Mama & Copilul

Tratamente naturiste pentru alergii

Remedii naturale pentru alergii

Tratamente naturiste pentru alergiiCe sunt alergiile?

Alergiile sunt răspunsurile exagerate ale sistemului imunitar la substanțele care nu sunt, în general, considerate a fi dăunătoare. Există multe tipuri diferite de alergii, cum ar fi alergiile alimentare şi alergiile pielii. Rinita alergică este un tip de alergie care apare atunci când sistemul imunitar reacţionează în mod exagerat la particulele din aer (cum ar fi: praful, părul de animale sau polenul), cauzând simptome cum precum: nas înfundat sau senzație de mâncărime și strănut.

Alergia la polenul plantelor este denumită şi febra fânului, şi afectează aproximativ 40 de milioane de persoane în fiecare an în Statele Unite ale Americii.

Simptomele alergiilor

– Secreții nazale, congestie nazală

– Strănut

– Lăcrimarea ochilor

– Mâncărimi sau ochi înlăcrimați

– Tușit

– Picurare postnazală

– Oboseală

– Presiune sau durere facială

Remedii naturale pentru alergii

1) Brusturele

Brusturele (Petasites hybridus) este o plantă arbust, care creşte în nordul Asiei, în Europa și în anumite părți din America de Nord. Extractele obținute din planta au fost folosite în medicina tradiţională pentru migrene, crampe de stomac, tuse, alergii și astm.

Brusturele este studiat ca un remediu natural pentru alergii. Deși modul în care funcționează brusturele încă nu este cunoscut, se crede că lucrează într-un mod similar cu medicamentele antialergice prin blocarea acțiunii histaminelor şi leucotrienelor – substanţe chimice inflamatorii implicate în reacţii alergice.

Într-un studiu care a implicat 186 de persoane cu febra fânului, participanții au luat o doză mai mare de brusture (un comprimat de trei ori pe zi), o doză mai mică (un comprimat de două ori pe zi) sau un placebo. După două săptămâni, atât dozele mari, cât și cele mici, au ameliorat simptomele alergiei, comparativ cu placebo, dar au existat beneficii semnificativ mai mari cu doza mai mare.

Într-un alt studiu, 330 de persoane cu febra fânului au primit un extract de brusture (un comprimat de trei ori pe zi), medicamente antihistaminic sau un placebo. Brusturele a fost la fel de eficace ca și antihistaminicul la alinarea strănutului, congestiei nazale, mâncărimii de la nivelul ochilor, precum și la alinarea altor simptome ale febrei fânului.

Efectele secundare ale brusturelui pot include: indigestie, dureri de cap, oboseală, greață, vărsături, diaree sau constipație. Femeile însărcinate sau care alăptează, copiii şi persoane cu boli de rinichi sau de ficat nu ar trebui să folosească brusture.

Brusturele face parte din familia ambroziei, aşa că oamenii care sunt alergici la ambrozie, gălbenele, margarete sau crizanteme ar trebui să evite brusturele.

Planta, ceaiurile, extractele și capsulele fabricate din brusture nu ar trebui să fie folosite, deoarece acestea conțin substanțe numite alcaloizi pirrolizidine care pot fi toxice pentru ficat şi rinichi şi pot cauza cancer.

Aceşti alcaloizi pirrolizidini pot fi eliminaţi din produsele care conţin brusture. De exemplu, în Germania, există o limită de siguranță pentru nivelul de alcaloizi pirrolizidini permis în produsele cu brusture. Doza zilnică recomandată nu poate depăși 1 microgram.

2) Quercitina

Quercitina este un tip de antioxidant numit flavonoid. Deși încă nu există suficiente cercetări pentru a concluziona că quercitina este un remediu eficient pentru alergii, se crede că ea poate preveni eliberarea de histamină (o substanţă chimică inflamatorie care este implicată în simptomele alergiilor, cum ar fi strănut şi mâncărime).

Quercitina se găseşte în mod natural în anumite alimente, cum ar fi: mere (cu tot cu pieliţă), fructe de pădure, struguri roşii, ceapă roşie, capere și ceai negru. De asemenea, este disponibilă şi sub formă de supliment. O doză tipică pentru alergii și febra fânului este între 200 și 400 de miligrame, de trei ori pe zi.

3) Carotenoidele

Carotenoizii sunt o familie de pigmenţi de plante.

Nu există cercetări care să sugereze un aport sigur pentru febră fânului. Mulți oameni nu primesc nici măcar o porţie de alimente bogate în carotenoide.

Cele mai bune surse de carotenoide includ: caise, morcovi, dovleac, cartofi dulci, spanac, dovleac și varza.

4) Acizii graşi omega-3

Acizii graşi omega-3 sunt un tip de acizi graşi esenţiali pe care trebuie să-i obținem prin dieta noastră. Cercetările sugerează că aceştia pot reduce producția de substanţe chimice inflamatorii din organism (prostaglandina E2 și citokinelor).

Deși nu există studii randomizate controlate care să arate că acizii grași omega-3 sunt remedii eficiente pentru alergie, un studiu german care a implicat 568 de persoane a considerat că un conținut ridicat de acizi graşi omega-3 este asociat cu un risc scăzut de febră fânului.

Cele mai bune surse de acizi grași omega-3 sunt:

– Capsulele de ulei de pește. Efectele secundare ale uleiului de pește pot include indigestie și un gust de pește persistent. Uleiul de pește are un efect uşor de subţiere a sângelui, aşa că nu-l luaţi dacă luaţi şi warfarină.

– Uleiul de seminţe de in: o lingură de 2-3 ori pe zi.

– Nucile

5) Identificarea sensibilităţi alimentare

Aşa cum putem avea alergii la substanțele din aer, unele persoane cu alergii și febra fânului pot reacționa la anumite alimente. Dieta noastră tinde să urmeze anotimpurile, așa că, dacă există alimente pe care le mâncaţi mai mult primăvara, ar fi bine să rețineți dacă simptomele dumneavoastră se înrăutățesc după ce le mâncaţi.

Persoanele cu intoleranță la lactoză pot observa că se înroşesc la faţă după ce consumă produse lactate. Studiile preliminare sugerează că unele persoane cu alergii la polen pot avea o reacţie alergică şi la: roşii, alune, grâu, mere, morcov, ţelină, piersici, pepene galben, ouă și carne de porc, și că persoanele cu alergii la ambrozie pot avea o reacţie alergică şi la produsele alimentare din familia cucurbitaceelor, cum ar fi castraveţii şi pepenele galben.

6) Urzica

O serie de studii sugerează că urzica poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor, cum ar fi strănutul, congestia nazală şi mâncărimea, prin reducerea inflamației.

7) Irigarea nazală

O irigare nazale, sau clătire nazală, este adesea folosită ca un remediu pentru alergii sau febra fânului. Acesta este un remediu în care se foloseşte apă sărată pentru curăţarea pasajelor nazale.

8) Acupunctura

Acupunctura este o practică de vindecare care îşi are originea în China. Deși au existat câteva studii în care s-a examinat acupunctura pentru alergii, acestea nu au fost studii mari, randomizate şi controlate.

Într-un studiu publicat în revista Allergy, 52 de persoane cu febra fânului au urmat un tratament cu acupunctură (o dată pe săptămână) şi au primit un ceai din plante conceput pentru a ameliora simptomele alergiilor (de trei ori pe zi) sau un ceai normal şi o acupunctură placebo (grupul de control). După 6 săptămâni, participanţii care primit acupunctura şi ceaiul de plante au observat o îmbunătăţire de 85%, comparativ cu 40% în grupul de control.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste pentru alergii

    Remedii naturale pentru alergii Ce sunt alergiile? Alergiile sunt răspunsurile exagerate ale sistemului imunitar la substanțele care nu sunt, în general, ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...