Mama & Copilul

Tratamente naturiste împotriva durerilor de gât şi a faringitei streptococice

Tratamente naturale împotriva durerilor de gât şi a faringitei streptococice

Tratamente naturale împotriva durerilor de gât şi a faringitei streptocociceDurerea de gât este unul dintre simptomele care se manifestă în cazul unei infecţii a gâtului. Aceasta poate fi rezultată şi din cauza gripei sau a unei inflamaţii a laringelui. Durerea de gât poate fi însoţită de febră, rinoree şi nas înfundat.

Sprayurile analgezice sunt eficiente în ameliorarea durerii de gât, dar ameliorarea este temporară.

Sprayurile nazale care desfundă nasul pot fi o opţiune eficientă împotriva durerilor de gât.

Beţi regulat apă caldă combinată cu zeamă de lămâie şi miere pentru a combate efectele durerilor de gât. În plus, lămâia ajută la prevenirea răcelilor şi gripei datorită conţinutului de vitamina C.

Beţi ceaiuri cu ghimbir ras pentru a scăpa de senzaţia de durere din gât.

În afară de gargara cu apă sărată, şi gargara cu apă şi oţet de cidru este un remediu natural împotriva durerilor de gât.

Smirna, datorită calităţilor antiseptice şi antiinflamatorii, este un remediu natural excelent împotriva congestiei care apare din cauza durerilor de gât.

O altă plantă care ajută la ameliorarea durerilor de gât şi care combate febra este hreanul.

Adăugaţi doi, trei stropi de extract de usturoi în o jumătate de cană de apă şi beţi combinaţia pentru a contracara problemele de înghiţire.

Siropul de miere şi ceapa ajută împotriva tuselor şi a durerii. Feliaţi o ceapă şi acoperiţi feliile cu miere. Lăsaţi peste noapte, iar dimineaţa beţi siropul ce s-a format, deoarece ceapa şi mierea întăresc sistemul imunitar.

Faringita streptococică este una dintre cele mai frecvente infecţii bacteriene. Această infecţie este marcată de febră, roşeaţă şi albeaţă în gât şi greaţă. Dacă nu este tratată poate duce la febră reumatică, infecţii la ureche şi complicaţii renale.

Gargara cu apă caldă şi sare funcţionează excelent ca un dezinfectant împotriva bacteriei. De obicei se foloseşte jumătate de lingură de sare la o cană de apă.

Consumul de lichide calde, mai ales ceai de lămâie cu puţină miere, este un remediu excelent. Anumite ceaiuri de plante ajută la ameliorarea durerii de gât şi de cap.

Sugeţi o bomboană pentru a scăpa de senzaţia de iritaţie şi disconfort din gât.

Faceţi un jeleu din gelatină, zeamă de fructe şi miere. Luaţi câte o lingură de jeleu pentru a scăpa de dureri.

Dacă nu v-aţi pierdut vocea din cauza infecţiei, o lingură de ulei de floarea-soarelui reduce inflamaţia şi previne infecţiile viitoare.

Diluaţi ulei de limete, cimbru şi muşcată în ulei de măsline şi frecaţi-vă pe gât cu uleiul rezultat.

Usturoiul, datorită proprietăţilor sale antibiotice, ajută în lupta împotriva infecţiilor bacteriene. Acelaşi efect îl are şi ceaiul de salvie.

O baie caldă reduce iritarea şi ajută împotriva inflamaţiei din nodul limfatic.

Evitaţi consumul de alimente fierbinţi şi reci pentru a nu agrava infecţia şi optaţi pentru alimente cu o textură mai moale.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...