Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru fibroamele uterine

Remedii naturale pentru fibroamele uterine

Tratamente naturiste pentru fibroamele uterineCe sunt fibroamele uterine?

Fibroamele uterine sunt excrescenţe anormale care se formează din ţesutul muscular, în uter. Variind în mărime, excrescenţele pot apărea singure sau în grupuri.

Fibroamele uterine sunt cel mai comun tip de tumori non-canceroase care apar la femeile de vârstă fertilă. Se estimează că trei din patru femei suferă de fibroame uterine.

Fibroamele uterine nu sunt asociate cu un risc crescut de cancer uterin. Ele tind să scadă în dimensiune după menopauză.

Ce anume cauzează fibroamele uterine?

Deşi cauza exactă a fibroamelor uterine este necunoscută, se crede că anumiţi factori genetici şi hormonali pot juca un rol în dezvoltarea lor. De exemplu, estrogenul şi progesteronul pot stimula dezvoltarea fibroamelor uterine.

Următoarele pot crește riscul de fibrom uterin:

– obezitatea

– istoricul familial de fibrom uterin

– faptul că nu aţi născut

În plus, femeile afroamericane au un risc de trei până la cinci ori mai mare decât femeile caucaziene de a dezvolta fibroame uterine .

Simptomele fibroamelor uterine

Deşi multe femei cu fibrom uterin nu prezintă simptome, unele femei pot experimenta unul sau mai multe dintre următoarele semne:

– cicluri menstruale grele sau dureroase

– sângerări între menstruații

– un sentiment de plenitudine la nivelul abdomenului inferior

– presiune sau durere pelviană

– constipație

– o nevoie frecventă de a urina

– dureri în timpul actului sexual

– mai mici dureri de spate

– probleme de reproducere (cum ar fi infertilitate, avorturi spontane multiple sau travaliu prematur)

Fibromul uterin şi sarcina

Deşi majoritatea femeilor cu fibrom uterin pot rămâne însărcinate, unele pot avea dificultăţi de concepere. În plus, unele femei însărcinate cu fibrom uterin pot avea un risc ușor crescut de probleme, cum ar fi: avort spontan, naştere prematură, precum și o poziție anormală a fătului. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, fibromul uterin nu complică sarcina.

Tratamentul pentru fibromul uterin

Deoarece fibromul uterin poate duce la complicații (inclusiv anemie din cauza pierderilor de sânge), este crucial să consultaţi un medic dacă aveți simptome de fibrom uterin.

Tratamentul standard pentru fibromul uterin implică, de obicei, folosirea anumitor medicamente care ajută la ameliorarea simptomelor şi care încetinesc creşterea fibroamelor. Tratamentul poate include şi proceduri chirurgicale, cum ar fi o miomectomie, care înlătură fibromul, dar lasă zonele sănătoase ale uterului neatinse.

Tratamente alternative pentru fibromul uterin

1) Ceaiul verde şi fibromul uterin

Într-un studiu efectuat pe animale, publicat în 2010, oamenii de știință au descoperit că un tratament de opt săptămâni cu extract de ceai verde a condus la o scădere semnificativă în volumul și greutatea fibromului uterin.

2) Medicina tradițională chinezească și fibromul uterin

Într-un studiu publicat în 2002, cercetătorii au trimis un grup de femei cu fibrom uterin la şase luni de tratament cu medicină tradițională chinezească, la o terapie corporală și la o terapie cu imagistică ghidată. Rezultatele studiului au arătat că fibroamele s-au redus sau oprit din creştere la 22 de paciente din grupul de tratament, comparativ cu trei paciente din grupul de control.

3) Acupunctura şi fibromul uterin

Într-o recenzie publicată în 2010, cercetătorii au analizat mai multe studii care au comparat acupunctura cu diverse tratamente pentru fibromul uterin. Cercetătorii au ajuns la concluzia că niciun studiu nu era suficient de bine conceput, aşa că au concluzionat că “eficiența acupuncturii asupra fibromului uterin rămâne incertă.”

Din moment ce nu se ştie dacă abordările naturale pentru fibroamele uterine pot fi folosite în condiții de siguranță, este important să vă consultaţi medicul înainte de a folosi orice tip de medicină alternativă pentru tratarea acestei afecțiuni.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru fibroamele uterine

    Remedii naturale pentru fibroamele uterine Ce sunt fibroamele uterine? Fibroamele uterine sunt excrescenţe anormale care se formează din ţesutul muscular, în ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...