Mama & Copilul

Tratamente naturale împotriva sforăitului

Tratamente naturale împotriva sforăitului

Tratamente naturale împotriva sforăituluiSforăitul este cauzat de obstrucţionarea căilor respiratorii şi se manifestă printr-un zgomot neplăcut, datorat vibrării organelor respiratorii. Această blocare a căilor respiratorii poate fi cauzată de mai mulţi factori psihologici: poziţionarea necorespunzătoare a maxilarului, pasaj nazal obstrucţionat, dormitul pe o parte, consumul de alcool sau narcotice şi mărirea amigdalei.

Sforăitul este caracterizat printr-un zgomot puternic care îi deranjează pe cei din jur, dar şi pe cel care sforăie. De obicei se poate corecta cu chirurgie, dar există şi remedii naturale care pot fi la fel de eficiente.

Pierderea în greutate este un astfel de remediu. O cantitate excesivă de grăsime în jurul gâtului poate duce la sforăit. Exerciţiile fizice şi o cură de slăbire vă vor ajuta să pierdeţi în greutate şi, astfel, să nu mai sforăiţi.

Un alt mod de a controla sforăitul este de a renunţa la fumat. Fumatul duce la congestii nazale şi la relaxarea muşchilor gâtului, ceea ce contribuie la sforăit. Astfel, dacă renunţaţi la fumat, veţi ţine sforăitul sub control.

La fel ca fumatul, şi consumul de alcool vă poate face să sforăiţi, aşa că renunţaţi şi la băut.

La fel este valabil şi în cazul somniferelor, care contribuie la sedarea celulelor muşchiului gâtului, ceea ce cauzează sforăitul. Evitaţi aceste pastile pe cât de mult posibil.

Pentru a ţine sforăitul sub control, puteţi să vă schimbaţi poziţia în care dormiţi. În loc de a dormi pe spate, dormiţi pe o parte pentru a fi siguri că nu veţi sforăi.

Terapia pentru somn cu ajutorul exerciţiilor fizice pot reduce sforăitul. În terapia pentru somn, oamenii care sforăie sunt antrenaţi să respire pe nas, ceea ce reduce sforăitul. Ei sunt încurajaţi să inspire adânc pe nas, nu pe gură.

După cină, faceţi gargară cu apă şi sare pentru a scăpa de impurităţi.

În multe cazuri, congestia nazală poate provoca sforăitul. Dacă folosiţi decongestionate, puteţi scăpa de congestie. În plus, puteţi prepara de unii singuri o soluţie cu apă şi sare pe care să o picuraţi în nas. Adăugaţi un vârf de linguriţă de sare în 200 ml de apă pentru a crea acea soluţie.

Dacă vreţi să nu sforăiţi, reduceţi consumul de cofeină.

Evitaţi să mâncaţi mult înainte de culcare. Mâncaţi cu cel puţin 2-3 ore înainte de a vă culca, iar masa trebuie să aibă un conţinut scăzut de carbohidraţi. Lactatele, dulciurile şi băuturile carbogazoase în exces vă pot face să sforăiţi, aşa că ar trebui evitate înainte de culcare.

Dacă este nevoie, folosiţi un umidificator pentru a vă asigura că aerul din dormitor este umed. Un aer uscat încurajează sforăitul.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturale împotriva sforăitului

    Tratamente naturale împotriva sforăitului Sforăitul este cauzat de obstrucţionarea căilor respiratorii şi se manifestă printr-un zgomot neplăcut, datorat vibrării organelor respiratorii. ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...