Mama & Copilul

Tratamente naturiste impotriva caderii parului si impotriva incaruntirii

Tratamente naturale împotriva căderii părului şi împotriva încărunţirii

 

Tratamente naturale împotriva căderii părului şi împotriva încărunţiriiEste normal să vă cadă părul, deoarece căderea părului este susținută în mod natural de creşterea părului. Căderea părului este anormală atunci când regenerarea este scăzută. Căderea părului afectează toate persoanele, indiferent de vârstă și sex. Deşi poate fi o problemă genetică, cauzată de îmbătrânire sau de boli cum ar fi diabetul, lupusul sau cancerul, căderea părului poate fi provocată şi de alţi factori. Schimbările hormonale provocate de menopauză, sarcina, glandele tiroide defectuoase, o dietă nesănătoasă, medicamentele împotriva artritei, hipertensiunea arterială şi depresia pot fi alte cauze.

Pe lângă metodele medicale de a face faţă căderii părului, există şi anumite remedii şi obiceiuri pe care le puteţi adopta pentru evitarea căderii părului.

În primul rând trebuie să puneţi accentul pe o dietă echilibrată şi bogată în calciu şi fier, deoarece o deficienţă de fier sau calciu poate contribui la căderea părului.

Spălaţi-vă şi pieptănaţi-vă în mod corespunzător părul şi tundeţi-vă pentru a scăpa de vârfuri despicate. Folosiţi un pieptene cu dinţi rari. Evitaţi uscarea părului cu uscătorul deoarece căldura poate deteriora părul.

Masaţi-vă scalpul des cu uleiuri calde pentru a evita căderea părului.

Pentru a evita căderea părului, spălaţi-vă pe cap cu o soluţie făcută din votcă, piper şi apă caldă.

Extractele din ierburi sub formă de pastă sau zeamă sunt mult mai benefice decât pastilele. O opţiune eficientă este pasta din seminţe de shana cu ulei de nucă de cocos sau ricin.

Dacă cheliţi în anumite zone, frecaţi-vă scalpul în zona afectată cu pastă de seminţe de limete şi piper negru sau frecaţi zona afectată cu o ceapă tăiată în jumătate, apoi frecaţi-vă cu miere.

Evitaţi consumul de alimente nesănătoase şi bogate în calorii pentru a vă păstra un aspect mai tânăr pentru mai mult timp. Evitaţi sucurile, produsele de patiserie şi mâncărurile grase. În schimb, încercaţi să adăugaţi mai multe fructe şi legume în dieta dumeavoastră.

Aplicaţi o combinaţie de iaurt şi drojdie pe firele cărunte.

Încercaţi o combinaţie de ulei de nucă de cocos şi frunze de curry. Fierbeţi ingredientele şi lăsaţi-le să se răcească. Faceţi o pastă şi masaţi-vă cu ea pe cap pentru a preveni încărunţirea prematură.

Frecaţi-vă pe scalp cu unt din lapte de vacă sau cu o combinaţie de agrişe, migdale şi zeama de lămâie.

Frecaţi-vă părul cu ceai de hanna pentru a oferi părului luciu şi pentru a acoperi firele gri.

Ţineţi minte că aceste soluţii ajută la a contracara şi a controla căderea şi încărunţirea părului.

Pentru a trata o condiţie extremă de cădere a părului sau de încărunţire cereţi ajutorul unui specialist.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...