Mama & Copilul

Tratament naturist guta

Remedii naturale pentru gută

tratament naturist gutaGuta este o afecţiune fiziologică care, din cauza inflamării articulaţiilor, produce o durere îngrozitoare. Cauzată de un exces de acid uric în sânge, guta provoacă inflamare şi durere din cauza cristalizării acidului uric în jurul articulaţiilor. Practic, guta este de două feluri: cronică şi acută. Rezultată din acumularea și cristalizarea acidului uric, guta acută afectează, de obicei, o articulaţie, iar guta cronică afectează mai multe articulaţii. Oamenii care suferă de gură cronică pot avea crize de atacuri dureroase.

În general îi afectează pe bărbaţi şi pe femeile trecute de menopauză şi pe cei care consumă mult alcool sau medicamente pe bază de hidroclorotiazide.

În cazul unor atacuri repetate ar trebui să evitaţi alimentele bogate în proteine de origine animală şi cele bogate în uleiuri.

Şi băuturile alcoolice ar trebui evitate, pentru că ele contribuie la acumularea de acid uric.

Conţinutul de acid citric al limetelor ajută la neutralizarea acidului uric în sânge, aşadar vă sfătuim să consumaţi apă cu zeamă de lămâie pentru a preveni durerile de gută.

Şi acidul malic al merelor este benefic pentru articulaţiile afectate de gută. Pacienţii care suferă de gută sunt sfătuiţi să consume un măr pe zi.

Şi banana ar trebui să fie inclusă în dieta dvs. în timpul etapei de terapie. Atât cireşele, cât şi vişinile pot fi consumate înainte de micul dejun pentru a contracara inflamaţia provocată de gută. Conţinutul de antociani din cireşe vindecă simptomele cauzate de inflamaţia articulaţiilor. Strugurii, zmeura şi murele sunt, de asemenea, benefice.

Consumaţi suc de cireşe cu câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt pentru a alina durerea articulară.

Pentru un tratament natural, pacienţii sunt sfătuiţi să adopte o dietă bazată în principal pe fructe şi să evite consumul de carne de pui, de alimente procesate şi de ceai sau cafea.

Un studiu a arătat ca pacienţii care au consumat numai suc de portocale şi apă au arătat o reducere a inflamării şi a durerii.

În afară de fructele citrice, şi anumite legume au proprietăţi curative pentru tratarea gutei. Puteţi bea o jumătate de cană de zeamă de păstăi de fasole pentru a scăpa de dureri.

La fel de benefic este consumul de suc de morcovi, castraveţi sau sfeclă. Cel puţin 100 ml pe zi sunt necesari pentru a se observa îmbunătăţiri.

Pacienţii care suferă de gută acută sunt sfătuiţi să facă baie în apă îmbogăţită cu sare Epsom.

O compresă rece pe articulaţiile inflamate poate reduce durerea, dar evitaţi să faceţi acest lucru des, deoarece expunerea prelungită la temperaturi scăzute ajută la cristalizarea acidului uric.

În loc de comprese cu apă caldă sau rece, puteţi crea o pastă din pudră de muştar, faină de grâu şi apă pentru a vă freca pe încheietură sau să folosiţi ulei de ricin puţin încălzit.

Pentru a scăpa de durere, consumaţi două linguri de oţet de cidru şi miere.

 

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratament naturist guta

    Remedii naturale pentru gută Guta este o afecţiune fiziologică care, din cauza inflamării articulaţiilor, produce o durere îngrozitoare. Cauzată de un ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...