Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru arsurile la stomac

Remedii pentru arsurile la stomac

Tratamente naturiste pentru arsurile la stomacCe sunt arsurile la stomac?

Arsurile la stomac afectează 2 din 10 oameni, cel puțin o dată pe săptămână. În timp ce un episod ocazional de arsuri de stomac poate fi comun, unii oameni au frecvent arsuri la stomac.

Arsurile la stomac, rare sau dese, sunt un simptom comun al refluxului gastroesofagian.

Simptomele refluxului gastroesofagian includ:

– Arsuri

– Dureri în piept, în special în timp ce staţi întinşi

– Gust acru în gură

– Tuse, respirație șuierătoare, răgușeală, durere în gât

– Regurgitarea alimentelor sau lichidelor

În refluxul gastroesofagian, acidul stomacului curge înapoi în esofag, ceea ce poate irita mucoasa delicată a esofagului și poate provoca durere.

Remedii naturale pentru arsurile la stomac

Dacă vă confruntați cu arsuri la stomac, este important să mergeţi la medicul de familie pentru o consultaţie. Dacă nu este tratat în mod corespunzător, refluxul gastroesofagian poate duce la probleme grave, inclusiv esofagita, stricturi, sângerare esofagiană, ulcere, esofag Barrett și un risc crescut de cancer esofagian.

1) Dieta

Evitați declanşatorii de arsuri la stomac.

Un jurnal alimentar vă poate ajuta să identificaţi alimentele problemă. Alimentele și băuturile care declanşează frecvent arsuri la stomac includ:

– Citricele

– Ciocolata

– Menta

– Menta creață

– Roșiile

– Ceapa

– Usturoiul

– Piperul negru

– Oțetul

– Alimentele grase

– Alimentele condimentate

– Cafeaua

– Sucurile de citrice

– Băuturile carbogazoase

– Băuturile alcoolice

Nu mergeţi la culcare imediat după ce mâncaţi. Mâncaţi ultima masă cu cel puțin două-trei ore înainte de a vă culca.

Mâncaţi porţii mai mici.

Nu vă grăbiţi când mâncaţi.

Încercați să mâncaţi cu cap. Eliminaţi toate distracţiile şi savuraţi mâncarea, nu o înghiţiţi repede. Acordaţi o atenție deplină mâncării din farfurie, la cum miroase şi la ce gust are. Mestecaţi încet.

2) Reducerea stresului

Un studiu realizat de Alianţă Naţională de Arsuri la Stomac a arătat că 58% dintre cei care suferă de arsuri frecvente la stomac au un stil de viaţă agitat şi 52% spun că stresul de la locul de muncă le înrăutăţesc simptomele.

Deși unii oameni spun că stresul le înrăutăţesc simptomele de arsuri la stomac, oamenii de ştiinţă nu au stabilit, încă, o legătură directă între stres și arsurile la stomac. Se ştie că stresul poate perturba rutina noastră normală și ne face să mâncăm alimente nesănătoase, să fumăm, să bem cafea sau alcool, iar aceste lucruri pot declanșa arsuri la stomac. De asemenea, stresul încetineşte golirea stomacului, ceea ce poate crește riscul de arsuri la stomac.

Aici aveţi câteva metode naturale care pot ajuta să gestionaţi stresul:

– Meditaţie

– Exerciţii de relaxare

– Remedii naturale pentru anxietate

3) Renunţaţi la fumat

Nicotina, un ingredient din ţigări, poate slăbi sfincterul esofagian inferior, o bandă de mușchi de la sfârșitul esofagului, care se închide esofagul şi previne intrarea conținutul gastric în esofag.

4) Lemn dulce deglicirizinat

Lemnul dulce deglicirizinat este un remediu popular împotriva arsurilor la stomac. Este o formă de lemn dulce în care s-a eliminat glicirizina pentru a reduce riscul de reacții adverse produse de glicirizină, cum ar fi hipertensiunea arterială şi retenţia de apă.

Deși unele cercetări sugerează că lemnul dulce poate să reducă inflamația, poate să inhibe creşterea bacteriilor potențial dăunătoare din stomac și poate fi folositor împotriva ulcerelor, nu a existat niciun studiu clinic cu privire la folosirea lemnului dulce pentru arsuri la stomac sau refluxul gastroesofagian.

5) Zeama de aloe vera

Zeama de aloe vera este un alt remediu natural, care este folosit pentru a calma un esofag iritat. Deși nu există nicio dovadă științifică care să ateste că ar putea ajuta, zeama de aloe vera a fost folosită de sute de ani în Europa ca un remediu natural pentru arsurile la stomac.

De obicei, se bea aproximativ 1/4 ceaşcă de zeamă de aloe vera (pentru adulți) cu 20 de minute înainte de o masă.

Aloe vera nu trebuie să conțină niciun latex de aloe, aloina sau compuși aloe-emoin, substanțe din planta de aloe vera, care sunt laxative foarte puternice. Gelul de aloe vera, nu ar trebui să fie luat direct din planta şi folosit ca un remediu, deoarece gelul poate fi contaminat cu latex. Ar trebui folosite doar gelul sau preparate speciale.

6) Ulmul alunecos

Ulmul alunecos a fost odată un remediu popular pentru gâtul inflamat, în America de Nord. Planta a fost listată în United States Pharmacopeia, un compendiu de standarde de medicamente, până în 1960.

Un membru al familiei ulmilor, ulmul alunecos (Ulmus rubra muhl) crește în primul rând în regiunea de est a Americii de Nord.

Ulmul alunecos este un remediu băbesc, care încă nu a fost studiat ca un remediu pentru arsurile la stomac. Coaja interioară conţine mucilagiu, o substanță cleioasă, care se umflă atunci când este amestecată cu apă. Se crede că mucilagiul acoperă esofagul și reduce iritarea.

Ulmul alunecos este de multe ori ingredientul principal în pastilele pe bază de plante pentru durere de gât, găsite în magazinele de specialitate sau în raionul cu produse naturale din magazinele alimentare şi din unele farmacii.

Siguranța ulmului alunecos asupra femeilor gravide sau care alăptează nu a fost stabilită încă.

7) Nalba mare

La fel ca și ulmul alunecos, nalba mare (Althaea officinalis) conţine mucilagii care pot calma mucoasa esofagului. Aceasta este un alt remediu popular care este folosită pentru arsurile la stomac.

Specialiştii în plante medicinale recomandă de multe ori ceaiul de rădăcină de nalbă mare.

Se adaugă o lingură de rădăcina uscată la o cană de apă fiartă şi se lasă la înmuiat pentru cel puţin 10 minute, apoi se strecoară. Specialiştii în plante medicinale sugerează, de obicei, să beţi până la trei căni pe zi.

Consultaţi un medic înainte de a lua nalba mare dacă aveți diabet zaharat, deoarece poate reduce nivelul de zahăr din sânge, mai ales atunci când este combinată cu medicamentele pentru diabet zaharat. Nalba mare poate încetini şi absorbţia altor medicamente luate în acelaşi timp. Nalba mare nu ar trebui să fie luată de către femeile gravide sau care alăptează.

Alte remedii naturale

– Antioxidanţii

– Evitarea alimentelor care provoacă alergii

– Alga marină brună

 

 

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru arsurile la stomac

    Remedii pentru arsurile la stomac Ce sunt arsurile la stomac? Arsurile la stomac afectează 2 din 10 oameni, cel puțin o ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...