Mama & Copilul

Tratamente naturale de mărire a sânilor

Metode naturale de mărire a sânilor

Tratamente naturale de mărire a sânilorPastilele naturale pentru mărirea sânilor apar în spoturi publicitare pe internet, la televizor, precum și în revistele de femei. Majoritatea reclamelor se concentreze pe nesiguranţa femeilor cu privire la sânii lor, mai ales după nașterea copilului, după ce au pierdut în greutate și după eliminarea implanturilor mamare.

Femeile care caută o alternativă la mărirea sânilor pe cale chirurgicală încearcă aceste pastile pe bază de plante, fără a realiza că există puține sau nicio dovadă cu privire la siguranţa folosirii pastilelor pentru mărirea sânilor. Cele mai multe site-uri care vând pastile naturale pentru mărirea sânilor nu oferă niciun detaliu despre potenţialele riscuri.

Chiar funcţionează pastilele pentru mărirea sânilor?

Pastile pentru mărirea sânilor ar putea crește, teoretic, mărimea sânilor, deoarece câteva dintre ele conţin plante care au efecte asemănătoare cu estrogenul asupra organismului.

Se crede că anticoncepţionalele cresc temporar dimensiunea sânilor în acelaşi mod – estrogenul cauzează retenţia de lichide în sâni şi poate avea un efect asupra ţesutului mamar.

Sunt sigure pastilele pentru mărirea sânilor?

Chiar dacă pastilele pentru mărirea sânilor funcţionează în acest sens, nu există nicio dovadă că pot fi folosite în siguranță. Adriane Fugh-Berman, profesor de medicină complementară şi alternativă la Universitatea Georgetown, a declarat într-un articol publicat în Obstetrics and Gynecology că “folosirea de produse care măresc sânii ar trebui să fie descurajată din cauza lipsei de dovezi a eficienţei și datorită grijilor că ar putea fi nesigure dacă sunt folosite pe termen lung.”

Dacă pastilele pentru mărirea sânilor chiar au efecte asemănătoare estrogenului asupra organismului, atunci există unele probleme de siguranță. Estrogenul stimulează creșterea țesutului în uter și se crede că că promovează cancerul uterin. Din acest motiv, anticoncepţionalele şi terapia de substituție hormonală conțin, în mod normal, progesteron pentru a contracara efectele estrogenului asupra uterului.

Nu se ştie dacă pastilele pentru mărirea sânilor stimulează creşterea ţesutului uterin.

De asemenea, nu se ştie dacă pastilele pentru mărirea sânilor interferează cu fertilitatea, menstruaţia sau cu eficacitatea anticoncepţionalelor.

Etnobotanicul James A. Duke a vorbit despre plantele care măresc sânii în cartea sa The Green Pharmacy (Rodale, 1997). Multe dintre plantele despre care vorbește Duke (schinduf şi fenicul, spre exemplu) sunt cunoscute de secole pentru reputaţia lor de a mării sânii. Cu toate acestea, el nu prezintă foarte multe detalii despre siguranţa lor, şi nici nu abordează problemele de siguranță ce pot surveni când se consumă cantități mari de aceste plante sub formă de pastile.

Ce plante medicinale sunt folosite în pastilele naturale care măresc sânii?

În continuare vă vom prezenta câteva dintre cele mai comune ingrediente ce se folosesc în pastilele naturale pentru mărirea sânilor:

SchinelulSchinel – Planta schinel este aprobată de către Comisie E a Germaniei pentru tratarea pierderii poftei de mâncare și indigestie. Acesta a fost folosită de către femeile care alăptează pentru a crește fluxul de lapte.

Nu există niciun studiu clinic care să fi examinat schinelul pentru mărirea sânilor pe cale naturală, așa că nu se ştie dacă este eficient sau dacă poate fi folosit în condiții de siguranță în doze mari.

Se crede că schinelul stimulează producția de acid gastric, pentru a provoca o iritarea ușoară a mucoasei tractului digestiv. Acesta nu ar trebui să fie folosit de persoanele care suferă de reflux gastro-intestinal, ulcer, boala Crohn, colită ulcerativă şi sindromul de colon iritabil.

Schinelul nu ar trebui să fie folosit de către femeile gravide, deoarece poate crește riscul de malformații congenitale și de avort spontan.

Oamenii care sunt alergici la ambrozie, crizanteme sau margarete pot fi alergici şi la schinel, deoarece acestea aparțin aceleiași familii de plante.

Dong QuaiDong Quai – Dong quai este o plantă chinezească folosită în special pentru ameliorarea simptomelor menopauzei (cum ar fi bufeurile de căldură), pentru reducerea crampelor menstruale şi pentru reglarea ciclurilor menstruale.

Singurul studiu care a cercetat planta dong quai și efectele asupra sânilor a fost un raport de caz al unei femei care a luat o pilulă pe bază de plante și a avut o mărire temporară a sânilor. Se crede că pilula a fost contaminată cu estrogen sintetic. Nu există alte studii clinice publicate asupra efectelor de mărire a sânilor a plantei dong quai.

Un risc potențial este faptul că dong quai stimulează creşterea celulelor cancerului de sân.

Dong quai poate crește sensibilitatea pielii la razele soarelui. Cremele pentru protecție solară ar trebui să fie folosite mereu, înainte de orice expunere la soare. Planta dong quai nu ar trebui să fie folosită de către femeile gravide.

Planta dong quai conţine substanţe chimice numite cumarine, care încetinesc coagularea sângelui, așa că nu ar trebui să fie folosită de către persoanele care folosesc medicamente care subţiază sângele, cum ar fi Coumadin (warfarina), Plavix (clopidogrel), Ticlid (ticlopidină), Trental (pentoxifilină) sau aspirina. Din aceleași motive, planta dong quai nu ar trebui să fie luată cu două săptămâni înainte sau după o intervenție chirurgicală.

Semințele de feniculSemințele de fenicul – Feniculul a fost folosit de secole ca aliment și medicament. Acesta a fost folosit în mod tradițional pentru a crește fluxul de lapte la femeile care alăptează, la sporirea libidoului și pentru a crește fluxul menstrual.

Un studiu a constatat că, după ce au consumat semințe de fenicul timp de 10 zile, greutatea țesutului mamar la femelele de șobolan a crescut. Dozele mai mari au crescut greutatea uterului, ceea ce sugerează că feniculul, luat în doze mari, poate stimula creșterea țesutului uterin. Feniculul poate scădea eficacitatea medicamentelor din familia ciprofloxacinei și nu ar trebui să fie combinate.

SchindufSchinduf – Deși există unele speculaţii că femeile din haremuri au fost hrănite cu semințe de schinduf pentru a le mării sânii, nu există studii care să confirme că schinduf poate duce la mărirea sânilor.

Schinduf conține un compus numit diosgenin. În laboratoare, diosgeninul poate fi convertit în estrogen şi progesteron, dar aceeași conversie nu se produce în mod natural în organism.

Oamenii care sunt alergici la arahide sau soia sunt, de obicei, alergici şi la schinduf. Efectele secundare ale suplimentelor orale cu schinduf pot include diaree și gaze. Schinduf, în cantităţi mari, poate provoca hipoglicemie (scăderea nivelului de zahăr din sânge). Acesta nu ar trebui să fie combinat cu medicamente pentru diabet zaharat, decât sub supravegherea unui medic.

HameiHamei – folosit la producerea berii, hameiul conține un fitoestrogen puternic numit 8-prenylnaringenin care are 20% din potența estradiolului, estrogenul uman principal.

Hameiul este un sedativ și este folosit pentru tratarea anxietăţii şi insomniei. El poate provoca somnolență, aşa că oamenii care trebuie să conducă sau care trebuie să fie vigilenţi ar trebui să-l folosească cu prudență. Hameiul nu ar trebui să fie folosit de către persoanele cu depresie.

Hameiul poate afecta metabolizarea medicamentelor în ficat, cum ar fi medicamentele pentru alergii, pentru infecții fungice, pentru cancer, pentru colesterol ridicat sau contraceptivele orale.

Pueraria MirificaPueraria Mirifica – Cunoscută şi sub numele de Kwao Krua, Pueraria Mirifica este o plantă care creşte în Thailanda și Birmania. Planta conţine compuşi numiţi miroestrol și deoximiroestrol, care au efecte asemănătoare estrogenului asupra organismului.

Asemeni altor plante medicinale folosite pentru mărirea sânilor, Pueraria Mirifica nu ar trebui să fie folosită de femeile gravide sau care alăptează, de persoanele cancer hormono-sensibil sau de persoane care folosesc contraceptive orale.

Într-un studiu care a examinat Pueraria Mirifica asupra femeilor aflate la perimenopauză, un efect secundar a fost anemia.

Palmierul piticPalmierul pitic – Palmierul pitic (Serenoa repens) este o plantă cunoscută pentru tratarea simptomele urinare care rezultă din hipertrofia benignă a prostatei (HBP) la bărbați. Se crede că palmierul pitic previne legarea hormonului dihidrotestosteron (DHT) de receptorii androgeni şi că blochează enzima 5-alfa-reductaza, care converteşte testosteronul într-un DHT mai puternic.

Nu există dovezi științifice care leagă nivelurile de DHT sau testosteron cu mărirea sânilor.

Palmierul pitic nu ar trebui să fie folosit de către femeile gravide sau care alăptează.

Ignama sălbaticăIgnama sălbatică – Ignama sălbatică are o mulţime de estrogeni derivaţi din plante, cum ar fi diosgeninul. Acesta tratează simptomele menopauzei şi ameliorează sindromului premenstrual. Diosgeninul poate fi convertit în estrogen şi progesteron, dar trebuie să se facă într-un laborator, deoarece organismul uman nu-l poate converti pe cont propriu.

Ignama sălbatică nu ar trebui să fie folosită de femeile gravide sau care alăptează, de femeile care folosesc contraceptive orale sau de persoanele cu cancer hormono-sensibil.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratamente naturale de mărire a sânilor

    Metode naturale de mărire a sânilor Pastilele naturale pentru mărirea sânilor apar în spoturi publicitare pe internet, la televizor, precum și ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...