Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru menopauza

Menopauza

 

Tratamente naturiste pentru menopauzaCe este menopauza?

Menopauza este definită ca momentul în care menstruația a încetat. În medie, ea începe la 51 de ani. Acest lucru înseamnă că, dacă o femeie trăiește în jur de 80 de ani, ea şi-a petrecut o treime din viaţa ei în menopauză.

În timpul menopauzei, există o schimbare în echilibrul hormonal. Nivelurile de estrogen scad. Această schimbare în hormoni poate duce la oricare dintre următoarele simptome:

– Bufeuri

– Depresie, iritabilitate, schimbări de dispoziție

– Cicluri menstruale neregulate, grele sau ușoare

– Problemele legate de somn

– Transpirații nocturne

– Scăderea apetitului sexual

– Uscăciune vaginală

– Greață

Abordarea naturală pentru menopauză

Multe femei sunt interesate de modalităţile care să le ajute să facă față simptomelor de disconfort şi temerilor care ar putea însoți menopauza. Iată câteva metode naturale pe care le puteţi lua în considerare.

1) Atitudinea

În ciuda aspectelor incomode ale menopauzei, este important să consideraţi această schimbare nu ca pe o boală, ci ca pe o nouă etapă a vieții. Menopauza este o oportunitate de a experimenta viața dintr-o perspectivă nouă. Pentru unele, acest lucru include mai puține obligații familiale. Este o perioadă în care trebuie să puneţi accent pe prevenirea și menținerea calității vieții.

2) Dieta

Alimentația corectă este esențială pentru un stil de viață sănătos. În dietă ar trebui să fie introduse alimente integrale şi neprocesate, cum ar fi fructe, legume şi fasole, şi uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de seminţele de in și uleiul de pește. Zahărul, grăsimile animale și cafeina ar trebui să fie evitate.

Pentru suport hormonal, produsele din soia conţin fitoestrogeni care se comportă ca estrogenul din organism, dar într-o măsură mai mică. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înţelege efectele fitoestrogenilor, cercetările sugerează că 40-80 mg de soia pe zi pot ameliora bufeuri, uscăciunea vaginală şi, eventual, pot ajuta la reducerea colesterolului.

O dietă sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Acest lucru se datorează faptului că, înainte ca o femeie să ajungă la menopauză, nivelurile mai ridicate de estrogen protejau împotriva colesterolului LDL (“rău”). În timpul menopauzei, acest efect protector se diminuează și nivelul de colesterol HDL (“bun”) scade.

3) Plante medicinale

Studiile au descoperit planta cimicifuga (Cimicifuga racemosa) este eficientă în ameliorarea simptomelor de menopauză, inclusiv a bufeurile şi a deprimării. Alte plante, cum ar fi trifoiul roșu, mielăreaua și quai dong sunt, de asemenea, frecvent utilizate pentru menopauză, dar necesită cercetări suplimentare.

Atunci când analizaţi folosirea terapiei de substituție hormonală (TSH) și hormonii naturali, este important să cântăriţi riscurile și beneficiile înainte de a decide pe ce drum să o luaţi. Există mai mulți factori implicați, aşa că ar fi bine să solicitaţi sfatul unui medic calificat înainte de a folosi orice medicament pe bază de plante.

4) Exerciţiile fizice

S-a demonstrat că activitatea fizică reduce bufeurile, creşterea în greutate şi depresia. Este benefică pentru somn și pentru a menține nivelul colesterolului sub control. Exerciţiile de rezistență, cum ar fi mersul pe jos și dansul, sunt deosebit de utile pentru prevenirea osteoporozei, în timp ce exerciţii aerobice sunt benefice pentru sistemul cardiovascular.

Alte terapii

Medicamentele homeopate pot fi folosite în timpul menopauzei pentru a aborda simptomele fizice şi emoţionale. Medicina asiatică este o altă metodă de a trata dezechilibrele din organism. Tratamentele homeopatice şi acupunctura pot fi folosite împreuna cu terapia de substituție hormonală.

 

 

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru menopauza

    Menopauza   Ce este menopauza? Menopauza este definită ca momentul în care menstruația a încetat. În medie, ea începe la 51 ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...