Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru indigestie

Remedii naturale pentru indigestie (dispepsie)

Tratamente naturiste pentru indigestieCunoscută şi sub numele de dispepsie, indigestia este marcată de un sentiment de disconfort abdominal, după o masă copioasă. Simptomele principale ale indigestiei includ durere sau o senzație de arsură în partea superioară a abdomenului.

Cauzele indigestiei

Indigestia este adesea cauzată de supraalimentare, de mâncatul prea repede sau de consumul în exces de alimente grase sau picante. Anumite aspecte emoţionale, cum ar fi stresul sau anxietatea, pot declanșa, la rândul lor, indigestia.

Indigestia poate fi deosebit de frecvent[ în rândul persoanelor care suferă de următoarele afecţiuni:

– Boala de reflux gastroesofagian

– Ulcer peptic

– Anomalie a canalelor pancreatice sau a canalelor biliare

– Gastrită

– Pancreatită

– Calculi biliari sau litiaza biliară

– Cancerul de stomac

Persoanele care iau antibiotice sau medicamente nesteroidiene antiinflamatorii pot fi, de asemenea, predispuşi la indigestie.

Simptomele provocate de indigestie

În timp ce disconfortul abdominal după o masă copioasă este semnul distinctiv al indigestie, alte simptome pot include:

– durere ușoară până la severă sau senzaţie de arsură în zona epigastrică (între capătul inferior al sternului și ombilic)

– balonare

– greață

– eructaţii

Tratament pentru indigestie

Tratamentele standard pentru indigestie includ antiacide sau alte medicamente care scad producția de acid sau care ajută stomacul să treacă mai repede alimentele în intestinul subţire.

Deoarece indigestia poate semnala o afecţiune mai gravă, în unele cazuri, este important să solicitaţi asistență medicală dacă prezentați simptome cum ar fi: vărsături frecvente, durere la înghiţire, sânge în scaun sau scaun negru, pierdere în greutate sau pierderea poftei de mâncare, arsuri la stomac noi sau agravate; sau indigestie însoțită de dificultăți de respirație, transpirații sau o durere care se simte şi în maxilar, gât sau braț.

Remedii naturiste pentru indigestie

Deși cercetările privind tratamentele naturale pentru indigestie sunt limitate, practicanții de medicină alternativă vă pot recomanda să beţi ceai de ghimbir sau ceai de mentă pentru a calma sistemul digestiv după o masă.

Studiile sugerează că aceste remedii naturale pot, de asemenea, ameliora simptomele provocate de indigestie:

1) Extract de frunze de anghinare

Într-un studiu din 2004 pe 208 de adulți cu sindrom de colon iritabil, oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au luat un extract de frunze de anghinare au avut o reducere de 41% a simptomelor de indigestie, după două luni.

2) Uleiul de mentă şi uleiul de chimen

Mai multe studii au arătat că suplimentele care conțin un înveliş format dintr-o combinație de ulei de mentă și ulei de chimion pot ajuta la reducerea simptomelor provocate de indigestie. Se crede că această formulă poate relaxa muşchii stomacului şi poate ajuta alimentele să treacă mai repede prin stomac.

Prevenirea indigestiei

Indigestia se poate reduce, pur şi simplu, prin a mânca mai încet. Alte strategii de prevenire includ: limitarea consumului de cafea și băuturi carbogazoase; practicarea unor tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă și yoga; și să mâncaţi porţii mai mici şi mai frecvent, în loc de a mânca două, trei mese mari pe zi.

Dacă simptomele de indigestie persistă, consultaţi-vă medicul de familie pentru a primi tratamentul cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru indigestie

    Remedii naturale pentru indigestie (dispepsie) Cunoscută şi sub numele de dispepsie, indigestia este marcată de un sentiment de disconfort abdominal, după ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...