Mama & Copilul

Tratamente naturiste împotriva coşurilor

Remedii naturale împotriva coşurilor

Remedii naturale împotriva coşurilorCoşurile afectează în principal adolescenţii şi, deşi nu este o boală critică, coşurile îngreunează viaţa socială. Coşurile apar în principal pe faţă, dar şi spatele, gâtul şi umerii sunt zone în care pot apărea. Numele ştiinţific pentru coşuri este Acne Vulgaris. Sebumul produs de glandele sebacee păstrează pielea umedă. Secreţia în exces de sebum de către glandele sebacee din timpul adolescenţei este motivul principal pentru apariţia coşurilor.

Există multe medicamente disponibile pe piaţă pentru tratarea coşurilor, dar acestea se pot trata şi în mod natural.

O combinaţie de zeamă de lămâie şi apă de trandafiri aplicată pe coşuri timp de jumătate de oră este un remediu bun împotriva coşurilor. Această metodă trebuie practicată 3-4 săptămâni.

O altă combinaţie bună împotriva coşurilor este combinaţia de zeamă de lămâie şi ulei de arahide. Puteţi adăuga şi pudră de santal pentru un efect mai bun. Şi pudra de scorţişoară combinată cu zeamă de lămâie este benefică.

Un remediu natural de casă este mierea combinată cu pudră de scorţişoară. Aplicaţi aceasta pastă pe faţă şi lăsaţi-o peste noapte pentru a scăpa de coşuri. Procesul trebuie continuat timp de câteva săptămâni.

Preparaţi o mască combinând pulpa de măr ras şi miere pentru a vă trata de coşuri.

Alicina din usturoi este un antibiotic puternic. Frecaţi-vă cu usturoi pe zona afectată sau combinaţi-l cu iaurt şi folosiţi-l că o mască pentru a trata coşurile în mod natural. Puteţi consuma un căţel de usturoi pe zi pentru a preveni apariţia coşurilor.

Frecaţi-vă cu pulpă de roşii timp de o oră pentru a scăpa de coşuri. Pulpa de castraveţi funcţionează la fel de bine.

Sucul de papaia aplicat pe faţă vă scapă de coşuri în mod natural, fără efecte secundare.

Menta este o plantă foarte comună. Aplicaţi zeamă de mentă pe coşuri pentru a scăpa rapid de ele. Combinaţia de frunze de coriandru şi curcuma funcţionează la fel de bine.

Fierbeţi 2-3 frunze de busuioc în apă timp de 15-20 de minute. Lăsaţi să se răcească şi spălaţi-vă cu această apă pe faţă în mod regulat pentru a scăpa de coşuri în mod natural.

Daţi-vă pe faţă cu o pastă din frunze de neem şi curcuma. Lăsaţi pasta o jumătate de oră, apoi spălaţi-vă pe faţă.

Radeţi coajă de rodie, lăsaţi-o la uscat, apoi faceţi un praf din ea. Combinaţi acel praf cu zeamă de limete şi apă pentru a crea o pastă cu care să vă frecaţi pe faţă.

Creaţi o pastă din pudră de nucşoară şi lapte. Daţi-vă cu această pastă pe faţă şi lăsaţi-o câteva ore. Acest remediu este deosebit de bun pentru tinerii cu piele uscată.

Frecaţi-vă cu pulpa frunzei de aloe vera deoarece are proprietăţi antibacteriene care previn inflamaţia.

O combinaţie de ovăz şi miere este foarte folositoare împotriva coşurilor.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste împotriva coşurilor

    Remedii naturale împotriva coşurilor Coşurile afectează în principal adolescenţii şi, deşi nu este o boală critică, coşurile îngreunează viaţa socială. Coşurile ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...