Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru sclerodermie

Remedii naturale pentru sclerodermie

 

Tratamente naturiste pentru sclerodermieCe este sclerodermia?

Sclerodermia este un termen medical folosit pentru o boală care cauzează rigidizarea și îngroșarea pielii sau a țesutului conjunctiv (fibrele care susţin pielea și organele interne).

Există două tipuri principale de sclerodermie: localizată și sistemică. În timp ce sclerodermia localizată afectează doar pielea, sclerodermia sistemică afectează nu numai pielea, ci şi vasele de sânge şi organele interne (cum ar fi inima şi plămânii).

Care este cauza sclerodermiei?

Cauza exactă a sclerodermiei este necunoscută. Cu toate acestea, se crede că activitatea anormală a sistemului imunitar face ca celulele să producă colagen în exces, care, la rândul său, provoacă acumularea de țesut conjunctiv. Din acest motiv, este cunoscută ca o boală autoimună, adică o boală a sistemului imunitar.

Anumiţi factori pot creşte riscul de sclerodermie.

Aceştia includ:

– genul feminin

– expunerea la praful de siliciu și la anumiţi solvenți industriali (cum ar fi diluanții pentru vopsele)

– o anumită formă de chimioterapie (bleomicina)

Afroamericanii şi anumite grupuri de americani nativi par a avea un risc crescut de sclerodermie sau de complicaţiile sale.

Simptomele sclerodermiei

Morfeea (un tip de sclerodermie localizată) este marcată de petece de piele de formă ovală şi îngroşate, care sunt albe în centru și au o margine mov.

Sclerodermia lineară (alt tip de sclerodermie localizată) este marcată de dungi de piele întărită pe braţe, picioare sau pe frunte.

La persoanele cu sclerodermie sistemică, simptomele variază în funcţie de zona corporală afectată de tulburare.

Sclerodermia poate produce şi următoarele simptome:

– Boala Raynaud

– Pete roșii pe mâini și pe față

– Pielea de pe degete este groasă şi strânsă

– Reflux gastroesofagian

Tratament pentru sclerodermie

Deoarece sclerodermia poate duce la complicații care vă pot pune viaţa în pericol (cum ar fi leziuni severe la inimă, plămâni şi rinichii ), este important să solicitaţi asistență medicală dacă prezentaţi semne de această tulburare.

Deși, la ora actuală, nu există nicio modalitate de a opri supraproducţia de colagen şi de a vindeca sclerodermia, anumite tratamente medicale pot ameliora simptomele și pot limita leziunile. Tratamentul depinde de zonele afectate și poate include tratament medicamentos, chirurgie, precum și/sau terapie fizică.

Remedii naturale pentru sclerodermie

Există puţine dovezi ştiinţifice care să sprijine folosirea medicinei alternative pentru tratarea sclerodermiei. Cu toate acestea, următoarele remedii pot fi utile pentru persoanele care doresc să amelioreze această afecţiune.

1) Vitamina D

Într-un studiu din 2009, pe 156 de persoane cu sclerodermie sistemică, cercetătorii au descoperit că un aport insuficient de vitamina D şi deficienţa de vitamina D au fost foarte mari în rândul persoanelor cu sclerodermie. Autorii studiului spun că suplimentarea cu vitamina D nu pare să corecteze deficienta la pacienții cu sclerodermie și că, cel mai probabil, este necesară o doză mai mare pentru persoanele acestea.

Dacă vă confruntaţi cu sclerodermie sistemică, consultaţi-vă medicul pentru a stabili un dozaj adecvat de vitamina D (poate ajuta şi la reglarea sistemului imunitar).

2) Vitamina E

Aplicarea unui gel cu vitamina E poate reduce timpul de vindecare şi poate calma durerile

persoanelor cu ulcere digitale provocate de sclerodermie sistemică, potrivit unui studiu din 2009, pe 27 de pacienţi.

Cercetările anterioare sugerează că vitamina E poate avea acțiune antifibrotică și că poate reduce acumularea de ţesut.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru sclerodermie

    Remedii naturale pentru sclerodermie   Ce este sclerodermia? Sclerodermia este un termen medical folosit pentru o boală care cauzează rigidizarea și ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...