Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru micoza unghiilor de la picioare

Remedii naturale pentru micoza unghiilor de la picioare

Tratamente naturiste pentru micoza unghiilor de la picioarePiscinele, duşurile şi vestiarele sunt locurile unde ciupercile se formează cel mai des. Persoanele care suferă de diabet zaharat, disfuncții circulatorii şi deficit imunitar sunt deosebit de sensibile la astfel de infecții. Medicamente orale, cum ar fi itraconazolul, terbinafina, fluconazol pot deranja stomacul, dar puteţi apela la remediile naturale.

Datorită proprietăţilor sale antiseptice şi antifungice, arborele de ceai este un tratament eficient. Uleiul de arbore de ceai combinat cu ulei de măsline şi aplicat pe zona afectată este foarte benefic. După frecare, aşteptaţi 10 minute, apoi frecaţi unghia afectată cu o perie.

Listerine este un antiseptic puternic care conţine compuşi precum: salicilat, timol și euchaliptol. Aceştia au proprietăţi antifungice. Când sunt aplicaţi pe unghie cu acizii naturali de la oţetul de cidru sau zeama de lămâie, aceştia pot trata fungusul de pe unghiile de la picioare. Piciorul afectat ar trebui scufundat în soluţie timp de 20 de minute pe zi. După aceea uscaţi bine piciorul.

Băgaţi-vă piciorul afectat într-un lighean cu apă caldă şi oţet de cidru. Lăsaţi-l în apă timp de 45 de minute, apoi uscaţi-l cu un uscător.

Faceţi o pastă din faină de orez şi două linguri de oţet de cidru şi aplicaţi-o peste unghie.

Uleiul de levănţică combinat cu ulei de arbore de ceai este un remediu bun împotriva ciupercii. Uleiul de levănţică luptă împotriva infecţiilor, iar arborele de ceai este un antibiotic natural. Combinaţia ar trebui aplicată cu vată de două ori pe zi. Ea ajută şi la oprirea iritaţiei. Amintiţi-vă să diluaţi compoziţia în ulei de măsline deoarece conţine compuşi volatili.

Combinaţia de oregano şi ulei de măsline este un alt remediu natural. Adăugaţi doi stropi de oregano într-o lingură de ulei de măsline şi aplicaţi soluţia timp de trei săptămâni. Oregano are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi analgezice. Puteţi folosi şi ulei de migdale.

La fel de eficient este şi uleiul extras din frunzele de măslin.

Frecaţi-vă picioarele cu spirt timp de 20 de minute, apoi uscaţi bine.

Peroxina de hidrogen combinată cu aceeaşi cantitate de apă poate vindeca ciuperca piciorului. Piciorul afectat trebuie scufundat în soluţie timp de 20 de minute, apoi uscat corespunzător.

Daţi-vă cu pastă de pudră de tumernic, lăsaţi-o să se întărească pe unghie, spălaţi-o şi uscaţi bine piciorul pentru a scăpa de ciupercă.

Curăţaţi o ceapă, tăiaţi-o felii şi frecaţi-vă cu ele pe degetele afectate.

Înmuiaţi vata în zeama de lămâie şi frecaţi-vă cu ea pe degetul afectat pentru a scăpa de ciupercă

După ce veniţi de la piscină, duşuri sau vestiare spălaţi-vă bine pe picioare pentru a evita infecţia.

 

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Tratamente naturiste pentru micoza unghiilor de la picioare

  Remedii naturale pentru micoza unghiilor de la picioare Piscinele, duşurile şi vestiarele sunt locurile unde ciupercile se formează cel mai des. ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

2 Comments


 1. nicoleta

  14/01/2015 at 11:55 pm

  Buna, am avut probleme cu ciuperca piciorului cu baiatul meu care, mai nou, merge la sala. A luat-o probabil de la dusuri, fiind mediu umed, ciupercile s-au dezvoltat din plin. La recomandarea unor prieteni am folosit produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Recomand o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o creama antiseptica si o sticluta de ulei. Pe picioare se spala tot cu un sapun organic pe baza de arbore de ceai. Apoi dupa ce era uscat aplica crema antiseptica si 2-4 picaturi de ulei. Trebuie spalat si uscat piciorul si apoi aplicata pudra.

  Reply

 2. mirela

  16/01/2015 at 5:20 pm

  Am 27 de ani si sunt in UK in prezent. Am avut aceasta ciuperca multi ani de zile si am incercat sa ma tratez cu tot felul de creme dar fara succes. Apoi medicul de familie de mi-a recomandat sa incep un tratament natural cu produse pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Asa ca am inceput sa folosesc o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o crema antiseptica si o sticluta de ulei. Inainte sa folosesc aceste produse ma spalam pe picioare cu un sapun organic. Dupa ce picioarele erau uscate aplicam crema antiseptica impreuna cu 2-4 picaturi de ulei de arbore de ceai. Dupa ce crema a intrat in piele am folosit pudra. Recomand, pe mine m-a ajutat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...