Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru migrene

Remedii naturale pentru migrene

Tratamente naturiste pentru migreneCe sunt migrenele?

Potrivit Fundaţiei Naţionale pentru Durerile de Cap, mai mult de 29,5 milioane de americani au migrene.

Simptomele de migrenă pot include:

– Durere moderată până la severă pe una sau pe ambele părţi ale capului

– Durere pulsantă

– Durerea care se înrăutăţeşte cu activitatea fizică

– Greață cu sau fără vărsături

– Sensibilitatea la lumină sau sunet

Aproximativ 20 la sută din persoanele cu migrene experimentează ceea ce se numește o aură, înainte de migrenă. Simptomele aurei includ licăriri de lumină, linii de lumină în zigzag, puncte oarbe în vedere sau furnicături într-un braț sau picior.

Remedii naturale pentru migrene

1) Iarba fetei

Planta iarba fetei (Tanacetum parthenium) a fost folosită de secole ca un remediu popular pentru dureri de cap, pentru migrene, pentru artrită, pentru durere și pentru febră, în Europa. A devenit extrem de populară în Anglia în anii 1980 ca o alternativă la medicamentele convenţionale pentru migrene.

Mai multe studii au evaluat eficacitatea ierbii fetei pentru prevenirea și tratarea migrenelor. De exemplu, un studiu a examinat folosirea unui extract de iarba fetei sau a unui placebo pe 170 de persoane cu migrene. S-a observat o scădere semnificativă a frecvenței migrenelor datorită extractului, care a redus frecvenţa cu 1,9 migrene pe lună, comparativ cu placebo, care a redus frecvenţa cu 1,3 migrene pe lună.

Cu toate acestea, nu toate studiile au arătat că iarba fetei este eficientă. O recenzie a cinci studii despre iarba fetei și migrene, care au implicat un număr total de 343 de persoane, a concluzionat că rezultatele au fost mixte și nu s-a stabilit în mod convingător că iarba fetei a fost eficace în prevenirea migrenelor.

Efectele secundare ale ierbii fetei pot include: dureri abdominale, gaze, diaree, greață, vărsături și nervozitate. Persoanele cu alergii la muşeţel, ambrozie sau coada şoricelului nu ar trebui să ia iarba fetei. Iarba fetei poate crește timpul de sângerare, așa că nu ar trebui să fie luată cu două, trei săptămâni înainte sau după o intervenție chirurgicală sau de persoanele cu tulburări hemoragice. Nu a fost stabilită siguranța ierbii fetei asupra femeilor gravide sau care alăptează sau asupra copiilor.

Iarba fetei poate interacționa cu medicamentele care subţiază sângele , cum ar fi aspirina şi warfarina (Coumadin), şi cu medicamentele nesteroidiene antiinflamatoare (NSAID). Oamenii care iau aceste medicamente ar trebui să consulte un medic înainte de a lua iarba fetei.

2) 5-HTP

5-HTP (5-hidroxytriptofan) este un compus produs în organism din aminoacidul triptofan. Acesta este folosit în organism pentru a face neurotransmiţătorul serotonină și hormonul melatonină.

5-HTP este disponibil şi sub formă de supliment. Acesta este făcut din seminţele unei plante africane, numită Griffonia simplicifolia. Deoarece suplimentele care afectează nivelurile de serotonină sunt folosite pentru migrene, 5-HTP a fost explorat ca o alternativă.

Unele cercetări indică faptul că 5-HTP poate preveni migrenele și poate reduce frecvența și severitatea migrenelor, însă sunt necesare studii mai mari şi controlate. Într-un studiu, 124 de persoane au primit 5-HTP (600 mg / zi) sau metisergida. După șase luni, 5-HTP s-a dovedit a fi la fel de eficient ca și metisergida în reducerea severităţii şi duratei migrenelor.

Un alt studiu a analiza 5-HTP şi medicamentul propranolol timp de 4 luni. Ambele tratamente au dus la o reducere semnificativă a frecvenței migrenelor. Cu toate acestea, grupul care a primit propranolol s-a descurcat mai bine, deoarece a prezentat şi o reducere a duratei episoadelor și a numărului de analgezice folosite pentru tratarea episoadelor.

3) Magneziul

Magneziul este un mineral care se găseşte în mod natural în alimente, cum ar fi: legume cu frunze verzi, nuci, seminţe, cereale integrale și în suplimente nutritive.

Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reacţii biochimice. El ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și este necesar pentru funcţionarea normală a muşchilor şi a sistemului nervos, a ritmul cardiac, a funcției imunitare, a tensiunii arteriale, precum și pentru sănătatea oaselor.

Mai multe studii au evaluat eficacitatea magneziului împotriva migrenelor şi au avut rezultate promiţătoare. Într-un studiu, 81 de persoane cu migrene au primit magneziu, administrat oral (600 mg pe zi), sau un placebo. După nouă săptămâni, frecvența migrenelor a fost redusă cu 41,6% în grupul care a luat magneziu, în comparaţie cu 15,8% în grup care s-a administrat placebo. Singurele efecte adverse raportate au fost diaree, la 18,6% dintre oameni, și iritare digestivă, la 4,7% dintre oameni.

Alte studii au descoperit că magneziu reduce severitatea și frecvenţa migrenelor. Totuşi, nu toate studiile au confirmat acest lucru, deci sunt necesare mai multe studii. Dozele mari de magneziu pot provoca: diaree, greață, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune musculară, dificultăți de respirație, tensiune arterială scăzută, ritm cardiac neregulat și confuzie. El poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi cele pentru osteoporoză, hipertensiune arterială, precum și cu unele antibiotice și diuretice.

4) Brusturele

Brusturele (Petasites hybridus) este o plantă arbust, care creşte în nordul Asiei, în Europa și în părți din America de Nord. Extractele obținute din plantă au fost folosite pentru a trata migrenele, crampele de stomac, tusea, alergiile și astmul.

Mai multe studii sugerează că brusturele ajută la prevenirea migrenelor.

Cel mai mare studiu a implicat 245 de persoane cu migrene, care au luat fie un extract de brusture (50 sau 75 de miligrame de două ori pe zi), fie un placebo. După patru luni de tratament, brusturele (administrat în doze de 75 de miligrame de două ori pe zi, nu în doze de 50 de miligrame de două ori pe zi) a fost mai eficient decât placebo împotriva efectelor migrenelor. Efectele adverse au fost uşoare şi au inclus dureri digestive ușoare şi eructaţii predominante.

Efectele secundare ale brusturelui pot include: indigestie, dureri de cap, oboseală, greață, vărsături, diaree sau constipație. Femeile însărcinate sau care alăptează, copiii şi persoanele cu boli de rinichi sau de ficat nu ar trebui să folosească brusture.

Brusturele face parte din familia ambroziei, aşa că oamenii care sunt alergici la ambrozie, gălbenele, margarete sau crizanteme nu ar trebui să folosească brusturele. Planta și extractele pentru ceai și capsule din brusture nu ar trebui să fie folosite, deoarece acestea conțin substanțe care pot fi toxice pentru ficat şi rinichi şi pot cauza cancer.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru migrene

    Remedii naturale pentru migrene Ce sunt migrenele? Potrivit Fundaţiei Naţionale pentru Durerile de Cap, mai mult de 29,5 milioane de americani ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...