Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru boala arterelor periferice

Remedii pentru boala arterelor periferice

 

Tratamente naturiste pentru boala arterelor perifericeCe este boala arterelor periferice?

Boala arterelor periferice (menționată şi ca “boală arterială periferică” sau “PAD”) este o afecţiune marcată de o îngustare a vaselor de sânge din afara inimii. Această îngustare rezultă din acumularea de plăci în pereţii arterelor care transportă sânge la mâini și picioare.

Boala arterelor periferice restricționează fluxul de sânge la nivelul membrelor inferioare, lăsându-le amorţite sau provocând dureri. În cazurile severe, lipsa de flux sanguin poate induce cangrena (moartea ţesutului).

Persoanele cu boala arterelor periferice au un risc crescut de deces cauzat de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Ce anume cauzează boala arterelor periferice?

Deși cauza exactă a boalei arterelor periferice este necunoscută, anumiţi factori pot creşte riscul de dezvoltare. Aceştia includ:

–    fumatul

–    nivelul ridicat de colesterol

–    hipertensiunea arterială

–    nivelurile crescute de zahăr în sânge, datorate diabetului

Semnele şi simptomele bolii arterelor periferice

Cel puțin jumătate din persoanele cu boala arterelor periferice nu prezintă semne sau simptome. Cu toate acestea, în câteva cazuri, boala arterelor periferice poate produce următoarele semne și simptome:

–    durere, oboseală sau senzaţie de arsură în picioare, gambe și/sau coapse (mai ales în timpul exerciţiilor fizice sau atunci când mergeţi pe jos sau urcaţi scările)

–    amorțeală în picioare când vă odihniţi

–    crampe în picior, fese, coapse şi gambe

–    o culoare albăstruie sau pală a pielii din zona afectată

–    o temperatură mai scăzută la un picior, în comparaţie cu celălalt picior

–    creştere scăzută a unghiilor de la picioare

–    creşterea scăzută a părului de pe picioare

–    disfuncție erectilă, mai ales în rândul bărbaților cu diabet zaharat

Tratamentul pentru boala arterelor periferice

Deoarece boala arterelor periferice este asociată cu o serie de complicaţii grave de sănătate (inclusiv boala coronariană şi formarea cheagurilor de sânge), este important să solicitaţi asistență medicală dacă aveți oricare dintre simptomele bolii.

Deoarece, în multe cazuri, boala arterelor periferice nu are simptome, trebuie să mergeţi la medicul de familie pentru o consultaţie dacă: aveți peste 70 de ani, aveţi un istoric medical de fumat şi/sau diabet zaharat sau dacă aveţi diabet zaharat și unul sau mai mulți factori de risc pentru ateroscleroză (acumularea de placă în artere).

În tratarea bolii arterelor periferice, medicii au ca scop reducerea simptomele şi prevenirea complicaţiilor. Acestea pot include următoarele modificări în stilul de viață:

–    să renunţaţi la fumat

–    să scădeţi tensiunea arterială

–    să scădeţi colesterolul

–    să scădeţi nivelul de zahăr din sânge

–    să faceţi exerciţii fizice în mod regulat

Chirurgia şi anumite medicamente (cum ar fi medicamentele pentru tensiunea arterială și care subţiază sângele) pot fi folosite pentru tratarea bolii arterelor periferice.

Remedii pentru boala arterelor periferice

Până în prezent, doar câteva studii au explorat folosirea medicinei alternative pentru tratarea bolii arterelor periferice. Cu toate acestea, următoarele remedii naturale pot fi utile în prevenirea bolii. (Vorbiţi cu medicul dumneavoastră de familie înainte de a lua în considerare oricare dintre următoarele remedii.)

1) Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba (o plantă care stimulează circulaţia) pare a fi mai eficientă decât placebo pentru pacienţii cu boala arterelor periferice cu claudicaţie intermitentă (disconfort la nivelul picioarelor, care apare din cauza mişcării și dispare după odihnă), conform unei recenzii sistematice publicată în 2005.

Într-un studiu clinic din 2008, care a implicat 62 de adulți cu boala arterelor periferice, cercetătorii au descoperit că tratamentul cu ginkgo biloba a produs o “creștere modestă, dar nesemnificativă” în lărgirea vaselor de sânge.

2) Vitamina D

Deficienţa de vitamina D poate crește riscul de a dezvolta boala arterelor periferice, potrivit unui studiu publicat în 2008. Analizând datele a 4839 de adulți, cercetătorii au descoperit că boala arterelor periferice a fost cu 64% mai frecventă la participanţii cu niveluri mai mici de vitamina D, comparativ cu cei care au avut niveluri mai ridicate de vitamina D.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru boala arterelor periferice

    Remedii pentru boala arterelor periferice   Ce este boala arterelor periferice? Boala arterelor periferice (menționată şi ca “boală arterială periferică” sau ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...