Mama & Copilul

Tratamente naturale împotriva astmului

Remedii naturale împotriva astmului

Remedii naturale împotriva astmului1) Acizii graşi omega

Acidul arahidonic este considerat a fi unul dintre principalii acizi graşi care cauzează inflamaţie. Acidul arahidonic se găseşte în alimente precum: gălbenuşuri de ouă, crustacee şi carne. Dacă mâncaţi aceste alimente în cantităţi reduse, puteţi reduce simptomele astmatice.

Un studiu efectuat în Germania a examinat datele de la 524 de copii și a constatat că astmul a fost mai predominant la copiii cu un nivel ridicat de acid arahidonic.

Acidul arahidonic poate fi produs şi în corpurile noastre. O altă strategie de a reduce nivelul de acid arahidonic este prin a crește aportul de grăsimi benefice, cum ar fi EPA (acidul eicosapentanoic), din uleiul de pește, și AGL (acid gamma-linolenic), din uleiul de limba mielului sau ulei de luminiţă de seară.

Capsulele cu acizi graşi omega-3 pot interacționa cu medicamentele care subţiază sângele, cum ar fi warfarina şi aspirina. Efectele adverse pot include indigestie și sângerare.

2) Fructele și legumele

Un studiu care a examinat jurnalele alimentare a 68535 de femei a constatat că femeile care au avut un aport mai mare de roşii, morcovi şi legume cu frunze verzi, au avut o prevalență mai mică de astm.

Consumul ridicat de mere poate proteja împotriva astmului.

Aportul zilnic de fructe și legume în copilărie a scăzut riscul de astm.

Un studiu al Universităţii Cambridge a constatat că simptomele astmatice la adulți sunt asociate cu un aport alimentar scăzut de fructe, vitamina C şi mangan.

3) Brusturele

Brusturele este un arbust peren care creşte în Europa, Asia şi America de Nord. Elementele active sunt petasinul și isopetasinul, care pot reduce spasmele musculare și au un efect antiinflamator.

Cercetătorii de la Universitatea Dundee, din Scoţia, au evaluat efectele brusturelui asupra persoanelor cu astm alergic, care au folosit şi inhalatoare. Ei au descoperit că brusturele îmbunătăţeşte efectul antiinflamator al inhalatoarelor.

4) Bromelaina

Bromelaina este un extras din ananas despre care se crede că are proprietăţi antiinflamatorii.

În studii, cercetătorii au constatat că bromelaina reduce inflamaţia căilor respiratorii la animalele cu boli alergice ale căilor respiratorii.

5) Boswellia

Planta boswellia inhibă formarea de leucotriene. Leucotrienele care apar în plămâni determină îngustarea căilor aeriene.

Într-un studiu controlat cu placebo, 40 de persoane cu astm bronșic au fost tratate cu un extract de boswellia de trei ori pe zi, timp de șase săptămâni. La sfârșitul acestui interval, 70% dintre oameni şi-au îmbunătățit starea de sănătate. S-au ameliorat dificultățile de respirație şi s-a redus numărul de atacuri.

Boswellia este disponibilă sub formă de pastile. Pe etichetă ar trebui să scrie că are un conţinut de 60% de acizi boswellici şi că aceste pastile nu ar trebui să fie luate mai mult de 12 săptămâni.

Nu este clar ce doză este sigură sau eficientă sau cum interacţionează boswellia cu alte tratamente pentru astm. Efectele adverse pot include tulburări digestive, greaţă, reflux gastro-esofagian sau diaree.

6) Pierdere în Greutate

Numeroase studii au descoperit că obezitatea este un factor de risc pentru astm.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturale împotriva astmului

    Remedii naturale împotriva astmului 1) Acizii graşi omega Acidul arahidonic este considerat a fi unul dintre principalii acizi graşi care cauzează ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...