Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru disfuncţiile sexuale la femei

Remedii naturale pentru disfuncţiile sexuale la femei

Tratamente naturiste pentru disfuncţiile sexuale la femeiCe este disfuncţia sexuală?

Disfuncția sexuală se referă la problemele persistente sau recurente în orice stadiu al răspunsului sexual (dorinţă, excitare, orgasm, rezoluție), care împiedică femeia sau cuplul să fie satisfăcuţi sexual.

Remedii naturale pentru disfuncţiile sexuale la femei

1) DHEA

DHEA (dehidroespiandrosteron) este un hormon produs în mod natural de către glandele suprarenale. Acesta este transformat în organism în estrogen şi testosteron. Nivelurile de DHEA scad în mod natural odată cu vârsta sau dacă suferiţi de insuficiență suprarenală. Ambele au fost asociate cu scăderea libidoului, motiv pentru care cercetătorii au examinat dacă suplimentele de DHEA pot stimula libidoul în aceste grupuri.

Există unele dovezi care sugerează că DHEA poate ajuta femeile mai în vârstă. Într-un studiu, 280 de femei și bărbați între 60 și 79 de ani au primit DHEA (50 mg) sau placebo în fiecare zi, timp de un an. A existat o creștere ușoară a nivelului de testosteron și estrogen la femei și o creștere semnificativă a libidoului şi satisfacţiei sexuale la femeile de peste 70 de ani care au folosit DHEA. Nu s-a observat niciun beneficu la femeile între 60 şi 70 de ani.

Două studii suplimentare au constatat că DHEA a amplificat excitarea sexuală la femeile mai în vârstă. DHEA ar trebui să fie luat numai sub supravegherea unui medic. Persoanele care iau suplimente de DHEA ar trebui să aibă nivelul de hormoni monitorizat cu regularitate. Reacțiile adverse raportate includ: acnee, creşterea în greutate în jurul taliei, hipertensiune arterială, precum și un nivel scăzut de colesterol HDL (colsterolul “bun”).

2) Ginkgo

Ginkgo biloba este o plantă folosită de secole în medicina tradiţională chineză ca un remediu pentru afecţiunile respiratorii, tulburări cognitive şi tulburări circulatorii. În America de Nord, acesta este folosit cel mai des pentru a îmbunătăți funcția cognitivă și memoria la persoanele în vârstă.

Unele studii preliminare sugerează că ginkgo poate ajuta şi persoanele cu disfuncţii sexuale cauzate de folosirea antidepresivelor. Acest lucru a fost cercetat după ce un bărbat în vârstă, cu disfuncții sexuale cauzate de antidepresive, a decis să ia biloba pentru a-şi îmbunătăţi memoria. Funcția sexuală s-a îmbunătăţit considerabil, iar cazul său a atras atenția cercetătorilor.

Totuşi, studiile actuale nu au confirmat eficacitatea ginkgo-ului asupra disfuncţiilor sexuale cauzate de antidepresive. De exemplu, un studiu a examinat efectele plantei ginkgo şi a unui placebo pe 37 de persoane cu disfuncţii sexuale cauzate de antidepresive. După două luni, planta ginkgo nu a fost mai eficientă decât placebo în ameliorarea simptomelor.

3) L-Arginina

L-arginina este un aminoacid care are numeroase funcţii în organism. Acesta este necesar pentru producerea de oxid nitric, un compus care ajută la relaxarea vaselor de sânge, care permite sângelui să curgă prin artere şi care este eficient împotriva disfuncţiilor sexuale.

4) Damiana

Damiana (Turnera diffusa) este o plantă care a fost folosită în mod tradiţional de către poporul maiaş din America Centrală pentru a spori funcţia sexuală la bărbaţi şi femei. Acesta este un stimulent şi un afrodisiac.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru disfuncţiile sexuale la femei

    Remedii naturale pentru disfuncţiile sexuale la femei Ce este disfuncţia sexuală? Disfuncția sexuală se referă la problemele persistente sau recurente în ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...