preeclampsie nu se simt bolnave. Cu toate acestea, ele pot avea aceste simptome:

– umflarea mâinilor, a feței și/sau a ochilor

– creștere în greutate cu mai mult de 1 kilogram pe săptămână (sau o creștere bruscă în greutate în una sau două zile)

– dureri de cap şi palpitații care nu dispar

– vedere încețoșată, sensibilitate la lumină, sau pierdere temporară a vederii

– dureri abdominale (de obicei simţite pe partea dreaptă, sub coaste)

– dureri în umărul drept

– agitație

– nivel scăzut de urină

– greață și vărsături

Ce anume cauzează preeclampsia?

Deşi nu se cunoaşte exact ce anume cauzează preeclampsia, cauzele posibile includ boli autoimune, probleme cu vasele de sânge, ereditatea şi o dietă săracă.

Şansele sunt mai mari ca preeclampsia să afecteze: femeile în timpul primei lor sarcini, femeile care sunt gravide cu mai mult de un făt, femeile obeze, femeile mai în vârstă de 40 de ani sau mai tinere de 18 ani şi femeile cu un istoric de hipertensiune arterială, diabet zaharat sau boli de rinichi.

Cum să faceţi faţă preeclampsiei

Naşterea copilului este singura modalitate de a vă vindeca de preeclampsie. Cu toate acestea, dacă fătul nu este pe deplin dezvoltat și preeclampsia este uşoară, medicul dumneavoastră vă poate recomanda anumite strategii de a face faţă bolii, cum ar fi odihna și folosirea unor medicamente pentru tensiunea arterială.

Deoarece preeclampsia poate pune viaţa mamei şi a copilului în pericol, este important să solicitaţi asistență medicală dacă aveți oricare dintre simptomele preeclampsiei, în loc să încercaţi să vă auto-trataţi.

Cum putem preveni preeclampsia?

Femeile cu risc ridicat de a dezvolta preeclampsie pot încerca să ia doze mici de aspirină. Deși alte metode de a reduce riscul de preeclampsie nu s-au dovedit a fi utile, următoarele vă pot ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate, ceea ce poate îmbunătăți șansele de a evita preeclampsia:

1) Reducerea stresului

Studii privind rolul stresului în dezvoltarea preeclampsiei au avut rezultate mixte, până în prezent. Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că stresul poate creşte riscul de preeclampsie.

Pentru a reduce nivelul de stres, luaţi în considerare inițierea unui program de management al stresului, în fiecare zi, care include practici cum ar fi: yoga prenatală, meditație, tai chi, respirație profundă sau imagistică ghidată.

2) Suplimentele cu antioxidanţi

Într-un studiu din 2003, cercetătorii au descoperit că femeile cu niveluri mai ridicate de alfa-caroten, beta-caroten, beta-criptoxantină, luteină şi zeaxantină au avut un risc scăzut de preeclampsie, comparativ cu femeile cu niveluri scăzute de aceste vitamine antioxidante.

Dacă vă gândiți să luaţi suplimente pentru a crește nivelul de antioxidanți, consultaţi-vă medicul de familie mai întâi.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste preeclampsie

    Prevenirea preeclampsiei Ce este preeclampsia? Preeclampsia este o afecțiune în care femeile gravide experimentează o creștere bruscă a tensiunii arteriale după ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...