Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru paraziţii intestinali

Remedii naturale pentru paraziţii intestinali

 

Tratamente naturiste pentru paraziţii intestinaliCe sunt paraziţii intestinali?

Paraziții intestinali sunt cauzaţi, de obicei, de protozoare sau de viermi intestinali, cele două tipuri majore de paraziţi intestinali.

Protozoarele sunt organisme unicelulare, care se pot multiplica în corpul nostru. Viermii intestinali nu se pot multiplica în organismul uman, ceea ce înseamnă că, de obicei, dispar după un tratament fără a vă reinfecta.

Simptomele infectării cu paraziţi intestinali

– Diaree

– Gaze sau balonare

– Greață sau vărsături

– Dureri de stomac sau sensibilitate

– Oboseală sau slăbiciune

– Scădere în greutate

– Excretarea unui vierme

Remedii naturale pentru paraziţii intestinali

Dacă credeți că ați putea avea paraziţi intestinali, trebuie să mergeţi la medicul de familie pentru a obține un diagnostic corect și pentru a afla ce fel de organism cauzează problemele.

1) Usturoiul

Usturoiul (Allium sativa) are anumite efecte împotriva: Ascaris (limbric), Giardia Lamblia, Trypanosoma, Plasmodium şi Leishmania.

2) Genţiana

Genţiana (Hydrastis canadensis) a fost folosită pentru infecţiile care implică membranele mucoase din organism, cum ar fi infecţiile tractului respirator.

Studiile preliminare de laborator sugerează că berberina, un constituent activ al genţianei, are un efect activ împotriva Entamoeba histolytica, Giardia lamblia şi Plasmodium.

3) Nuca neagră

Nuca neagră este un remediu popular folosit pentru tratarea herpesului şi ciupercii la picior. Zeama de nucă neagră este folosită pentru paraziți și infecții fungice.

4) Pelinul

Pelinul (Artemisia annua) a fost folosit de secole ca un remediu natural pentru paraziţii intestinali. Cercetările preliminare sugerează că pelinul poate lupta împotriva Ascaris lumbricoides, Plasmodium, Schistosoma mansoni și giardia.

Pelinul conţine lactone sesquiterpene, care pot slăbi membranele paraziţilor.

Pelinul alb poate fi găsit sub formă de extract lichid sau sub formă de capsule, dar uleiul pur este considerat toxic și nu ar trebui să fie ingerat.

5) Seminţele de dovleac

Semințele de dovleac (Curcubita pepo) au fost folosite de sute de ani ca un remediu pentru tenii şi viermii rotunzi.

Specialiştii în plante medicinale recomandă de multe ori cantităţi mari, de până la 700 g pentru adulți. Semințele sunt făcute piure şi amestecate cu suc. La două sau trei ore după consumarea semințelor de dovleac, se recomandă administrarea unui laxativ pentru a ajuta la curăţarea intestinelor.

6) Extract de semințe de grepfrut

Extractul de semințe de grepfrut este găsit în formă lichidă, în magazinele de specialitate. Cercetările preliminare sugerează că ar putea avea proprietăți antimicrobiene și antibacteriene.

7) Dieta

– Evitaţi temporar cafeaua, zaharul rafinat, alcoolul și alimentele rafinate.

– Mâncaţi alimente anti-parazitare. Încercaţi să mâncaţi mai mult usturoi crud. Ananasul conţine enzima digestivă numită bromelaina. O dietă bogată în ananas poate ajuta la îndepărtarea anumitor paraziți, cum ar fi tenia. Semințele de papaia conţin enzime care ajută la digestia proteinelor. Ele pot fi mestecate, dar aveţi grijă, căci sunt le fel de iuţi ca semințele de muștar.

– Morcovii, cartofii dulci şi sucul de fructe sunt alimente bogate în beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Vitamina C și zincul sprijină sistemul imunitar

– Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria şi L. bulgaricus pot ajuta la înmulţirea bacteriilor intestinale benefice.

– Curcuma și cuișoarele sunt alte mirodenii care luptă împotriva paraziţilor.

Alte remedii naturale

– Anason

– Cuișoare

– Frunze de măsline

– Oregano

– Propolis

– Cimbru

– Agrișa

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru paraziţii intestinali

    Remedii naturale pentru paraziţii intestinali   Ce sunt paraziţii intestinali? Paraziții intestinali sunt cauzaţi, de obicei, de protozoare sau de viermi ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...