Mama & Copilul

Tratamente naturiste hipertensiune arteriala

Remedii naturale pentru hipertensiune arterială

Tratamente naturiste hipertensiune arterialaPe măsură ce bate inima, presiunea sângelui circulă într-o ordine descrescătoare, prin artere, arteriole, capilare și vene. Presiunea maximă exercitată este numită presiune sistolică, iar presiunea minimă este numită presiune diastolică. Presiunea sistolică indică presiunea inimii în timp ce pompează sânge, iar presiunea diastolică indică presiunea dintre bătăile inimii. Nivelul normal este între 120-80 mm Hg. Dar, din cauza diverselor condiții fiziologice, limita menționată poate fi perturbată, creând situații de hipertensiune sau hipotensiune. Hipotensiunea reflectă, în principal, debilitatea unui organism slăbit, dar hipertensiunea, pe de altă parte, reflectă o stare mai gravă, care poate duce la atacuri de cord și boli coronariene.

Cauzele sunt următoarele: o dietă nesănătoase, obezitatea, vârsta, insuficienţă renală, inflamarea și lipsa elasticităţii arterelor.

Oamenii care suferă de hipertensiune arterială ar trebui să renunţe la alimente sărate. În funcţie de gravitate, aceştia ar putea fi nevoiţi să renunţe şi la mâncărurile grase.

În loc de a condimenta mâncarea cu sare, încercaţi să folosiţi piper, deoarece conţinutul de Cayenne previne acumularea de trombocite, astfel facilitând circulaţia.

Faceţi cel puţin două plimbări de 30 de minute pe zi pentru a reduce hipertensiunea arterială.

Un stil de viaţă sedentar acompaniat de stres contribuie la hipertensiune arterială. Scăpaţi de stres prin meditaţii şi exerciţii de respiraţie.

Apucaţi-vă de jogging, ciclism sau de înot pentru a controla tensiunea arterială.

Este obligatoriu să renunţaţi la consumul de alcool şi tutun.

Frunzele de mentă ajută la reducerea tensiunii arteriale. Frunzele de mentă sub formă de pudră sau uscate trebuie servite de două ori pe zi pentru a reduce tensiunea.

Una dintre beneficiile medicale ale usturoiului este aceea de a reduce spasmele arteriale, aşadar consumul de usturoi contribuie la scăderea presiunii arteriale şi ţine sub control ritmul cardiac.

Şi lămâia ţine sub control hipertensiunea, întărind capilarele. Beţi zeamă de lămâie cu apă, fără sare sau zahăr, pentru a ţine sub control hipertensiunea.

La fel ca zeama de portocale, şi strugurii reduc presiunea arterială datorită conţinutului de vitamina P.

O altă metodă de a reduce presiunea arterială este prin a consuma seminţe de lubeniţă prăjite, deoarece ajută la dilatarea vaselor de sânge.

Cartofii, păstârnacul, morcovii şi spanacul joacă un rol important în reducerea presiunii arteriale. Două panare pe zi de suc de spanac şi morcovi pot reduce presiunea.

Ţelina şi broccoli sunt bogate în fitochimicale. Ţelina controlează hormonii stresului.

Alimentele bogate în vitamina B, sodiu şi potasiu, cum ar fi bananele, strugurii, portocalele şi caisele, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Datorită conţinutului scăzut de sare şi colesterol, orezul este nemaipomenit împotriva hipertensiunii arteriale. Orezul are un conţinut bogat de calciu şi ajută la relaxarea sistemului nervos.

Şi conţinutul de magneziu şi potasiu din cartofi reduce hipertensiunea.

Pentru a preveni hipotensiunea arterială este important să vă menţineţi hidratat.

Pentru a controla presiunea arterială puteţi să consumaţi pastă de migdale cu lapte, zeamă de sfeclă roşie sau stafide înmuiate în apă.

La fel de eficient este şi consumul de zeamă de busuioc cu miere pe stomacul gol pentru a trata simptomele unei hipotensiuni arteriale.

Includeţi în dieta dumneavoastră alimente bogate în proteine şi carbohidraţi.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturiste hipertensiune arteriala

    Remedii naturale pentru hipertensiune arterială Pe măsură ce bate inima, presiunea sângelui circulă într-o ordine descrescătoare, prin artere, arteriole, capilare și ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...