Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru venele varicoase

Remedii naturale pentru venele varicoase

 

Tratamente naturiste pentru venele varicoaseCare sunt venele varicoase?

Cuvântul “varicos” vine de la cuvântul latin “varix”, care înseamnă “răsucit”. Venele varicoase sunt vene mărite şi răsucite, care sunt, de obicei, de culoare violet albăstrui. Valvele mici din vene asigură că sângele curge doar dinspre inimă. La unele persoane, aceste valve devin slăbite, iar sângele se adună în vene, făcându-le să se mărească în mod anormal.

Venele varicoase apar cel mai frecvent pe picioare, deoarece venele picioarelor trebuie să lucreze împotriva gravitației. Statul în picioare creşte presiunea asupra venelor. Venele varicoase sunt o afecţiune comună în Statele Unite ale Americii. Până la 25% din femei sunt afectate, iar bărbaţii în proporţie de 15%. Deși, la unele persoane, venele varicoase pot fi un motiv de îngrijorare doar din punct de vedere cosmetic, la alte persoane, acestea pot provoca inflamare, dureri, disconfort, greutate sau dureri, sau pot fi un semn de boală de inimă sau tulburări circulatorii. Dacă sunt lăsate netratate, varicele pot duce la complicaţii grave, cum ar fi: flebită (inflamație a venelor), ulcere cutanate și cheaguri de sânge.

Ce anume cauzează vene varicoase?

– Schimbările hormonale din timpul sarcinii şi menopauzei.

– Excesul de greutate, care creşte presiunea asupra venelor.

– Statul pe scaun sau în picioare pentru mult timp, deoarece limitează circulaţia și pune presiune pe vene.

– Constipația cronică

– Factorii genetici

– Îmbătrânirea

Tratamente naturale pentru venele varicoase

În continuare vă prezentăm câteva tratamentele naturale, care au fost analizate pentru venele varicoase. Se crede că multe dintre ele funcţionează prin întărirea venelor, ceea ce reduce scurgerea lichidului prin pereţii lor. În orice moment, dacă varicele devin umflate, roşii sau sensibile și calde la atingere, sau dacă există răni, ulcere sau o erupție lângă varice, consultaţi-vă medicul de familie.

1) Extractul de castan sălbatic

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum) este unul dintre tratamentele naturale cel mai des folosit pentru tratarea varicelor şi a insuficienţei venoase cronice, o afecţiune conexă. Componenta activă din castanul sălbatic este un compus numit esculină. Esculina pare să blocheze eliberarea de enzime care deteriorează pereții capilarelor.

În 2006, cercetătorii au revizuit mai multe studii care au implicat folosirea unui extract oral de castan sălbatic şi a unui placebo asupra persoanelor cu insuficienţă venoasă cronică. Cercetătorii au descoperit o îmbunătăţire a semnelor și simptomelor insuficienței venoase cronice cu extractul de castan, în comparaţie cu placebo. Extractul de castan sălbatic a provocat o reducere semnificativă a durerii și umflării picioarelor, în comparaţie cu un placebo.

Efectele adverse au fost, de obicei, ușoare și rare. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în baza probelor, extractul de castan sălbatic a fost un tratament pe termen scurt eficient și sigur pentru insuficienţa venoasă cronică. Cu toate acestea, niciunul dintre studii nu a evaluat dacă extractul ar putea reduce apariţia varicelor. Castanul sălbatic întreg este considerat nesigur de Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor şi poate provoca greață, vărsături, diaree, dureri de cap, convulsii, insuficiență circulatorie și respiratorie și chiar moarte. Ceaiul, frunzele, nucile şi alte forme brute ale plantei castanul sălbatic ar trebui să fie, de asemenea, evitate.

Producătorii de produse pe bază de castan sălbatic scot componenta toxică, esculina. Aceste produse par a fi sigure, pentru că au existat doar câteva raportări de efecte secundare nocive, în ciuda folosirii pe scară largă în Europa.

Persoanele cu tulburări renale sau boli hepatice și sângerări ar trebui să evite castanul sălbatic. Siguranța castanului sălbatic asupra femeilor gravide sau care alăptează, sau asupra copiilor, nu a fost stabilită. Castanul sălbatic nu ar trebui să fie combinat cu aspirina, Plavix (clopidogrel), Ticlid (ticlopidină), Trental (pentoxifilina), Coumadin (warfarina) sau cu alte medicamente anticoagulante, decât sub supraveghere medicală, pentru că aceste medicamente pot spori efectul medicamentelor.

2) Sâmburii de struguri şi extractul de scoarță de pin

Extractele de sâmburi de struguri (Vitis vinifera) și de scoarță de pin (Pinus Maritima) conțin complexe oligomerice proantocianidine (OPC); antioxidanți care par a consolida structura țesutului conjunctiv a vaselor de sânge şi par a reduce inflamaţia.

Studiile sugerează că OPC ajută persoanele cu diferite tipuri de vene. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: probleme digestive, cum ar fi greaţă, şi stomac deranjat.

Persoanele cu boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, scleroza multiplă şi boala Crohn, nu ar trebui să folosească extract de scoarţă de pin sau extract de sâmburi de struguri, cu excepția cazului în care sunt sub supravegherea unui medic calificat, din cauza efectelor lor asupra sistemului imunitar. Siguranța extractului de scoarţă de pin și a extractului de sâmburi de struguri asupra femeilor gravide sau care alăptează, sau asupra copiilor, nu au fost stabilită.

Extractul de scoarţă de pin sau extractul de sâmburi de struguri nu ar trebui să fie combinat cu medicamentele care suprimă sistemul imunitar sau cu corticosteroizi, cu excepția cazului în care sunteţi sub supravegherea unui medic calificat.

3) Ghimpele pădureţ

Ghimpele pădureţ este o plantă din familia crinului şi este cunoscut şi sub numele de ruscus. Acesta conține ruscogenini, constituenţi care sunt consideraţi capabili de a consolida colagenul din pereţii vaselor de sânge şi de a îmbunătăţi circulaţia. Se crede că acest lucru poate întări venele slăbite şi lărgite, cum ar fi cele asociate cu varicele.

Efectele secundare ale ghimpelui pădureţ pot include probleme digestive, cum ar fi indigestia, sau greaţă. Persoanele cu hipertensiune arterială sau hiperplazie benignă de prostată nu ar trebui să folosească ghimpele pădureţ fără a consulta înainte un medic. Siguranța ghimpelui pădureţ asupra femeilor gravide sau care alăptează, sau asupra copiilor, nu a fost stabilită.

Ghimpele pădureţ nu ar trebui să fie luat cu medicamentele pentru tensiune arterială crescută, hiperplazie benignă de prostată sau cu inhibitori MAO, cu excepția cazului în care sunteţi sub supravegherea unui medic calificat.

4) Reflexoterapia

Reflexoterapia este o formă de terapie care se concentrează în principal pe picioare. Un studiu mic a comparat reflexoterapia şi odihna pe 55 de femeile gravide. Reflexologia a redus în mod semnificativ umflarea picioarelor.

Femeile însărcinate ar trebui să-şi consulte medicul de familie înainte de a urma un tratament cu reflexoterapie. Unele surse spun că reflexoterapia nu ar trebui să fie făcută în timpul primului trimestru de sarcină.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru venele varicoase

    Remedii naturale pentru venele varicoase   Care sunt venele varicoase? Cuvântul “varicos” vine de la cuvântul latin “varix”, care înseamnă “răsucit”. ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...