Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru (ATM)

Tratamente naturale pentru tulburările articulaţiei temporo-mandibulare (ATM)

Tratamente naturiste pentru (ATM)Ce este tulburarea ATM?

Tulburarea ATM este o tulburare a articulaţiei temporo-mandibulare, structura maxilarului care se conectează la părţile laterale ale craniului. Aceasta afecţiune poate provoca dureri care radiază de-a lungul feţei, maxilarului şi gâtului. Deseori agravată de mestecat sau căscat, tulburarea ATM poate declanșa şi rigiditatea maxilarului. În unele cazuri, tulburarea ATM modifică felul în care sunt aliniaţi dinții de sus și de jos.

Tulburarea ATM este cauzată, de obicei, de stres și de factorii comportamentali, cum ar fi mestecatul excesiv de gumă. De asemenea, artrita şi traumatismele la maxilar pot dezvolta tulburarea ATM.

Împreună cu durerile maxilare, rigiditate și sunetul de pocnitură pe care îl face maxilarul, simptomele tulburării ATM includ: dureri de gât şi ureche, dureri de cap și dificultate în a deschide gura complet.

Tratamente naturale pentru ATM

1) Acupunctura

Prin introducerea unor ace subţiri în anumite puncte din corp, practicanții de acupunctură se străduiesc să stimuleze fluxul de energie de-a lungul corpului. Cercetările arată că această terapie antică chinezească poate promova eliberarea de endorfine (substanţe chimice din creier care ameliorează durerea).

Pentru tratarea tulburării ATM, acupuncturiştii inserează ace în jurul urechii și maxilarului și în apropierea coatelor, genunchilor, degetului mare de la picior și în alte zone. Deşi numărul de sesiuni de acupunctură necesare pentru a trata ATM poate varia de la pacient la pacient (în funcție de anumiţi factori, cum ar fi intensitatea simptomelor), rezultatele pot dura extrem de mult. Într-un studiu suedez publicat în 2008, oamenii de ştiinţă au descoperit că majoritatea pacienţilor care au primit acupunctură pentru ATM, cu 18-20 de ani mai devreme, au prezentat o ameliorare pe termen lung a simptomelor lor.

2) Biofeedback

Prin antrenamentul biofeedback puteți învăța să vă controlaţi tensiunea musculară şi alte procese involuntare ale corpului (cum ar fi ritmul cardiac și respirația). Biofeedback-ul este deosebit de util pentru tratarea stresului asociat cu afecţiunile medicale şi poate învăţa pacienții cu tulburarea ATM să oprească contractarea inconştientă a muşchilor maxilarului. Prin relaxarea muşchilor maxilarului, puteţi ameliora durerile cauzate de tulburarea ATM.

Există mai multe tipuri diferite de biofeedback, dar o tehnică numită electromiografie (EMG) este folosit în mod special pentru a măsura tensiunea musculară. Într-un studiu din 2006, pacienții cu tulburarea ATM, care au mers timp de șase săptămâni la sesiuni de EMG, au avut un nivel semnificativ mai mic de durere decât cei care au primit doar îngrijire dentară pentru tulburarea ATM.

3) Terapia prin masaj

Vizitele regulate la un terapeut de masaj pot elibera tensiunea musculară de la nivelul maxilarului și pot ajuta la reducerea stresului general care cauzează durere. Dar şi dacă vă faceţi de unii singuri masaj vă puteţi uşura sensibilitatea. Un studiu din 2007 a constatat că masajul (împreună cu terapia rece/cald) a oferit cea mai mare ameliorare a durerii, în comparaţie cu celelalte practici de tratare a tulburării ATM.

Când vă confruntați cu dureri cauzate de tulburarea ATM, masaţi-vă muşchii maxilarului prin mișcări circulare mici, timp de cel puțin două sau trei minute. Pentru o ameliorare mai rapidă, încercați să vă masaţi cu un prosop umed şi fierbinte.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru (ATM)

    Tratamente naturale pentru tulburările articulaţiei temporo-mandibulare (ATM) Ce este tulburarea ATM? Tulburarea ATM este o tulburare a articulaţiei temporo-mandibulare, structura maxilarului ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...