Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilor

Remedii pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilor

 

Tratamente naturiste pentru cicatrici şi pentru îndepărtarea cicatricilorGenul de cicatrici pe care oamenii încearcă să îl prevină se numeşte: cicatrici hipertrofice. Ele sunt roșii și ridicate și pot fi dureroase sau pot limita mișcarea în zona afectată. Cicatricile hipertrofice se diminuează, de obicei, de-a lungul timpului.

În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai populare remedii pentru prevenirea cicatricei hipertrofice.

1) Vitamina E

Vitamina E, sau tocoferolul, este un antioxidant solubil în grăsimi. Se găseşte sub formă de capsule sau sub formă lichidă la farmacii, în magazinele de specialitate și on-line. Uleiul este aplicat pe zona afectată.

S-a demonstrat că vitamina E penetrează straturile de piele și reduce formarea de radicali liberi, care pot interfera cu vindecarea.

Vitamina E influențează şi producţia de colagen, o proteină structurală parțial responsabilă pentru rezistenţa şi elasticitatea pielii.

Deşi mulţi oameni aplică ulei de vitamina E pe pielea lor pentru a minimaliza cicatricile și deşi este recomandată şi de medici după o intervenţie chirurgicală de piele, există dovezi foarte puţine care arată că ajută.

Într-un studiu, vitamina E a fost folosită în perioada post-operatorie după o intervenţie chirurgicală reconstructivă. Un grup de oameni a aplicat vitamina E, în timp ce un alt grup a aplicat o cremă placebo. După un an, nu a existat nicio diferenţă semnificativă statistic în grosimea, dimensiune sau aspectul general al cicatricii între cele două grupuri.

Un alt studiu a comparat persoanele care au aplicat o cremă pentru cicatrice cu persoanele care au aplicat o cremă cu vitamina E. Ambele grupuri au folosit cremele de două ori pe zi, timp de patru săptămâni, începând la scurt timp după o intervenţie chirurgicală.

La douăsprezece săptămâni după operație, vitamina E nu a îmbunătăţit aspectul cicatricilor.

O critică a studiului este faptul că s-a folosit prea puțină vitamina E. De asemenea, aplicarea oricărei substanțe pe o rană după o vătămare poate împiedica vindecarea în mod corespunzător.

2) Extractul de ceapă

Ceapa este un ingredient găsit în unul dintre cele mai populare geluri pentru cicatrici.

Extractul de ceapă are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene și poate regla formarea de colagen.

Au existat trei studii clinice majore în Statele Unite, dar niciunul nu a constatat că se pot îmbunătăți cicatricile hipertrofice.

Un studiu a constatat că nu a existat nicio diferenţă în roșeață și mâncărime după o lună de folosire a gelului cu extract de ceapă.

Ceea ce a fost a fost surprinzător este faptul că oamenii din grupul de control, care au folosit un unguent pe bază de petrol, au avut o reducere semnificativă a roşeţei cicatricei. Acest lucru a fost posibil ca urmare a efectului de hidratare al unguentului pe bază de petrol.

Un alt studiu a evaluat 97 de persoane cu cicatrici noi sau vechi care au folosit fie un gel cu extract de ceapă, fie un gel placebo.

După două luni, nu a existat nicio diferență în mărimea, aspectul vizibil, elevația şi roșeața cicatricii.

3) Mierea

Mierea a fost folosită pentru arsuri şi răni de secole.

În 2006, o recenzie a 22 studii clinice, care au implicat mai mult de 2.000 de persoane, a considerat ca mierea a avut proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și ar putea stimula creșterea țesutului nou.

Multe dintre studii, care au fost efectuate la Universitatea din Waikato din Noua Zeelandă, au folosit miere manuka.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

One Comment


  1. simona

    18/05/2015 at 10:29 pm

    Am incercat si eu multe produse si remedii naturale pentru cicatrici dar pentru mine nu au functionat. Apoi am ajuns pe la doctor si mi-a recomandat sa incep sa folosesc pentru cicatrici un gel tratament natural pentru cicatrici de la Derma E.
    A trecut ceva timp de cand folosesc acest gel si sunt multumita de rezultate, chiar se vede diferenta vizibil…..era bine daca aveam posibilitatea sa pun o poza aici cu inainte si dupa folosire sa vedeti exact. Oricum eu il recomand cu incredere….numai bine.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...