Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru greţurile de dimineaţă

Remedii naturale pentru greţurile de dimineaţă

Tratamente naturiste pentru greţurile de dimineaţăLa ce se referă greţurile de dimineaţă?

Se estimează că între 50-80% dintre femei au greaţă, uneori cu vărsături, în timpul sarcinii. Deși greața se manifestă mai des dimineața, aceasta durează pe tot parcursul zilei în cazul multor femei.

Chiar dacă nu există greaţă, femeile pot dezvolta o aversiune la anumite alimente. Greţurile de dimineaţă, în general, se ameliorează până la a 13-14-a săptămână de sarcină, dar unele femei continuă să aibă greţuri şi în trimestrul al doilea.

Un studiu canadian a interogat femeile gravide şi a constatat că:

– Aproape 61% din femei au folosit remedii naturale pentru a ameliora greţurile de dimineaţă

– Cele mai frecvente tipuri de remedii naturale folosite au fost ceaiul de ghimbir și vitamina B6

– Dintre femeile care au folosit remedii naturale, 20,7% au raportat reacții adverse ușoare.

Remedii naturale pentru greţurile de dimineaţă

1) Dieta

Următoarele sugestii vă pot ajuta la ameliorarea greţei de dimineaţă:

– Mâncaţi porţii mici şi dese, astfel încât să nu vă fie foame şi nici să nu fiţi prea pline

– Evitaţi alimentele grase sau prăjite

– Ţineţi biscuiţi, pâine prăjită, cereale sau alte alimente fade la îndemână. Încercaţi să mâncaţi câţiva biscuiţi înainte de a vă scula din pat.

– Identificaţi orice factori declanșatori și evitaţi-i

– Asigurați-vă că beţi suficiente lichide, mai ales dacă ați avut vărsături. Încercați să beţi între mese, nu în timpul mesei.

2) Acupunctura

Un studiu a analizat 88 de femei gravide cu hipermeză, o formă severă de greţuri de dimineaţă. Femeile au primit fie un medicament anti-greață, numit metoclopramid, fie două sesiuni de acupunctură timp de două săptămâni, plus acupresiune. Ambele tratamente au redus intensitatea greţurilor și vărsăturilor. Acupunctura a fost mai eficace decât de medicamentele în îmbunătățirea funcționării psiho-sociale.

3) Brăţara cu acupresiune

Braţările cu acupresiune stimulează un punct de acupunctură numit “pericard 6” (P6), care este cunoscut în medicina tradițională chineză pentru a calma greața. Este o brăţară pentru încheietura mâinii, cu un buton de plastic, care pune presiune pe punctul P6 din încheietura mâinii.

4) Ghimbirul

Ghimbirul (Zingiber officinale) este un remediu folosit des pentru greaţa de dimineaţă. Acesta a fost folosit timp de secole în gastronomie și ca un medicament. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente consideră că ghimbirul este un remediu ce poate fi folosit în condiţii de siguranţă.

Medicii, moaşele și practicienii de sănătate recomandă adesea ghimbirul pentru greţurile de dimineaţă. Patru studiile clinice randomizate susțin această recomandare. Doza folosită în cadrul studiilor a fost de 1 gram de ghimbir pe zi, luat în doze divizate, timp de 4-20 de zile. Acest lucru este echivalent cu o jumătate de linguriță de ghimbir luată de patru ori pe zi. Puteţi adăuga ghimbir în apă fierbinte pentru a face un ceai fierbinte de ghimbir.

Unele surse spun că nu există suficiente informații cu privire la siguranța ghimbirului asupra femeilor gravide, ca să-l recomande pentru greţurile de dimineaţă, deoarece ghimbirul inhibă o enzimă numită tromboxan și poate influența diferențierea de sex steroidian din creierul fătului. Studiile nu au confirmat acest lucru.

5) Ulei esențial de mentă

Aroma mentei poate ameliora durerile de stomac. Umpleți un castron mare cu apă fierbinte. Picuraţi câţiva stropi de ulei esențial de mentă în castron și puneți-l pe o masă lângă pat pentru a inhala mirosul ce se degajă.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru greţurile de dimineaţă

    Remedii naturale pentru greţurile de dimineaţă La ce se referă greţurile de dimineaţă? Se estimează că între 50-80% dintre femei au ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...