Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru cistita interstiţială

Remedii naturale pentru cistita interstiţială

Tratamente naturiste pentru cistita interstiţialăUnele studii arată că anumite tratamente alternative pot fi benefice pentru persoanele cu cistită interstiţială, o afecţiune cronică marcată de o inflamare în ţesuturile din peretele vezicii urinare. Cunoscută şi sub numele de “sindromul vezicii dureroase”, cistita interstiţială cauzează de multe ori durere și/sau presiune inconfortabilă în vezica urinară. Deşi nu există niciun leac pentru cistita interstiţială, o serie de abordări terapeutice (inclusiv medicamente și schimbarea stilul de viață; pe lângă tratamentele alternative) pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Tratamente alternative standard pentru cistita interstiţială

Deşi nu se cunoaşte ce anume cauzează cistita interstiţială, se crede că această afecţiune ar putea rezulta din defectele mucoasei protective din vezica urinară, din cauza sistemului imunitar şi din cauza nervilor pelvieni. Femeile și persoane cu alte afecţiuni cronice dureroase (cum ar fi sindromul de intestin iritabil și fibromialgia) par a avea un risc crescut de cistită interstiţială.

Deoarece cauza cistitei interstiţiale este necunoscută, cele mai multe tratamente standard încearcă să atenueze simptomele. Medicamentele administrate pe cale orală, de exemplu, pot ajuta la reducerea durerii, la relaxarea vezicii urinare și pot reduce frecvenţa de urinare, în timp ce întinderea vezicii urinare (printr-o procedură medicală numită “distensia vezicii urinare) poate ameliora o serie de simptome ale cistitei interstiţiale.

Medicii recomandă de multe ori să efectuaţi schimbări în stilul de viaţă, cum ar fi scăderea aportului de substanţe care pot irita vezica urinară (inclusiv cofeina şi alimentele sau băuturile cu o concentrație mare de vitamina C), să purtaţi haine largi, să practicaţi tehnici de management al stresului şi să renunţaţi la fumat pentru a face faţă cistitei interstițiale.

Până în prezent, doar câteva studii au examinat folosirea tratamentelor alternative pentru cistita interstiţială. Cu toate acestea, concluziile preliminare sugerează că aceste tratamente alternative ar putea fi benefice pentru persoanele cu cistită interstiţială:

1) Melatonina

Într-un studiu din 2003, efectuat pe șobolani, s-a demonstrat că melatonina, o substanță cu proprietăţi antioxidante disponibilă sub formă de supliment, poate proteja mucoasa vezicii urinare de la iritare. Potrivit autorilor studiului, această constatare sugerează că melatonină ar putea fi folosită ca un tratament alternativ pentru cistita interstiţială.

2) Quercitina

Într-un studiu din 2001, în care au fost implicaţi 22 de pacienţi cu cistită interstiţială, cercetătorii au descoperit că tratamentul cu 500 mg de quercitină, administrată de două ori pe zi, timp de 4 săptămâni, a dus la o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor cistitei interstiţiale. Quercitina, care este un antioxidant găsit în mod natural în alimente (cum ar fi ceaiul negru şi ceaiul de fructe de pădure), nu a prezentat niciun efect secundar asupra participanţilor la studiu.

Ar trebui să folosiţi tratamente alternative pentru cistita interstiţială?

Dacă observați orice simptome de cistită interstiţială (cum ar fi durere pelviană și o nevoie urgentă de a urina), trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a urma orice tip de tratament alternativ. Având în vedere lipsa de sprijin științific pentru orice tip de tratament alternativ pentru cistita interstiţială, niciun remediu natural sau tratament alternativ nu poate fi recomandat, în prezent, pentru această afecţiune.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru cistita interstiţială

    Remedii naturale pentru cistita interstiţială Unele studii arată că anumite tratamente alternative pot fi benefice pentru persoanele cu cistită interstiţială, o ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...