Mama & Copilul

Tratamente naturale împotriva ciupercii piciorului

Tratamente naturale împotriva ciupercii picioruluiRemedii naturale împotriva ciupercii piciorului

 Ce este ciuperca piciorului?

Ciuperca piciorului este o infecţie fungică a pielii cunoscută şi sub numele de tinea pedis. Ciuperca prosperă în medii calde şi umede, precum: vestiare, dușuri și piscine acoperite.

Simptomele ciupercii piciorului

– Mâncărime, senzație de arsură sau înțepături între degetele de la picioare sau pe tălpi.

– Fisuri, tăieturi, piele desprinsă sau vezicule între degetele de la picioare sau pe tălpi.

– Uscăciune a pielii pe părţile laterale sau pe tălpi.

Dacă infecția se extinde sub unghii, această afecţiune se numeşte onicomicoză și poate fi foarte dificil de tratat.

Remedii naturale pentru ciuperca piciorului

Deși remediile băbeşti împotriva ciupercii piciorului sunt folosite de mulţi oameni, este important să consultaţi un medic pentru a primi un diagnostic corect, deoarece simptomele dumneavoastră pot fi cauzate de o altă afecţiune. Consultați imediat un medic dacă observați inflamarea piciorului, febră, puroi în beşici sau piele crăpată.

1) Uleiul de arbore de ceai

Cel mai bine cunoscut remediu pentru ciuperca piciorului este uleiul de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia). Uleiul de arbore de ceai este folosit de foarte mult timp în Australia ca un remediu pentru infecţiile pielii.

Studiile au descoperit că uleiul de arbore de ceai este un antiseptic şi are capacitatea de a ucide bacteriile și ciupercile. Două studii clinice sugerează că poate ajuta persoanele cu ciupercă la picior.

Un studiu a examinat eficacitatea unei creme cu un conţinut de 10% de ulei de arbore de ceai, comparând-o cu creme cu 1% tolnaftate (un medicament antifungic) și cu creme placebo, pe 104 persoane cu ciupercă la picior.

Grupurile care au folosit creme cu ulei de arbore de ceai şi tolnaftate au prezentat o ameliorare a inflamației, a senzației de mâncărime și a arsurii, comparativ cu grupul placebo.

Al doilea studiu a folosit o soluție puternică de ulei de arbore de ceai. Studiul a comparat eficacitatea şi siguranţa unei soluţii cu 25% ulei de arbore de ceai, 50% ulei de arbore de ceai și o soluție placebo pe 158 de persoane cu ciuperca piciorului. Oamenii au aplicat soluția de două ori pe zi pe zonele afectate, timp de patru săptămâni.

68% dintre persoanele care au folosit soluţie cu 50% ulei de arbore au prezentat o îmbunătăţire a afecţiunii.

Patru persoane care au folosit ulei de arbore de ceai au dezvoltat dermatită moderată, care a dispărut după ce tratamentul cu ulei de arbore de ceai a fost întrerupt.

2) Sosa

Planta sosa (Solanum chrysotrichum) este folosită în Mexic ca un remediu pentru ciuperca piciorului. Deși studiile preliminare sunt promiţătoare, sunt necesare studii concepute mai bine.

 Prevenţie  împotriva ciupercii piciorului

Acestea sunt câteva sfaturi pentru prevenirea reinfectării:

– Uscaţi-vă bine picioarele, mai ales între degetele de la picioare.

– Purtaţi şosete din bumbac. Schimbaţi şosetele în fiecare zi.

– Evitați pantofii strâmţi. Umiditatea și căldura asigură dezvoltarea ciupercii.

– Nu mergeţi desculți în locuri publice. Purtaţi şlapi.

– Folosiţi o pudră pentru picioare ca să vă menţineţi picioarele uscate.

– Spălați șosetele cu apă fierbinte.

 

 

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Tratamente naturale împotriva ciupercii piciorului

  Remedii naturale împotriva ciupercii piciorului  Ce este ciuperca piciorului? Ciuperca piciorului este o infecţie fungică a pielii cunoscută şi sub numele ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

One Comment


 1. adriana

  13/01/2015 at 11:52 pm

  In armata am luat o ciuperca de care aproape am scapat cand nu mai credeam …dupa vreo..24 ani. Pe mine m-a ajutat cateva produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation pe care le recomand. Am aflat de ele de la un medic si mi-a zis sa folosesc o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o crema antiseptica si o sticluta de ulei. Pe picioare ma spalam un sapun organic din arbore de ceai. Apoi dupa ce eram uscat aplicam crema antiseptica si 2-4 picaturi de ulei. Dupa care aplica pudra de picioare. Deci la mine a functionat si recomand

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...