Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru insomnie

Remedii naturale pentru insomnie

Tratamente naturiste pentru insomnieDeși este normal să avem câteva nopţi pe an în care să nu putem dormi, insomnia este lipsa de somn în mod regulat.

Înainte de a începe orice remedii naturale, consultaţi-vă medicul de familie. Insomnia cronică poate fi un simptom al unei alte afecţiuni, cum ar fi depresie, boli de inimă, apnee de somn, boli pulmonare, bufeuri sau diabet zaharat, aşa că este important să consultaţi un medic dacă aveți probleme cu somnul.

Remedii naturale pentru insomnie

În continuare vă prezentăm câteva remedii naturale pentru tratarea insomniei.

1) Valeriana

Valeriana (Valeriana officinalis) este o plantă care a fost folosită de mult timp ca un remediu pentru insomnie. Astăzi, ea este un remediu pentru insomnie, care se eliberează fără rescripte medicală în Germania, Franța, Elveția, Belgia și Italia.

Nu se ştie exact cum funcționează valeriana în organism. Unele studii sugerează că, la fel că pastilele somnifere convenţionale, valeriana poate afecta nivelurile neurotransmiţătorului calmant GABA.

Spre deosebire de multe alte medicamente pentru somn, valeriana nu provoacă dependenţă sau ameţeli de dimineață. Dar valeriana nu este benefică pentru toată lumea şi, deși studiile în laboratoare au fost încurajatoare, studiile clinice sunt încă neconcludente.

Valeriana este luată, de obicei, cu o oră înainte de culcare. Efectele apar după două până la trei săptămâni. Aceasta nu ar trebui să fie folosită pentru mai mult de trei luni fără întrerupere. Efectele secundare ale valerianei pot include indigestie ușoară, dureri de cap, palpitații şi amețeli. Deşi sunt disponibile ceaiuri de valeriană și extracte lichide, majoritatea oamenilor nu suportă mirosul de valeriană şi o preferă sub formă de capsulă.

Valeriana nu ar trebui să fie luată în combinaţie cu alte medicamente, în special cu cele care deprimă sistemul nervos central, cum ar fi sedativele și antihistaminicele. Valeriana nu ar trebui să fie luată cu alcool, înainte sau după o intervenție chirurgicală sau de către persoanele cu boli de ficat. Aceasta nu ar trebui să fie luată înainte de a conduce vehicule sau de a opera utilaje. Se recomandă consultarea cu un medic calificat înainte de a lua valeriană.

2) Melatonina

Melatonina este un remediu popular folosit pentru a ajuta oamenii să adoarmă atunci când ciclul de somn/trezire a fost deranjat; ca atunci când lucraţi în schimburi sau când călătoriţi în ţări îndepărtate. Melatonina este un hormon găsit în mod natural în organism. Glanda pineală din creier produce serotonină, care este apoi convertită în melatonină în timpul nopţii, când expunerea la lumină scade.

Melatonină este luată, de obicei, cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare. Unii experţi atrag atenţia ca melatonina nu ar trebui să fie folosită de persoanele care suferă de depresie, de schizofrenie, de boli autoimune și de alte boli grave. Femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să folosească melatonină.

Universitatea din Alberta a examinat 17 studii, cu 651 de persoane, și nu a găsit niciun efect advers semnificativ, după ce a fost folosită timp de trei luni sau mai puțin. Efectul pe termen lung al suplimentelor cu melatonină nu este cunoscut.

3) Kava

Kava este o plantă anti-anxietate, folosită pentru tratarea insomniei cauzată de anxietate. Cu toate acestea, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a emis o avertizare către consumatori cu privire la potențialul risc de afectare hepatică severă cauzată de folosirea suplimentelor alimentare care conţin kava. Până în prezent, au existat mai mult de 25 de rapoarte de reacții adverse grave datorate folosirii plantei kava, în alte țări, inclusiv patru pacienţi care au necesitat transplant de ficat.

4) Tehnici de relaxare

Tehnicile de relaxare sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a crește durata somnului, de a adormi mai repede şi a vă simţi mai odihniţi dimineața. Tehnicile necesită un minimum de 20 de minute înainte de a merge la culcare. Există mai multe tehnici:

– Vizualizare – presupune imaginarea unei scene de relaxare. Puteți să încercați această tehnică în pat, înainte de a adormi. Implicați toate simţurile. Dacă vă imaginaţi pe o insulă tropicală, gândiţi-vă la felul în care se simte briza caldă pe piele. Imaginați-vă parfumul dulce al florilor, uitaţi-vă la apă şi ascultaţi valurile. Cu cât este mai vie vizualizarea și cu cât implicaţi mai multe simțuri, cu atât va fi mai eficientă tehnică.

– Răspunsuri de relaxare – O tehnică minte/corp bazată pe principiile meditaţiei transcedentale.

– Atenția – Un tip de meditație, care, în esență, implică să vă concentraţi gândurile asupra prezentului.

– Yoga – combină respirația profundă, meditația și întinderea. Un studiu realizat la Harvard a constatat că yoga, făcută în fiecare zi timp de opt săptămâni, a îmbunătăţit timpul total de somn.

5) Dieta

Eliminaţi consumul de cofeină

Cofeina poate avea un efect pronunțat asupra somnului, cauzând insomnie și agitație. Pe lângă cafea, ceai şi băuturi răcoritoare, uitaţi-vă şi după surse ascunse de cafeină, cum ar fi ciocolata, medicamentele pentru răceală şi tuse și alte medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

Evitați dulciurile

Deși zahărul vă poate da energie, energia este de scurtă durată și poate cauza niveluri inegale de zahăr în sânge. Acest lucru poate perturba somnul în miez de noapte, când nivelul de zahăr din sânge cade.

Mâncaţi alimente care vă ajută să dormiţi

Triptofanul este un aminoacid care este un precursor al serotoninei, care este transformat în melatonină. Gustările cu carbohidraţi, cum ar fi biscuiţii din cerealele integrale, pot ajuta la promovarea somnului dacă sunt mâncate înainte de culcare. Asigurați-vă că nu vă apropiaţi de dulciuri.

Mâncaţi alimente bogate în magneziu

Magneziul este un sedativ natural. Deficienţa de magneziu poate duce la dificultăți de adormire, tremurături musculare, constipație sau crampe musculare, anxietate, iritabilitate și durere. Acesta a fost folosit şi pentru persoanele cu sindromul picioarelor neliniştite.

Alimentele bogate în magneziu sunt leguminoasele şi seminţele, legumele cu frunze verzi, tărâțele de grâu, migdalele, nucile caju, melasa, drojdia de bere şi cerealele integrale.

6) Lumina

Dacă aveți probleme de a adormi noaptea, este posibil să aveți nevoie mai multă lumină dimineața. Expunerea la lumină joacă un rol important în a-i spune organismului când să meargă la culcare și când să se trezească. Încercați să faceţi o plimbare dimineața la prima oră.

Pe de altă parte, dacă vă treziţi prea devreme, este posibil să aveți nevoie mai multă lumină după-amiaza. Încercați să faceţi o plimbare după-amiaza târziu.

7) Aromaterapia

Mirosul de levănțică a fost folosit de mult timp pentru a ajuta oamenii să adoarmă. Cercetările încep să confirme calităţile sedative ale levănţicii. S-a constatat că prelungeşte timpul total de somn, crește durata somnului adânc și face oamenii să se simtă odihniţi. Se pare că funcţionează mai bine pentru femei, probabil deoarece femeile tind să aibă un sentiment mai acut al mirosului.

Cel mai bun lucru despre levănţică este faptul că îşi face efectul rapid. Încercaţi să puneţi un plic de levănţică sub pernă sau picuraţi câţiva stropi de ulei esențial de levănţică într-o batistă. Sau adăugați câteva picături de ulei de levănțică în apă de baie – şi scăderea temperaturii corpului după o baie caldă ajută somnul. Alte uleiuri care pot ajuta cu somnul sunt uleiul de muşeţel şi ylang ylang.

8) Muzica

Muzica lentă şi blândă este un alt remediu care poate ajuta la îmbunătățirea somnului, fără medicaţie. Muzica poate îmbunătăţi calitatea somnului, poate reduce trezirile nocturne şi poate prelungi durata somnului.

9) Acupunctura

Acupunctura poate ajuta la tratarea insomniei. O Universitatea din Pittsburgh a concluzionat că acupunctura poate fi un tratament eficient pentru insomnie. Un studiu preliminar a constatat că cinci săptămâni de acupunctură a crescut secreția de melatonină din timpul serii și a îmbunătăţit timpul total de somn.

10) Medicina Tradițională Chineză

În medicina tradițională chineză, insomnia provine, de multe ori, din slăbiciunea energiei rinichilor. Acest sindrom nu este neapărat legat de boala de rinichi din medicina Occidentală. Câteva semne ale slăbiciunii energiei rinichilor sunt: mici dureri de spate, oboseală, precum și o explozie de energie la aproximativ 23:00 seara. Femeile la menopauză simt de multe ori acest tip de insomnie.

11) Medicina ayurvedică

În medicină ayurvedică, insomnia este adesea asociată cu un dezechilibru de vata. Vata reglementează circulația și respirația. Persoanele cu un dezechilibru de vata observă adesea iritabilitate, anxietate şi frică cu insomnie. Un tratament ayurvedic implică aplicarea de ulei pe cap și picioare. Pentru tipul pitta, se foloseşte ulei de cocos la temperatura camerei, pentru tipul vata se foloseşte ulei de susan cald, iar pentru tipul de kapha se foloseşte ulei de muștar cald.

12) Alte remedii naturale

Muşeţelul, hameiul, floarea pasiunii, melisa şi ashwagandha sunt câteva dintre plantele folosite pentru insomnie. Beţi o ceașcă de ceai de muşeţel cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Muşeţelul poate reduce anxietatea, poate calma sistemul digestiv și de poate calma tensiunea musculară.

13) Feng Shui

Feng Shui, care provine din filosofia chineză a taoismului, se referă la modul în care vă puteţi aranja camera, mobilierul, biroul şi casa pentru a maximiza fluxul de energie în spaţiul de locuit. Iată câteva recomandări care ar putea ajuta la promovarea somnului:

– Încercați să nu puneţi patul într-un colț al camerei. Colțurile sunt locurile în care energia tinde să fie stagnantă.

– Evitați să puneţi patul lângă o fereastră, deoarece se scurge energia.

– Patul trebuie să fie poziționat astfel încât tălpile picioarelor, atunci când staţi culcat cu faţa în sus, se nu fie îndreptate înspre uşă.

– Când staţi culcat în pat, trebuie să puteţi vedea pe oricine vine pe ușă. Dacă nu puteți face acest lucru, atârnaţi o oglindă în care să se vadă reflexia intrării.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru insomnie

    Remedii naturale pentru insomnie Deși este normal să avem câteva nopţi pe an în care să nu putem dormi, insomnia este ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...