Mama & Copilul

Tratamente cu produse apicole

Tratamente cu miere

Mierea poate fi folosita pentru a trata insomnia, anorexia, ulcerul stomacal si intestinal, constipatia, osteoporoza si laringita. Mierea e indicata si pentru tratarea indigestiilor si inflamatiilor gastrointestinale.

Mierea inhiba si dezvoltarea H. pylori, o bacterie responsabila pentru dezvoltarea ulcerelor. Mierea are si proprietati antibiotice, antifungicide si antivirale.

Extern, mierea poate fi aplicata pentru a trata diverse tipuri de eczeme si herpes. De asemenea, mierea e utila pentru sterilizare ranilor infectate in urma accidentelor, operatiilor sau arsurilor.

Mierea e si un antiseptic puternic. Omoara germenii si bateriile. Mierea de albine este utila si in tratarea conjunctivitei, a cataractei, normalizeaza microflora digestica, calmeaza nervii si ofera un somn de calitate.

Mierea de salcam are proprietati calmante, cea de castan favorizeaza circulatia sangvina, mierea de tei este sedativa. Mierea de mar este tonica, iar cea de papadie este depurativa si laxativa.

Tratamente cu laptisor de matca

Laptisorul de matca e folosit pentru prevenirea si amelioarea a numeroase afectiuni medicale. Printre aceste se numara anxietatea, arteroscleroza, artrita, fracturile de oase , astmul, depresia, oboseala, lipsa apetitului sexual, pierderea parului, impotenta sau insomnia.

Laptisorul de matca e folosit in tratarea bolilor de ficat si rinichi, ulcerelor stomacale, simptomelor femeilor aflate la menopauza, varicelor si tensiunii arteriale. Laptisorul de matca e ideal si pentru intarirea sistemului imunitar si pentru tratarea diverselor afectiuni ale pielii.

Laptisorul de matca e bogat in complexul de vitamine B, ceea ce duce la stimularea metabolismului. Ajuta in procesarea proteinelor, a carbohidratilor si lipidelor. Creste absorbtia de oxigen, ceea ce duce la eliminarea oboselii.

Laptisorul de matca protejeaza sistemul cardiovascular, pulmonar si imunitar. Laptisorul de matca are un rol important si in activitatea creierului, reduce coleterolul si ajuta digestia.

Tratamente cu polen

Polenul are proprietati antiinflamatorii si protejeaza impotriva artritei si cancerului. Polenul e folosit in tratarea alergiilor, a varicelor si a colesterolului marit. Polenul e util si pentru afectiuni precum infertilitate, oboseala, impotenta, anorexie, obezitate, constipatie, diaree, hipertensiune, prostata sau depresie.

Polenul e compatibil si cu alte terapii, poate fi folosit pe termen lung, nu este toxic si poate fi administrat chiar si femeilor insarcinate. E util si in cosmetica, pentru tratare diverselor afectiuni ale parului, stimuland cresterea acestuia.

Tratamente cu propolis

Propolisul e utilizat ca antibiotic si pentru videcare a numeroase rani. Are rol antiseptic si previne aparitia bacteriilor. Propolisul e util si pentru tratarea unor afectiuni precum respiratia urat mirositoare, gingivita sau carii dentare

E de ajutor si in tratarea artritei, a acneei, astmului, dermatitelor si ulcerelor. Suplimentele cu propolis ajuta si in preventia cancerului. In combinatie cu laptisorul de matca amelioreaza efectele chimioterapiei.

Tratamente cu venin de albina

Terapia cu venin de albine normalizeaza functiile endocrine si produce cortizol, o substanta secretata de corp, care are proprietati antiinflamatorii. Veninul de albine imbunatateste simptome ale unor afectiuni precum artrita, guta, osteoporoza, herpes, scleroza sau oboseala.

Terapia cu venin de albine e complexa si trebuie facuta doar de un specialisti. Inainte de a incepe un astfel de tratament e indicat sa se efectueze un test de alergie.

Atentie!

Persoanele alergice la produse apicole trebuie sa consulte medicul.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...