Mama & Copilul

Tratamente naturale împotriva vergeturilor

Tratamente naturale împotriva vergeturilor

Tratamente naturale împotriva vergeturilorVergeturile sunt dungi cauzate de întinderea excesivă a pielii, cauzată de o îngrăşare sau slăbire rapidă, de schimbări hormonale, pubertate şi sarcină. În funcţie de factori, există diferite tipuri de semne care apar pe piele. Şi absenţa colagenului ajută la apariţia vergeturilor. Ele apar în zonele unde se depune multă grăsime (abdomen, sâni, coapse şi partea superioară a braţelor) şi se manifestă prin dungi roşii sau purpurii, care dispar în timp.

Deşi nu prezintă niciun pericol pentru sănătate pentru că se vindeca în timp, ele sunt o problemă din punct de vedere al aspectului fizic.

Vergeturile apar, de obicei, în timpul naşterii şi la pubertate, aşa că trebuie să fiţi precaute şi să le trataţi când apar.

Uleiul de migdale este foarte eficient în tratarea vergeturilor. În afară de conţinutul de vitamina E pe care îl oferă, uleiul de migdale hidratează zonele afectate. Vitamina E ajută la dezvoltarea conţinutului de elastină şi colagen din piele.

Masaţi zonele afectate cu uleiuri din germeni de grâu şi măsline pentru a trata vergeturile din timpul sarcinii sau din timpul perioadei de alăptare.

Uleiul de levănţică şi untul de cacao sunt eficiente pentru grăbirea procesului de vindecare a vergeturilor. Grăsimile extrase din cacao hidratează pielea, şi astfel se reduc vergeturile.

Combinaţia de şapte stropi de ulei de levănţică şi muşeţel are un efect similar.

Acidul folic este recomandat de majoritatea ginecologilor în timpul sarcinii şi alăptării deoarece contribuie la vindecarea vergeturilor.

Pentru a împiedica apariţia vergeturilor, hidrataţi zonele predispuse la vergeturi. Şi dumneavoastră trebuie să vă menţineţi hidratate, aşa că beţi între opt şi zece pahare de apă pe zi pentru a preveni vergeturile.

Frecaţi-vă uşor cu zeamă de caise pe zona afectată sau cu produse anti-vergeturi pe bază de plante.

Şi planta aloe vera este eficientă în tratarea vergeturilor. Combinaţi ulei de aloe vera şi ulei de măsline şi frecaţi-vă cu uleiul rezultat, deoarece conţinutul de acid salicilic al aloei vera va scăpa de vergeturi.

Aloe vera poate fi combinată şi cu zeamă de jojoba pentru acelaşi efect.

Alimentele bogate în zinc, vitamina C şi proteine ajută la tratarea vergeturilor. Astfel, fructele citrice, nucile, carnea de peşte, laptele şi salata verde trebuie consumate în cantităţi mari pentru a trata vergeturile.

Exerciţiile fizice care se concentrează pe abdomen ajută la tonifierea muşchilor, contribuind indirect la reducerea vergeturilor. Chiar şi yoga poate ajuta împotriva vergeturilor, datorită exerciţiilor de relaxare.

Femeile însărcinate sunt sfătuite să nu opteze pentru soluţii şi creme pe bază de chimicale pentru a scăpa de vergeturi, deoarece pot provoca iritaţii.

Vergeturile pot provoca mâncărime, dar este foarte important să nu vă scărpinaţi. Pentru a scăpa de senzaţia de mâncărime, faceţi un duş cu apă caldă, apoi masaţi zona cu ulei.

În afară de uleiurile pe bază de plante, şi suplimentele de vitamina E şi K sunt benefice, dar consultaţi un medic înainte de a le lua.

O măsură extremă este chirurgia plastică, dar este scumpă şi pot apărea complicaţii.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturale împotriva vergeturilor

    Tratamente naturale împotriva vergeturilor Vergeturile sunt dungi cauzate de întinderea excesivă a pielii, cauzată de o îngrăşare sau slăbire rapidă, de ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...