Mama & Copilul

Tratamente naturiste împotriva conjunctivitei

Remedii naturale împotriva conjunctivitei

Remedii naturale împotriva conjunctiviteiConjunctivita este o infecție la ochi, care poate fi provocată de viruşi, bacterii sau alergeni, ca urmare a expunerii la agenți chimici dăunători sau din cauza unei hemoragii în zona sub-conjunctivală. Streptococii și stafilococii sunt bacteriile care cauzează conjunctivita, iar praful, granulele de polen şi părul de animale sunt alergenii care cauzează conjunctivita.

Puneţi apă la fiert şi adăugaţi o lingură de flori de muşeţel. Lăsaţi să se răcească, strecuraţi apa şi frecaţi-vă cu ea pe ochi pentru a scăpa de conjunctivită. Puteţi folosi şi o compresă.

Ceaiul de soc este unul dintre cele mai bune remedii existente împotriva conjunctivitei.

Fierbeţi seminţe de fenicul, lăsaţi apa să se răcească, strecuraţi-o şi frecaţi-vă cu ea pe ochi pentru a scăpa de conjunctivită.

Adăugaţi trei linguri de miere în apă clocotită şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi pentru a se dizolva. Spălaţi-vă cu această apă pe faţă de trei ori pe zi, deoarece mierea are proprietăţi antibacteriene care reduc inflamaţia.

Spălaţi-vă cu lapte cald pe faţă pentru a reduce inflamaţia.

Cartoful este un astringent natural, aşa că poate fi folosit în mod eficient. Puteţi să vă vindecaţi de conjunctivită dacă ţineţi o felie de cartof crud pe ochi. Puteţi să faceţi şi o compresă cu extract de cartofi, pe care o lăsaţi să stea 20 de minute pe ochi. Folosiţi acest tratament timp de trei zile pentru a scăpa de conjunctivită.

Curcuma este un antibiotic natural. Adăugaţi două linguri de praf de curcuma într-o cană cu apă fiartă. Lăsaţi apa să se răcească şi folosiţi-o ca o compresă.

Şi compresa cu iaurt de casă funcţionează bine împotriva conjunctivitei.

Aloe vera este o plantă cu multe proprietăţi curative. Înmuiaţi o batistă în zeamă de aloe vera şi ţineţi-o pe ochi pentru a trata conjunctivita.

Adăugaţi o lingură de praf de copt într-o cană cu apă rece, apoi spălaţi-vă cu ea pe faţă.

Diluaţi o lingură de acid boric în apă fiartă şi spălaţi-vă cu ea pe faţă sau folosiţi o compresă. După ce se usucă compresa, spălaţi-vă cu apă.

Pentru a scăpa de conjunctivită, picuraţi ulei de ricin în ochi de trei ori pe zi. La fel de eficient este şi laptele.

Chiar şi o compresă simplă cu apă caldă vă poate vindeca. Bacteriile care cauzează infecţia sunt sensibile la căldură, iar căldura îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în ochi şi, astfel, vă scăpa de toxine.

Gălbenelele au proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii, astfel o compresă cu extract de galbenele poate vindeca conjunctivita rapid şi eficient.

Adăugaţi patru linguri de sare de mare şi o lingură de praf de cărbuni într-o cană cu apă. Strecuraţi bine printr-o pânză de tifon şi picuraţi 4-5 stropi în ochiul infectat la 2-3 ore.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste împotriva conjunctivitei

    Remedii naturale împotriva conjunctivitei Conjunctivita este o infecție la ochi, care poate fi provocată de viruşi, bacterii sau alergeni, ca urmare ...
  • Mama & Copilul

    Ochiul roz sau rosu (conjunctivita)

    Unul sau amandoi ochii prezinta prurit (mancarimi) si sunt rosii. Vederea poate fi incetosata si apare sensibilitatea la lumina. Puteti avea ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...