Mama & Copilul

Tratament naturiste pentru eczeme

Remedii naturale pentru eczeme

Tratament naturiste pentru eczemeCe sunt eczemele?

Eczema este o afecţiune cronică a pielii caracterizată prin erupții cutanate, care pot fi de culoare roșie, pot fi solzoase, uscate sau tari. Pot fi prezente şi vezicule cu puroi sau crustă.

Eczema apare, de obicei, pentru prima dată la sugari, cu erupţii cutanate care apar pe obraji, coate sau genunchi. Eczemele, deşi sunt o problemă mai rară la adulţi, pot persista dacă o persoană este expusă la alergeni, iritanţi chimici sau care este stresată. La adulți, eczemele apar, de obicei, pe cot sau în spatele genunchiului.

Remedii naturale pentru eczeme

1) Probioticele

Probiotice, sau bacteriile “bune”, sunt organisme microbiene vii găsite în tractul digestiv. Ele suprimă creşterea bacteriilor potențial dăunătoare, influenţează sistemul imunitar și întăreşte bariera de protecţie a tractului digestiv.

Studiile sugerează că bebeluşii cu risc ridicat pentru afecţiuni alergice, cum ar fi eczemele, au tipuri diferite de bacterii în tractul lor digestiv decât alți copii, iar suplimentele probiotice luate de către femeile însărcinate și copiii pot reduce apariţia eczemelor la copii.

Un alt studiu a examinat dacă folosirea unui supliment cu probiotice sau a unui placebo ar putea influența incidența eczemelor la copii. Studiul a inclus 1223 de femei gravide care au primit fie probiotice, fie un placebo, cu 2-4 săptămâni înainte de naştere.

De la naștere, copiii au primit aceleași probiotice ca și mamele lor, plus galacto-oligozaharide timp de 6 luni. După 2 ani, probioticele au fost semnificativ mai eficiente decât placebo în prevenirea eczemelor.

2) Creme şi geluri pe bază de plante medicinale

Gelurile şi cremele fabricate din extracte de mușețel, lemn dulce şi hamamelis au fost explorate pentru reducerea simptomelor eczemelor.

Un studiu dublu-orb a comparat un gel cu 1% și 2% lemn-dulce cu un gel placebo pentru eczeme. După două săptămâni, gelurile de lemn dulce au fost mai eficace decât gelul placebo, iar gelul cu 2% lemn dulce a fost mai eficient în reducerea roşeţei, inflamărilor şi mâncărimilor decât gelul cu 1%.

Un alt studiu a comparat crema de muşeţel cu o cremă cu 0,5% hidrocortizon şi cu un placebo. După două săptămâni, crema de muşeţel a fost mai eficientă decât crema cu hidrocortizon, dar nu a fost mai eficientă în mod semnificativ decât crema placebo.

Un al treilea studiu dublu-orb, pe 72 de persoane cu eczeme, a folosit o cremă placebo care conţine extract de hamamelis şi o cremă cu 0,5% hidrocortizon. Crema cu hidrocortizon a fost mai eficace decât hamamelis.

3) Acidul gamma-linolenic

Acidzii gamma-linolenici (acizii GLA), găsiţi în uleiul de luminiţă de seară şi uleiul de limba-mielului, sunt un tip de acid gras esenţial. GLA poate corecta deficiențele de lipide a pielii, care pot declanșa inflamația.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratament naturiste pentru eczeme

    Remedii naturale pentru eczeme Ce sunt eczemele? Eczema este o afecţiune cronică a pielii caracterizată prin erupții cutanate, care pot fi ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...