Mama & Copilul

Tratamente naturale împotriva artritei reumatoide

Remedii naturale împotriva artritei reumatoide

Remedii naturale împotriva artritei reumatoide 1) Acizii gamma-linolenici

Deși există multe dovezi că acizii grași omega-3 pot ameliora simptomele artritei reumatoide, unele studii sugerează că şi acidul gama-linoleic, un alt tip de acid gras esenţial, poate ajuta. Se găseşte în uleiul de limba mielului, uleiul din semințe de coacăze negre și în uleiurile de luminiţă de seară.

O revizuire a unor studii a concluzionat că acidul gamma-linolenic are anumite efecte de ameliorare a poliartritei reumatoide.

2) Boswellia

Boswellia este o plantă care provine dintr-un arbore nativ în India. Ingredientele active sunt acizii boswellici, care s-a constatat că blochează reacțiile chimice implicate în inflamaţie.

Boswellia este folosită de către persoanele cu artrită reumatoidă şi alte afecţiuni inflamatorii. Deși au existat o serie de studii preliminare care sugerează că Boswellia poate reduce simptomele artritei reumatoide, este nevoie de mai multe cercetări pentru a ști dacă este eficientă. De asemenea, nu există dovezi că aceasta poate încetini progresia bolii precum unele medicamente convenționale pentru artrită reumatoidă.

Boswellia nu pare să provoace iritații intestinale, care pot să apară datorită unor reacţii adverse ale medicamentelor analgezice.

Boswellia este disponibilă sub formă de pastile. Pe etichetă trebuie să scrie că are conţinutul standard de 60% acid boswellic. Pastilele nu ar trebui să fie luate pentru mai mult de 12 săptămâni, decât sub supravegherea unui medic specialist calificat.

3) Gheara diavolului

Gheara diavolului este o plantă nativă în sudul Africii. Numele său vine de la cârligele mici de pe fructele plantei. Ingredientele active din gheara diavolului sunt considerate a fi glicozide iridoide, numite harpagozide, care se găsesc în rădăcina secundară.

Gheara diavolului a fost folosită de mii de ani în Africa pentru febră, artrită reumatoidă, afecţiuni ale pielii, precum și pentru afecţiunile care implică vezica biliară, pancreasul, stomacul și rinichii.

Un studiu publicat în revista Rheumatology a comparat un extract de ghera diavolului (o doză de 60 mg de harpagozide pe zi) cu 12,5 mg de antiinflamatorii Vioxx (nu se mai găseşte pe piață), timp de 6 săptămâni, pe 79 de pacienţi cu dureri acute de spate . Gheara diavolului a fost la fel de eficace ca Vioxx în reducerea durerii.

Cu toate acestea, mai multe studii sunt necesare înainte de a putea confirma că gheara diavolului este eficientă împotriva artritei reumatoide.

Alte remedii sugerate pentru artritei reumatoide:

– Acupunctura

– Balneoterapia

– Beta-carotenul

– Brusturele

– Cuprul

– Ghimbirul

– Magneziul

– Magneții

– Metil sulfonil metan (MSM)

– Molibdenul

– Acidul pantotenic

– Probioticele

– Seleniul

– Curcuma

– Dietele vegetariene

– Vitamina B6

– Vitamina C

– Vitamina E

– Salcia albă

– Yucca

– Zinc

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturale împotriva artritei reumatoide

    Remedii naturale împotriva artritei reumatoide  1) Acizii gamma-linolenici Deși există multe dovezi că acizii grași omega-3 pot ameliora simptomele artritei reumatoide, ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...