Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru glaucom

Remedii naturale pentru glaucom

Tratamente naturiste pentru glaucomCe este glaucomul?

Glaucomul este cauza principală de orbire în Statele Unite, care provoacă leziuni nervului optic (o adunătură de fibre responsabile cu transmiterea informațiilor vizuale de la retină la creier).

Există mai multe tipuri de glaucom. Două dintre cele mai frecvente sunt: glaucom primar cu unghi deschis și glaucom acut cu unghi închis.

Care este cauza glaucomului?

Glaucomul apare, de obicei, atunci când se acumulează presiune în interiorul ochilor, ceea ce afectează nervul optic.

În glaucomul primar cu unghi deschis, lichidul se scurge prea lent din ochi, ceea ce rezultă în o deteriorare nedureroase la nivelul nervului optic și în o pierdere foarte treptată a vederii.

În glaucomul acut cu unghi închis, irisul blochează parțial scurgerea de lichid, la unghiul în care se întâlnesc corneea și irisul, determinând o creștere abruptă a presiunii oculare.

Următoarele pot crește riscul de glaucom:

– Dacă aveţi peste 60 de ani

– Un istoric familiar de glaucom

– Diabetul

– Hipertensiunea arterială

– Leziuni la nivelul ochilor

– Miopia

Afroamericanii şi latinoamericanii sunt mai susceptibili decât caucazienii de a dezvolta glaucom.

Simptomele glaucomului

Deși glaucomul primar cu unghi deschis nu prezintă simptome, de cele mai multe ori, el duce la o pierdere foarte treptată a vederii periferice.

Glaucomul acut cu unghi închis este considerat o urgență medicală, deoarece provoacă o durere bruscă şi severă de ochi, care poate fi însoțită de următoarele:

– Înroșire a ochiului

– Stomac deranjat (inclusiv greață și vărsături)

– Tulburări vizuale, cum ar fi vedere încețoșată

Tratamentul pentru glaucom

Dacă aveți simptome de glaucom acut cu unghi închis, este important să solicitați imediat asistență medicală. Tratamentul poate include: medicamente și/sau o procedură cu laser care promovează drenajul lichidului din ochi.

Examinările la ochi pot creşte şansele de a detecta glaucomul în stadiile incipiente şi puteţi întârzia progresia bolii.

Tratamentele standard pentru glaucom includ: picături de ochi, medicamente cu administrare orală, proceduri cu laser de drenare a lichidului şi chirurgia convențională care creează o nouă deschidere pentru scurgerea lichidului.

Remedii naturale pentru glaucom

Dacă nu este tratat corespunzător, glaucomul poate duce la orbire totală. În timp ce medicina alternativă nu poate trata glaucomul de una singură, anumite remedii şi terapii ar putea ajuta la controlarea bolii. Consultaţi-vă medicul de familie înainte de a folosi următoarele remedii:

1) Ginkgo Biloba

Această plantă poate stimula fluxul de sânge la nivelul nervului optic, ceea ce are un efect benefic asupra glaucomului, potrivit unui studiu publicat în anul 2001. Cu toate acestea, autorii ţin să menţioneze că ginkgo biloba nu a avut niciun efect direct asupra presiunii oculare.

2) Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant disponibil sub formă de supliment și se găseşte în citrice, fructe de pădure, roşii şi alte fructe şi legume. Vitamina C poate ajuta la reducerea presiunii oculare și este benefică pentru persoane cu glaucom, potrivit un studiu din 2001.

3) Metode de controlare a stresului

Deoarece stresul este un factor de risc pentru glaucom acut cu unghi închis, practicile de reducere a stresului, cum ar fi tai chi, yoga sau meditațiile, pot ajuta la protejarea vederii.

 

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru glaucom

    Remedii naturale pentru glaucom Ce este glaucomul? Glaucomul este cauza principală de orbire în Statele Unite, care provoacă leziuni nervului optic ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...