Mama & Copilul

Tratamente naturiste impotriva problemelor de tiroida

Remedii naturale împotriva problemelor de tiroidă

Tratamente naturiste impotriva problemelor de tiroidaTiroida o glandă importantă a sistemului endocrin, care are grijă de rata metabolismului, producerea de proteine și de reglarea hormonală. Cu ajutorul hormonilor produşi de aceasta, glanda tiroidă asigură o participare activă în funcțiile menționate. Dar, dacă producția de hormoni depășește limita normală sau scade sub limita standard, este datorită unei dereglări a glandei tiroide. Denumită hipotiroidism sau hipertiroidism, funcționarea necorespunzătoare a glandei tiroide este marcată fie prin creșterea anormală în greutate sau prin pierderea în greutate, letargie, inerție, scăderea pulsului și modificări ale dispoziției.

Anormalităţile glandei tiroidiene sunt cauzate adesea de suprasolicitare fizică, aşa că trebuie să vă odihniţi trupul şi să urmaţi o dietă echilibrată.

Pentru funcţionarea corespunzătoare a glandei se recomandă practicarea tehnicilor de relaxare, cum ar fi yoga.

Alimentele bogate în vitamina A, precum dovleacul, legumele verzi şi morcovii, ajută la echilibrarea funcţiilor glandei tiroidiene.

Dieta dumneavoastră ar trebui să consiste din multe fructe şi legume. Evitaţi toţi carbohidraţii, în afară de cei din cartofi şi cereale integrale. De evitat sunt şi torturile, prăjiturele şi alte dulciuri bogate în calorii.

Nucile sunt bogate în iod şi magneziu, aşa că vor ajuta la echilibrarea funcţiilor glandei tiroide.

Kelp-ul este o algă bogată în iod şi este benefică pentru funcţionarea corespunzătoare a tiroidei. Alga poate fi folosită ca garnitură sau pentru a da gust supelor şi salatelor.

Şi alga folosită pentru rulourile de sushi este benefică, deoarece are un conţinut de iod care ajută în lupta împotriva hipotiroidismului.

Consumul regulat de ulei de nucă de cocos şi lapte este un alt remediu pentru rectificarea funcţiilor glandei tiroidiene. Adăugaţi două liguri de ulei la o cană de lapte.

Uneori, persoanele afectate sunt sfătuite să bea sucuri de mere, struguri şi lubeniţă o dată la 3-4 ore.

După 5 zile de băut suc, puteţi să beţi şi lapte. Apoi puteţi să treceţi la mese echilibrate pline de fructe şi legume.

Persoanelor care au probleme cu glanda tiroidă li se recomandă să mănânce salate din castraveţi, morcovi şi salată de Bruxelles. Castravetele este foarte bun pentru oamenii care au guşă – cauzată de hipotiroidism.

Ceaiurile de plante cu ghimbir sunt excelente pentru funcţionarea corespunzătoare a tiroidei. Băuturile alcoolice, băuturile carbogazoase şi cafeaua ar trebui evitate.

Consumaţi alimente pe bază de orz şi ovăz pentru a îmbunătăţii funcţionarea glandei tiroide. Consumul de apă, trestie şi tulpină de lotus este la fel de benefic.

Persoanele care suferă de hipotiroidism ar trebui se consume alimente care blochează hiperactivitatea glandei. Aceste alimente sunt: broccoli, conopida, varza şi varza kale.

Cercetările recente au arătat că plantele marine au un rol important în echilibrarea funcţiilor glandei endocrine. S-a dovedit că fitoplanctonul are un rol esenţial în acest sens.

 

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Tratamente naturiste impotriva problemelor de tiroida

  Remedii naturale împotriva problemelor de tiroidă Tiroida o glandă importantă a sistemului endocrin, care are grijă de rata metabolismului, producerea de ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

One Comment


 1. Florin

  05/03/2013 at 3:55 pm

  Interesant articolul
  Cred ca al doilea paragraf de jos trebuie revizuit in loc de hipo e hiper. Doar acolo in rest e super ok

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...