8:50 am - Tuesday May 31, 2016

Tratamente naturiste pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilor

Remedii pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilor

 

Tratamente naturiste pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilorGenul de cicatrici pe care oamenii încearcă să îl prevină se numeşte: cicatrici hipertrofice. Ele sunt roșii și ridicate și pot fi dureroase sau pot limita mișcarea în zona afectată. Cicatricile hipertrofice se diminuează, de obicei, de-a lungul timpului.

În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai populare remedii pentru prevenirea cicatricei hipertrofice.

1) Vitamina E

Vitamina E, sau tocoferolul, este un antioxidant solubil în grăsimi. Se găseşte sub formă de capsule sau sub formă lichidă la farmacii, în magazinele de specialitate și on-line. Uleiul este aplicat pe zona afectată.

S-a demonstrat că vitamina E penetrează straturile de piele și reduce formarea de radicali liberi, care pot interfera cu vindecarea.

Vitamina E influențează şi producţia de colagen, o proteină structurală parțial responsabilă pentru rezistenţa şi elasticitatea pielii.

Deşi mulţi oameni aplică ulei de vitamina E pe pielea lor pentru a minimaliza cicatricile și deşi este recomandată şi de medici după o intervenţie chirurgicală de piele, există dovezi foarte puţine care arată că ajută.

Într-un studiu, vitamina E a fost folosită în perioada post-operatorie după o intervenţie chirurgicală reconstructivă. Un grup de oameni a aplicat vitamina E, în timp ce un alt grup a aplicat o cremă placebo. După un an, nu a existat nicio diferenţă semnificativă statistic în grosimea, dimensiune sau aspectul general al cicatricii între cele două grupuri.

Un alt studiu a comparat persoanele care au aplicat o cremă pentru cicatrice cu persoanele care au aplicat o cremă cu vitamina E. Ambele grupuri au folosit cremele de două ori pe zi, timp de patru săptămâni, începând la scurt timp după o intervenţie chirurgicală.

La douăsprezece săptămâni după operație, vitamina E nu a îmbunătăţit aspectul cicatricilor.

O critică a studiului este faptul că s-a folosit prea puțină vitamina E. De asemenea, aplicarea oricărei substanțe pe o rană după o vătămare poate împiedica vindecarea în mod corespunzător.

2) Extractul de ceapă

Ceapa este un ingredient găsit în unul dintre cele mai populare geluri pentru cicatrici.

Extractul de ceapă are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene și poate regla formarea de colagen.

Au existat trei studii clinice majore în Statele Unite, dar niciunul nu a constatat că se pot îmbunătăți cicatricile hipertrofice.

Un studiu a constatat că nu a existat nicio diferenţă în roșeață și mâncărime după o lună de folosire a gelului cu extract de ceapă.

Ceea ce a fost a fost surprinzător este faptul că oamenii din grupul de control, care au folosit un unguent pe bază de petrol, au avut o reducere semnificativă a roşeţei cicatricei. Acest lucru a fost posibil ca urmare a efectului de hidratare al unguentului pe bază de petrol.

Un alt studiu a evaluat 97 de persoane cu cicatrici noi sau vechi care au folosit fie un gel cu extract de ceapă, fie un gel placebo.

După două luni, nu a existat nicio diferență în mărimea, aspectul vizibil, elevația şi roșeața cicatricii.

3) Mierea

Mierea a fost folosită pentru arsuri şi răni de secole.

În 2006, o recenzie a 22 studii clinice, care au implicat mai mult de 2.000 de persoane, a considerat ca mierea a avut proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și ar putea stimula creșterea țesutului nou.

Multe dintre studii, care au fost efectuate la Universitatea din Waikato din Noua Zeelandă, au folosit miere manuka.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Tratamente naturiste pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Articol din categoria: Tratamente si remedii
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Tratamente naturiste pentru secreţiile post nazale
Tratamente naturiste pentru secreţiile post nazale

Remedii naturale pentru secreţiile post nazale Ce sunt secreţiile post nazale? Secreţiile post nazale au... mai mult »

Close