Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru osteoartrită

Remedii naturale pentru osteoartrită

Tratamente naturiste pentru osteoartrităCe este osteoartrita?

Osteoartrita este o boală degenerativă a articulaţiilor care afectează genunchii, şoldurile, spatele şi articulaţiile mici ale degetelor.

Osteoartrita afectează peste 20 de milioane de persoane din Statele Unite, o cifră care se aşteaptă să se dubleze în următorii 20 de ani.

Remedii pentru ameliorarea osteoartritei

1) Avocado şi soia nesaponificate

Avocado şi soia nesaponificate sunt una dintre cele mai promițătoare remedii pentru artrită. Patru studii clinice au sugerat că avocado şi soia nesaponificate, un extract din ulei de avocado și soia, pot îmbunătăți durerea şi rigiditatea osteoartritei genunchiului şi soldului şi că pot reduce nevoia pentru medicamente nesteroidiene antiinflamatoare (AINS).De asemenea, au redus inflamația și a stimulat repararea cartilajului.

În Franța, avocado şi soia nesaponificate sunt eliberate cu prescripţie medicală. În alte țări, sunt disponibile ca un supliment în magazinele de specialitate.

O doză tipică este de 300 de miligrame pe zi. De obicei durează între două săptămâni și două luni pentru ca să se vadă efectele.

2) Glucozamina şi sulfat de condroitină

Cel puțin 5 milioane de persoane din Statele Unite iau glucozamine sau condroitină. Glucozamina este folosită pentru a produce o moleculă implicată în formarea și repararea cartilajului. Deși nu este clar ce efecte are glucozamina în formă pilulă, se crede că sporeşte producţia de elemente care întăresc cartilajul.

Studiile efectuate pe glucozamină au descoperit o reducere a durerii, rigidităţii, precum și a umflării provocate de artrită.

Într-un studiu publicat în Archives of Internal Medicine, participanții au luat glucozamină sau placebo timp de trei ani și li s-au făcut radiografii în fiecare an, pentru a evalua schimbările structurale. Participanţii care au luat placebo au avut o îngustare progresivă a spaţiului dintre articulaţii, un semn de degenerare a cartilajului, dar cei care au luat glucozamină nu a avut această îngustare.

Doza folosită în studiu a fost de 1500 mg sulfat de glucozamină şi 800-1200 mg de sulfat de condroitină.

3) Acupunctura

Organizația Mondială a Sănătății a identificat mai mult de 40 de afecţiuni pe care acupunctura le poate trata, inclusiv osteoartrita. Acupunctura presupune introducerea unor ace în punctele de acupunctură din organism. Se crede că reechilibrează fluxul de energie, sau qi-ul, din organism. Studiile au descoperit că acupunctura eliberează substanţe analgezice naturale, cum ar fi endorfine şi serotonină.

Un studiu care a implicat 294 de persoane cu dureri de genunchi provocate de osteoartrită a constatat că, după opt săptămâni de tratament, participanţi care au folosit acupunctura au prezentat o ameliorare semnificativă a durerii.

4) Yoga

Mișcări blânde de yoga pot întări flexibilitatea și echilibrul și pot reduce durerea şi rigiditatea articulaţiilor.

Un studiu realizat de Universitatea de Medicină din Pennsylvania a examinat un tip de yoga, yoga Iyengar, asupra persoanelor cu osteoartrită la genunchi. După un curs de 8 săptămâni cu şedinţe de 90 de minute pe săptămână, a existat o reducere semnificativă a durerii, a funcţiei fizice şi a stării de spirit.

5) Terapia prin masaj

Masajul poate calma tensiunea musculară asociată cu osteoartrită. Durerile articulare pot provoca încordarea muşchilor din apropiere. Masajul stimulează circulația la articulaţia afectată, ceea ce scade rigiditatea articulară și promovează repararea cartilajului. Terapeuții fac acest lucru nu prin masarea articulaţiei inflamate, ci a muşchilor din jurul articulaţiei.

Masajul poate preveni şi spasmele musculare din alte părți ale corpului.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru osteoartrită

    Remedii naturale pentru osteoartrită Ce este osteoartrita? Osteoartrita este o boală degenerativă a articulaţiilor care afectează genunchii, şoldurile, spatele şi articulaţiile ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...