3:23 am - Monday December 5, 2016

Tratamente naturiste pentru sindromul picioarelor neliniştite

Remedii naturale pentru sindromul picioarelor neliniştite

Tratamente naturiste pentru sindromul picioarelor neliniştiteSindromul picioarelor neliniştite, marcat de o dorinţă incontrolabilă de a mişca picioarele, este o tulburare neurologică care afectează peste 12 de milioane de americani. Simptomele apar, de obicei, atunci când pacienţii dorm, dar sindromul picioarelor neliniștite se poate manifesta şi în timpul zilei (de exemplu: când staţi jos mult timp).

Pacienții cu sindromul picioarelor neliniştite raportează, de obicei, o senzaţie de arsură, furnicături, dureri sau mâncărimi. Deși intensitatea și durata simptomelor variază de la persoană la persoană, mişcatul picioarelor tinde să ușureze disconfortul pentru majoritatea pacienților.

Cauzele şi complicaţiile sindromului picioarelor neliniștite

În aproximativ jumătate din cazuri, pacienții au un istoric familial de această tulburare. Sindromul picioarelor neliniştite este, de asemenea, asociat cu o serie de boli cronice, cum ar fi diabetul, boala Parkinson şi insuficienţa renală.

Într-un studiu publicat în 2009, oamenii de ştiinţă au descoperit că obezitatea și excesul de grăsime abdominală poate crește riscul de sindromul picioarelor neliniştite. Şi cercetările anterioare sugerează că anomaliile din concentrațiile de dopamină din creier pot fi asociate cu sindromul picioarelor neliniştite.

Deoarece sindromul picioarelor neliniştite întrerupe frecvent somnul, pacienții se confruntă deseori cu privare de somn şi insomnie, care, la rândul lor, pot contribui la o serie de alte probleme fizice și mentale de sănătate (inclusiv boli cardiovasculare).

Remedii pentru sindromul picioarelor neliniștite

Unii medici pot sugera benzodiazepine sau opiacee pentru tratamentul sindromului picioarelor neliniștite. Dar există şi câteva modalități naturale de tratare.

1) Adoptarea unor obiceiuri sănătoase

Deoarece cofeina, alcoolul şi tutunul pot declanșa simptome, evitaţi-le pentru a ameliora sindromul picioarelor neliniştite. Şi oboseala poate agrava sindromul picioarelor neliniştite, aşa că urmaţi un regim de somn sănătos (de exemplu: respectaţi o oră de culcare şi de trezire). Exercițiile fizice pot ajuta pacienţii cu sindromul picioarelor neliniştite, dar nu uitaţi că antrenamentele fizice înainte de ora de culcare pot sta în calea unui somn odihnitor.

2) Terapia cald/rece

Aplicarea unei comprese calde sau reci pe zona afectată, sau alternând prin terapia cald/rece, poate calma simptomele sindromului picioarelor neliniștite. De asemenea, puteţi încerca să faceţi o baie caldă şi să vă masaţi uşor muşchii picioarelor.

3) Tehnici de relaxare

Managementul stresului poate ajuta destul încât să oprească simptomele sindromului picioarelor neliniștite, aşa că asigurați-vă că urmaţi o practică de reducere a stresului (cum ar fi respiraţia profundă sau meditaţia) în fiecare zi.

4) Vitamine

Deoarece nivelurile adecvate de calciu și de magneziu ajută la funcţionarea în mod corespunzător a muşchilor şi nervilor, un aport zilnic de multivitamine sau multiminerale poate ameliora simptomele sindromului picioarelor neliniștite.

În unele cazuri, un nivel scăzut de fier poate duce la sindromul picioarelor neliniştite. Cu toate acestea, prea mult fier poate fi toxic pentru sistemul dumneavoastră, aşa că nu folosiți suplimente de fier fără a consulta în prealabil un medic. Pentru a stimula aportul de fier prin alimente, optaţi pentru fasole, legume cu frunze verzi, nuci și semințe.

5) Terapii alternative

Cercetările indică faptul că acupunctura poate ajuta la ameliorarea sindromul picioarelor neliniştite. Într-un studiu din 2007, oamenii de ştiinţă au descoperit că terapia prin masaj ar putea ajuta la prevenirea simptomelor sindromului picioarelor neliniştite timp de câteva săptămâni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Tratamente naturiste pentru sindromul picioarelor neliniştite, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Articol din categoria: Tratamente si remedii

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Tratamente naturiste pentru prevenirea osteoporozei
Tratamente naturiste pentru prevenirea osteoporozei

Metode de prevenire a osteoporozei Osteoporoza este o afecţiune care provoacă scăderea densităţii osoase. Ea... mai mult »

Close