Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru gâtul inflamat

Remedii naturale pentru gâtul inflamat

Tratamente naturiste pentru gâtul inflamatUn gât inflamat poate provoca dureri şi poate fi incomod. Deși cele mai multe dureri de gât dispar de la sine în câteva zile, fără tratament, există remedii naturale ușoare care vă pot ajuta la atenuarea durerii.

Remedii pentru durerile de gât

Remediile pe bază de plante și alte remedii naturale pot veni sub formă de ceaiuri, apă de gură, sprayuri de gât și pastile. Remediile comune includ:

1) Ulmul alunecos

Ulmul alunecos a fost considerat odată un tratament convenţional pentru gâtul inflamat, în America de Nord. Până în 1960, a fost listat în Farmacopeea din Statele Unite ale Americii (un compendiu de standarde de medicamente). Un membru al familiei ulmului, ulmul alunecos (Ulmus Rubra Muhl) crește în regiunea de est a Americii de Nord.

Pentru durerile de gât, experţii în plante medicinale folosesc scoarţa interioară a copacului. Scoarţa interioară conţine mucilagii, o substanță asemănătoare unui gel, care se umflă atunci când este amestecată cu apă. Mucilagiul reduce iritarea gâtului și calmează durerile de gât.

Ulmul alunecos se poate găsi şi sub formă de capsule. Acesta este un ingredient întâlnit în pastilele pe bază de plante, fie pe cont propriu, fie în combinație cu fructe de soc şi zinc. Ulmul alunecos se găseşte şi sub formă de ceai.

2) Rădăcina de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) este folosită de ani buni ca un remediu natural pentru durerile de gât. Potrivit Centrului Național pentru Medicină Complementară și Alternativă (NCCAM), rădăcina de lemn dulce este folosită datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, și ajută împotriva ulcerelor de stomac, alergiilor, aftelor şi infecţiilor virale. Un compus din lemnul dulce, glicirizina, este studiată pentru a reduce complicaţiile hepatitei C.

Un studiu care a apărut în revista Anesthesia & Analgesia analizat efectele unei gargare cu rădăcină de lemn dulce pentru prevenirea durerii de gât. Cu cinci minute înainte de anestezia generală, pacienții au făcut gargară cu o soluție de rădăcină de lemn dulce sau cu apă simplă. Pacienții care au făcut gargară cu soluția de rădăcină de lemn dulce au fost mai puţin susceptibili de a avea o durere de gât după intervenția chirurgicală și au simţit mai puține tuse post-operatorii decât alți pacienți.

Lemnul dulce este un îndulcitor natural.

Lemnul dulce nu ar trebui să fie folosit în cantități mari, deoarece poate duce la hipertensiune arterială, retenție de sare şi apă, niveluri scăzute de potasiu şi poate afecta nivelul de cortizol. Acesta nu ar trebui să fie combinat cu diuretice, corticosteroizi sau alte medicamente care reduc nivelurile de potasiu din organism. Persoanele cu boli de inimă sau hipertensiune arterială ar trebui să folosească lemnul dulce cu prudență. Femeile însărcinate ar trebui să evite lemnul dulce.

3) Rădăcina de nalbă

Nalba, o plantă care creşte în America de Nord şi Europa, a fost folosită de secole ca un remediu pentru durerile în gât. Ca și ulmul alunecos, nalba conţine mucilagii care pot calma membranele mucoase din gât.

Specialiştii în plante medicinale recomanda ceaiul de rădăcină de nalbă ca un remediu pentru durerile de gât. Adăugaţi o lingură de rădăcină uscată la o cană de apă clocotită și lăsaţi timp de 30-90 de minute înainte de a strecurat. Specialiştii recomandă până la trei ceşti pe zi.

Consultaţi un medic înainte de a lua nalbă, dacă aveți diabet zaharat, deoarece vă poate reduce nivelul de zahăr din sânge, mai ales atunci când este combinată cu medicamentele pentru diabetul zaharat. Nalba poate încetini absorbţia unor medicamente şi nu ar trebui să fie luată de către femeile gravide sau care alăptează.

4) Florile de caprifoi

Caprifoiul este o plantă cu gust dulce şi unul dintre remediile cele mai des folosite pentru durerile de gât, în ​​medicina tradițională chineză.

Florile de caprifoi nu sunt la fel de ușor de găsit ca ulmul și nalba. Ele sunt vândute în magazinele chinezeşti de specialitate.

Practicanții de medicină tradițională chineză recomandă adesea ceaiul de caprifoi. Puneţi un litru de apă la fiert și adăugaţi o lingură de flori de caprifoi (nu frunze). Lăsaţi cel puțin 10 minute la clocot, acoperiţi şi apoi strecuraţi. Se recomandă până la patru ceşti pe zi.

5) Ceaiul cu lămâie, oțet de cidru de mere, ardei iute şi miere

Un remediu băbesc pentru durerile de gât este ceaiul cu lămâie, oțet de cidru de mere, ardei iute și miere. Adăugaţi o linguriță de oțet de cidru de mere, un vârf de cuțit de ardei iute, zeama a 1/4 lămâie şi o linguriţă de miere la o cană de apă fierbinte şi apoi agitaţi. De obicei, se sugerează până la patru ceşti pe zi. Mierea este folosită şi pentru a calma tusea.

6) Salvia

Există unele dovezi că un spray de gât făcut din salvie poate ajuta la reducerea durerii de gât. Un studiu randomizat a comparat eficacitatea acestui spray de gât cu 15% salvie (Salvia officinalis) cu un placebo, pe pacienții cu durere de gât. Spray-ul a fost mai eficient decât placebo în reducerea durerii de gât. Ameliorarea simptomatică a avut loc în primele două ore după prima administrare. S-au raportat efecte secundare minore, cum ar fi gât uscat sau usturime de intensitate ușoară.

Alte remedii băbeşti pentru durerile de gât

–    Faceţi gargară şi clătiţi-vă gura cu apă sărată de mai multe ori pe zi. Pentru a face o gargară cu apă sărată, se dizolvă o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă.

–    Folosiți pastile pentru dureri de gât pentru a crește producția de salivă și pentru a lubrifia gâtul. Pastilele nu trebuie administrate la copiii mici, datorită riscului de sufocare.

–    Beţi multe lichide pentru a vă păstra gâtul lubrifiat. Unii oameni simt o ameliorare după ce mănâncă ceva rece, cum ar fi o îngheţată, în timp ce alții simt o ameliorare de la băuturile calde, cum ar fi apa caldă cu miere.

–    Odihniţi-vă.

–    Eliminaţi aerul uscat, care poate irita un gât roşu.

Când să consultăm un medic?

Durerile de gât sunt foarte frecvente. Cele mai multe sunt cauzate de o infecţie virală, din cauza unei răceli, și va trece de la sine în câteva zile.

Cazurile severe de gât inflamat pot fi cauzate de mono (mononucleoză), care afectează de multe ori adulţii tineri. Gâtul inflamat poate fi un simptom şi al altor afecţiuni, cum ar fi amigdalită, bronşită, sinuzită sau laringită.

Consultaţia medicală este necesară pentru a exclude o afecţiune mai gravă, mai ales dacă oricare dintre următoarele sunt prezente:

–    Durere de gât sau răgușeală, care durează mai mult de câteva zile

–    Durere de gât severă sau dificultăți de înghițire sau de respirație

–    Sânge în salivă, spută sau flegmă

–    Eritem

–    Noduli limfatici sensibili sau inflamaţi

–    Pete albe sau galbene sau puroi pe partea din spate a gâtului

–    O temperatură mai mare de 38 de grade

–    Salivare excesivă la copii

–    Durere severă la nivelul sinusurilor

–    Puroi la partea din spate a gâtului

–    Tuse care produce mucus

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru gâtul inflamat

    Remedii naturale pentru gâtul inflamat Un gât inflamat poate provoca dureri şi poate fi incomod. Deși cele mai multe dureri de ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...