Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru răceală

Remedii naturale pentru răceală

Tratamente naturiste pentru răcealăRăceala este o infecţie a nasului şi gâtului cauzată de viruși. De obicei, răcim de 2-4 ori pe an.

Simptomele răcelii, care apar după 1-3 zile după ce aţi fost expus la un virus, sunt:

– Rinoree

– Tuse

– Congestie nazală

– Durere de gât

– Strănut

– Lăcrimarea ochilor

– Durere de cap ușoară

– Oboseală ușoară sau dureri

– Febră sub 39 de grade

Remedii naturiste pentru răceală

În continuare sunt prezentate unsprezece dintre cele mai populare remedii naturale pentru prevenirea şi tratarea răcelii. Pe lângă aceste remedii, şi anumite alimente pot ajuta la stimularea sistemului imunitar.

1) Pastilele cu zinc

Zincul este un mineral esenţial pentru mai mult de 300 de enzime din corpul nostru. Se găsește în mod natural în produsele alimentare precum: carne, ficat, fructe de mare şi ouă. Doza zilnică recomandată este de 12 mg pentru femei și 15 mg pentru bărbaţi, o cantitate găsită în multivitaminele tipice.

Mai multe studii au constatat că zincul a ajutat la reducerea duratei simptomelor răcelii cu trei până la patru zile (mai ales dacă luaţi pastile cu zinc în termen de 24 de ore de la apariția simptomelor). Zincul a redus şi severitatea simptomelor. Problema este că multe dintre aceste studii au fost prost concepute, aşa că sunt necesare mai multe studii bine concepute.

Pastilele cu zinc împiedică înmulţirea virusului răcelii şi împiedică capacitatea virusului de a intra în celulele nasului și ale gâtului.

Pastilele cu zinc folosite în studii conțineau un minim de 13,3 mg de zinc şi au fost luate la fiecare două ore în timpul zilei, imediat după debutul simptomelor răcelii. Studiile care au considerat că zincul este ineficient probabil au folosit o doză prea mică de zinc sau pastilele au avut îndulcitori care reduc eficacitatea zincului, cum ar fi acidul citric (găsit în citrice), acidul tartric, sorbitolul sau manitolul.

Pastilele cu zinc conțin, de obicei, fie gluconat de zinc, fie acetat de zinc, oferind 3,3 mg de zinc elementar în fiecare pastilă. De obicei, se recomandă să luaţi o pastilă la fiecare 2-4 ore în timpul zilei, cu un maximum de 6-12 tablete pe zi.

Efectele secundare ale zincului pot include greață și un gust neplăcut în gură. Pastile cu zinc nu sunt recomandate pentru prevenirea răcelilor sau pentru folosirea pe termen lung, pentru că suplimente de zinc în exces pot interfera cu absorbția cuprului și puteţi suferi de o deficienţă de cupru.

2) Vitamina D

Există unele dovezi care sugerează că persoanele cu niveluri mai ridicate de vitamina D pot avea un risc mai mic de a răci.

3) Astragalus

Rădăcină de astragalus a fost folosită de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a întări imunitatea și pentru a preveni răcelile şi gripa. Studiile au descoperit că astragalus are proprietăţi antivirale şi stimulează sistemul imunitar, deși nu au existat studii clinice care să examineze eficacitatea pantei astragalus împotriva răcelilor asupra oamenilor.

Astragalusul este un antioxidant și este sugerat şi pentru bolile de inimă.

Astragalusul poate fi găsit sub formă de capsule, ceai, rădăcină uscată sau extract în magazinele de specialitate sau în magazinele cu plante medicinale chinezeşti.

Iarna se recomandă un bol de supă fiartă cu rădăcină de astragalus o dată sau de mai multe ori pe săptămână pentru a preveni răcelile.

Astragalus poate crește eficienţa medicamentelor antivirale (de exemplu: aciclovir sau interferon), agravând astfel posibilele efectele secundare ale acestor medicamente (cum ar fi insuficienţa renală și alte efecte secundare).

De asemenea, astragalusul poate contracara medicamentele care suprimă sistemul imunitar, cum ar fi ciclofosfamida (Cytoxan, Neosar) sau corticosteroizii, poate duce la scăderea glucozei din sânge şi poate poate crește efectele medicamentelor pentru diabet sau tensiune arterială.

4) Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai populare tratamente băbeşti pentru răceală. În multe culturi se folosesc supe de pui cu mult usturoi, se bea o băutură făcută cu usturoi zdrobit sau, pur şi simplu, se mănâncă usturoi crud pentru tratarea răcelii.

Alicina este considerată a fi compusul chimic din usturoi care lupta împotriva răcelii, deoarece s-a demonstrat că are proprietăți antibacteriene și antifungice. Alicina îi dă usturoiului gustul său distinctiv şi iute. Pentru a maximiza cantitatea de alicină, usturoiul proaspăt trebuie să fie tocat sau zdrobit. Alicina este disponibilă şi sub formă de pastile.

Într-un studiu care a implicat 146 de persoane, participanţii au primit fie un supliment de usturoi, fie un placebo timp de 12 săptămâni, între lunile noiembrie și februarie. Oamenii care au luat usturoi au redus riscul de a răci. De asemenea, studiul a constatat că usturoiul reduce timpul necesar pentru vindecarea răcelii. Mai multe cercetări sunt necesare pentru a corobora aceste rezultate.

Usturoiul are câteva efecte adverse posibile și preocupări în ceea ce priveşte siguranța.

Respiraţia urât mirositoare este, probabil, cele mai frecvent efect secundare, dar au fost raportate şi: amețeli, transpirație, dureri de cap, febră, frisoane şi rinoree. Cantitățile mari pot irita gura sau pot provoca indigestie.

Suplimentele de usturoi ar trebui să fie evitate de persoanele cu tulburări de coagulare, nu trebuie luate cu două săptămâni înainte sau după o intervenție chirurgicală, de oamenii care iau medicamente pentru subţierea sângelui, cum ar fi warfarina (Coumadin), sau de oamenii care iau suplimente care afectează coagularea sângelui, cum ar fi vitamina E sau ginkgo.

Usturoiul poate reduce nivelul de glucoză din sânge și poate crește eliberarea de insulină, așa că ar trebui să fie folosit cu prudență de către persoanele care iau medicamente care scad glicemia. Persoanele alergice la plantele din familia liliaceelor (inclusiv ceapă, prazul şi arpagic) ar trebui să evite usturoiul. Femeile gravide ar trebui să evite usturoiul sub formă de supliment, deoarece acesta poate crește riscul de sângerare.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru răceală

    Remedii naturale pentru răceală Răceala este o infecţie a nasului şi gâtului cauzată de viruși. De obicei, răcim de 2-4 ori ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...